AD10

Tok viktig poeng i kamp med to røde kort

Søndag formiddag var det duket for Amad Diallo og Eric Baillys andre kamp i OL, da deres Elfenbenskysten møtte storfavoritt Brasil i Yokohama. Med seier kunne de oransjekledde gått langt i å sikre seg avansement, men «elefantene» klarte aldri å få ballen i mål.

Bailly spilte samtlige 90 minutter, mens Diallo ble byttet med 27 minutter igjen av kampen.

Dramatiske åpningsminutter

Det ble dramatikk fra første stund på Nissan Stadium. Max Gradel fikk en stor mulighet allerede etter tre minutter, men den ivorianske kapteinen klarte ikke å overliste Aderbar Santos fra kloss hold.

Kvarteret inn i oppgjøret ble også Brasil redusert til ti mann, da Douglas Luiz rev ned Youssouf Dao idet spissen var i ferd med å storme gjennom mot målet til Santos.

Dommer Ismail Elfath dro først opp det gule kortet, men etter en kort titt på VAR-skjermen endret fløyteblåseren sin avgjørelse.

Dermed måtte brasilianerne gjennomføre en stor del av kampen med bare ti mann på banen.

Diallo
I FARLIG POSISJON: Men Amad Diallo klarte ikke å omsette den til scoring. Her fra åpningskampen mot Saudi-Arabia.

Diallo kom seg til en farlig posisjon halvtimen inn i kampen etter en innøvd hjørnesparkvariant, men kantspillerens forsøk ble verken fugl eller fisk – dermed holdt kampen seg på 0-0.

Både vingen og Milan-spiller Franck Kessié prøvde seg med hver sine forsøk før hvilen, men ingen av dem klarte å hamre ballen forbi Santos i det brasilianske buret.

Da heller ikke Antony Santos klarte å få ballen i mål etter en corner, ebbet de første 45 minuttene ut uten mål.

Ny utvisning

Etter hvilen kunne vi også fått en kamppregende dommeravgjørelse, da Richarlison gikk i bakken inne i det ivorianske straffefeltet. Everton-spillerne gestikulerte mot dommeren i håp om å få et straffespark, men Elfath lot seg ikke overbevise av protestene.

I Yokohama forsøkte ivorianerne å utnytte fordelen av å ha en ekstra mann, men de oransjekledde klarte aldri å få tempo nok i ballen til å gjøre nettopp det.

Diallo, Bailly og lagkameratene kom seg aldri til de helt store sjansene og det var faktisk Brasil som må sies å ha vært nærmest en avgjørende nettkjenning.

HOLDT NULLEN: Eric Bailly har vært del av et solid ivorianske forsvar så langt i OL. Her fra en tidligere landskamp.

Da verken Matheus Cunha eller Claudinho klarte å sette sine sjanser i mål, skulle det hele vise seg å ebbe ut uten scoringer. I sluttminuttene fikk også ivorianerne én mann utvist, da Eboue Kouassi pådro seg sitt andre gule kort.

Dermed tar Bailly og Diallo med seg ett viktig poeng i gruppesammendraget. Det er nok et poeng de ville ha vært fornøyde med før kampen, men med én mann mer i størsteparten av kampen, hadde nok ivorianerne håpet på alle tre poengene.

Onsdag avgjøres skjebnen i gruppe D. Da skal Elfenbenskysten møte Tyskland, i en kamp som vil bli avgjørende for hvem som avanserer videre i turneringen.

Slik var kampen:

90+5′ Kampen er slutt.

80′ Eboue Kouassi får sitt andre gule kort og dermed blir også han utvist.

63′ Amad Diallo erstattes av Christian Kouame.

46′ Avspark.

45′ Pause.

14′ Douglas Luiz får det røde kortet, etter å ha dratt ned Youssof Dao som siste forsvarer.