MANCHESTER, ENGLAND - NOVEMBER 14: David Beckham and Paul Scholes of Great Britain and Ireland celebrate Michael Owen scoring their second goal during the David Beckham Match for Children in aid of UNICEF between Great Britain and Ireland and the Rest of the World at Old Trafford on November 14, 2015 in Manchester, England. (Photo by John Peters/Man Utd via Getty Images)

Beckhams festaften

KAMPREFERAT: Beckham var involvert i alle scoringene i hans UNICEF-kamp.

Til tross for landslagspause var det hele 75.381 tilskuere på Old Trafford lørdag 14.november.

Dette var grunnet et stjernespekket veldedighetsoppgjør som tidligere United-spiller David Beckham har stilt i stand til inntekt for UNICEF.

Flere tidligere United-stjerner som David Beckham, Ole Gunnar Solskjær og Paul Scholes, samt store navn som Luis Figo, Cafu og Ronaldinho var alle involvert i kampen mellom Storbritannia&Irland og «Resten av verden».

Som om det ikke var nok legender på banen fra før av, så var italienske Pierluigi Collina dommer for dagen.

Med Andrea Bocelli med live-sang før kampstart ble kvelden introdusert på vakkert vis.

Spillerne håpet å fortsette det nydelige showet Bocelli startet før kampen og stemningen var god.

Scholes’ omgang

Det tok ikke mer enn to minutter før Scholes testet den berømte skuddfoten. Dessverre var ikke skuddet i stil med det vi har sett så mange ganger før og skuddet gikk noen meter over mål.

I åpningen var det Storbritannia&Irland som styrte showet, og Scholes var frempå igjen kun tre minutter senere. Engelskmannen stod på kanten av 16-meteren og så muligheten til å prøve å lobbe ballen over Van Der Sar. Rekkevidden til nederlenderen er fortsatt stor, så jubelen måtte fortsatt vente.

STORSPILTE: Paul Scholes spilte bra og scoret ett mål, men kunne også ha scoret flere.

Storbritannia stanget på videre og etter tolv minutter var de så nære man kan komme. Stoke-spissen Peter Crouch ble spilt alene igjennom, men Van Der Sar redder forsøket fra den høyreiste spissen. Returen derimot er ikke Van Der Sar i nærheten av å ta, men Mikael Silvestre tok rollen som reddende engel og avverget på streken.

Så løsnet det for Scholes og GBI. David Beckham spilte på sin vante høyreside og testet pasningsfoten mye i åpningsminuttene. Etter 12 minutter traff han helt perfekt da han fant Paul Scholes i feltet. Den lille midtbanespilleren steg til vers og headet inn 1-0-ledelse til Storbritannia&Irland til stor publikumsjubel.

United-yndlig Solskjær måtte gi seg etter 16 minutter.

Storbritannia&Irland var det ledende laget og hadde flere muligheter under Paul Scholes til å score både to, tre og fire mål til, men burvokter for «Resten av verden» var Edwin Van Der Sar. Nederlenderen holdt laget sitt i kampen da de gikk til pause, i en omgang hvor de selv hadde skapt svært lite.

Owen-mål, York-redusering og Beckhams sønn

Det var et annet kampbilde da 2.omgang ble sparket i gang. «Resten av verden» kom ut med attraktivt spill og kom til flere sjanser uten å sette David Seaman på de alt for store prøvene.

INNBYTTER-MÅL: Michael Owen kom inn og scoret to i UNICEF-kampen.

Like etter kampen hadde blitt én time gammel angrep Storbritannia på høyresiden. David Beckham fikk ballen og kastet blikket mot feltet.

Beckham og Scholes så ut til å ha telepatisk kommunikasjon gjennom hele kampen, og her var det intet unntak.

Beckham slo en presis stikker til Scholes som slo ballen inn i feltet på volley. Der ventet innbytteren Michael Owen som banket inn 2-0 til Storbritannia.

Det tok ikke lang tid før «Resten av verden» svarte. Dwight Yorke gjorde som han har gjort mange ganger før og sendte avgårde en flott avslutning i motsatt hjørnet av keeper. David Seaman kastet seg etter ballen, men var sjanseløs og måtte plukke ballen ut av nettet.

Da det gjenstod 15 minutter av kampen var vi alle vitne til et rørende øyeblikk på Old Trafford. Storbritannia byttet ut David Beckham og inn kom hans eldste sønn Brooklyn Beckham til stor jubel. Det tok dog ikke lenger enn syv minutter før David Beckham ble byttet innpå igjen, noe som viste seg å være et smart trekk.

FAR OG SØNN: David Beckham og hans sønn Brooklyn Beckham spilte sammen, begge med draktnummer 7.

Fem minutter før slutt tok David Beckham på seg rollen som boksåpner nok engang. På samme måte som på 2-0-målet slo han en tveroverpasning, denne gang til Ashley Cole. Backen slo hardt inn foran mål og det så ut som Van Der Gouw hadde god kontroll, men nederlenderen glapp ballen mellom beina og en våken Owen kunne enkelt sette sitt andre for dagen.

Kampen endte 3-1 til Storbritannia&Irland.