Barça til finalen!

United skal møte Barcelona i årets Champions League-finale.

Et Barcelona med ti mann i en halv omgang fikk bortemålet de ønsket seg i London, men dommer Tom Henning Øvrebø snøt Chelsea for minst to straffespark.

Etter at Chelsea hadde ledet 1-0 siden Michael Essien blåste ballen i mål via tverrliggeren i det 9. minutt, slo Barcelonas tilbake og utliknet med en praktscoring av Iniesta tre minutter på overtid. Dette var samtidig Barças første skudd på mål gjennom hele kampen!

Dermed gikk katalanerne, med ex-Red Gerard Pique i midtforsvaret, til Champions League-finalen i Roma, hvor laget altså skal møte Manchester United den 27. mai.

Dommeren i fokus

Det ble uhyre dramatiske sluttminutter på Stamford Bridge, noe den norske dommeren Tom Henning Øvrebø dessverre må ta ansvaret for. I løpet av få minutter lukket han nemlig øynene elegant igjen for to klare straffeforseelser i Barcelona-feltet. Først handset Gerard Pique, og deretter gjorde en av hans forsvarskolleger det samme ved effektivt å stanse Michael Ballacks skudd med utstrakt arm. Øvrebø hadde orkesterplass til begge situasjonene og ga Chelsea all grunn til å føle seg snytt og bedratt.

Barcelonas Eric Abidal ble for øvrig utvist midtveis i 2. omgang, også det en noe kontroversiell avgjørelse av Øvrebø.