Barcelona senket Atletico Madrid i sluttminuttene

Diego Costa kan ha stukket kjepper i hjulene på Solskjærs studietur til Catalonia.

Lørdag kveld var det duket for et storoppgjør i La Liga da andreplass Atletico Madrid besøkte førsteplass Barcelona på Camp Nou.

Allerede før første blås i fløyta hadde TV-produsenten funnet Ole Gunnar Solskjær og Mike Phelan blant publikum. Kieran McKenna skal også ha vært der.

Dessverre for speiderne fra Manchester United snakket Premier League-kjenningen Diego Costa på seg direkte rødt, før halvtimen var spilt. Med det ble den siste timen på Camp Nou mindre representativ enn hva Solskjær kanskje skulle ønsket.

Så kan det nevnes at Saul Niguez, som har blitt linket til Manchester United, spiller for Atletico Madrid. Et lite pluss for Solskjær og Phelan om det er hold i ryktene. 

Hva vi lærte

Det blir vel så viktig å passe på Jordi Alba, som Lionel Messi. Når Messi trekker inn i banen leter han ofte etter Alba som ligger bredt og ønsker seg inn bak høyre back. Med høy akselerasjon og fart kan det bli en tøff dag på jobb for Ashley Young/Diogo Dalot.

Dødballer kan bli viktige. Som United har Atletico Madrid et høyt lag. Ser man vekk fra stoppere og keeper er ikke Barca-guttene de største i klassen og det var på dødballer at gjestene skapte sine største sjanser.

Romelu Lukaku kan få en viktig rolle. Med en stor og sterk spiss i Costa, og hurtige spillere rundt ham, klarte Madrid-klubben å utnytte hans evne til å holde på ballen med mann i rygg. Ved to anledninger brøt de seg inn i 16-meteren gjennom en link up-variant hvor spanjolen var nest sist eller tredje sist før avslutningen kom.

Man kan komme langt med en god keeper. Jan Oblak viste lenge hvor viktig det er med en god mann mellom stengene når man møter et lag som Barcelona. Her er det muligens lite taktisk å hente for Solskjær, men, uten at det er noen brannfakkel, David De Gea kan bli viktig mot Barcelona over to oppgjør.

Les også: – Hvordan vi stoppet Messi og Barcelona

HOLDT IKKE I LENGDEN: Jan Oblak hadde flere redninger i løpet av kampen som kunne gitt ham bestemannsprisen om laget hadde holdt nullen i fem minutter til.

Kampen i korte trekk

Barcelona – Atletico Madrid: 2-0 (0-0)
Luis Suárez (85)
Lionel Messi (86)


Det åpnet rolig, Barcelona trillet ball og Atletico Madrid løp etter. Ved to anledninger før kvarteret var spilt maktet gjestene å bruke Diego Costas styrke med ryggen mot mål og som link up-spiller. Fra de to forsøkene noterte jeg meg en halv sjanse til Atletico, ved Antoine Griezmann. Det gikk ikke for hovedstadslaget, men oppskriften kan kopieres.

Litt før halvtimen var spilt løsner det et par gloser fra Diego Costa, og dommeren viser tidlig og tydelig at han den tidligere Chelsea-spissen har gått over streken. Direkte rødt og tidlig dusj. 

Med unntak av Albas stolpeskudd og Oblaks redning på skuddet fra Coutinho var det ellers lite å melde om før pause.

Som førsteomgang åpner det rolig, men tempoet hever seg raskere etter hvilen. Oblak er på et tidspunkt den spilleren som holder laget i kampen. Messi, Suárez, Rakitic, Coutinho prøver seg på sloveneren som minner om en viss keeper i Solskjærs stall.

FØLGES UT AV BANEN: Tidligere Manchester United-spiller Gerard Piqué følger Diego Costa av banen etter at spissen fikk rødt for å kjefte på dommeren.

Med fem minutter igjen på klokka skal kommer det forløsende øyeblikket for Barcelona. Suárez skyter fra 18-20 meter og curler ballen lavt i lengste hjørne. Meget pent av uruguayaneren. 

Minuttet etterpå dobler Messi ledelsen etter å ha vendt vekk en spiller i boksen. Han viser balanse og kløkt når han med en bredsidepasning finner nettmaskene bak Oblak som ikke er med på notene.

Det noteres også at Saul Niguez ikke viste seg fra sin beste side, men det er ikke enkelt når man spiller mot Barcelona med en mann mer.