ennis120422

Avsluttet med kalasseier – ble nummer 7 i Sparkassen Bundesliga Cup

Manchester Uniteds U19-lag var i helgen i Tyskland for å spille Sparkassen Bundesliga Cup. I gruppespillet kladdet det for den neste generasjonen og de ble sist i gruppa på fire, men i plasseringskampen om 7.plass løsnet det virkelig foran mål mot glade tyske amatører.

Manchester United U19 10-1 Schwäbisch Hall

U19-laget avsluttet turneringen i Tyskland med stil etter et svakt gruppespill. I kampen om 7. plassen var det klasseforskjell på lagene. United var overlegne fra første spark på ballen mot et lokalt amatørlag som var det eneste laget som stilte med seniorlag.

Til forskjell fra gruppespillskampene ble plasseringskampen spilt over 70 minutter, fra 50 minutter i gruppespillet og United-gutta fikk nok av sjanser og tid til å rette litt på inntrykket fra de tre foregående kampene.

Omari Forson ga United ledelsen etter elleve minutter, og fra da så åpnet det seg låvedører for United-gutta å boltre seg i. To minutter senere doblet Isak Hansen-Aarøen ledelsen. Maxi Oyedele satte inn Uniteds tredje etter 18 minutter, og slik fortsatte det.

Ethan Ennis var ordentlig het mot mer robuste, voksne spillere og scoret tre raske mål før pause og gjorde at United ledet 6-0 til pause.

Etter pause fortsatte enveiskjøringen og Omari Forson fikk sitt andre mål, før Ethan Ennis igjen var frempå og fikk sitt fjerde for kampen. Ennis ble så byttet ut og erstattet av Charlie McNeill som ikke brukte mer enn ti minutter før også han kom på scoringslista og økte til 9-0.

Schwäbisch Hall reduserte med et fantastisk frispark som Harrison i United-buret ikke hadde sjanse til å rekke bort på.

Like etter fikk også Omari Forson sitt hat-trick og fastsatte resultatet til 10-1.

Startellever: Harrison – Jurado, Aljofree, Fredricson, Murray – Gore, Mainoo, Oyedele, Forson – Hansen-Aarøen, Ennis

Manchester United U19 1-2 Hoffenheim U19

Det ble en tung turnering for U19-gutta i Tyskland og i den tredje kampen ble det tap 1-2 mot Hoffenheims neste generasjon.

Hoffenheim tok ledelsen etter 16 minutter og gikk til pause med ledelse etter at en Hoffenheim-spiller fikk gå opp alene i boks etter en corner.

Etter pause kom Sam Mather inn for United og det ga umiddelbart resultater. Ballen ble slått opp på Hansen-Aarøen som holdt unna to Hoffenheim-spillere før han slapp ballen videre til Mather som satte ballen kontant i mål alene med Hoffenheims keeper.

Kun få minutter senere fikk United et nytt mål i trynet. Denne gangen etter en keepertabbe fra Wooston som slapp inn et skudd på første stolpe som han glapp gjennom hanskene.

Med ti minutter igjen på klokka fikk United straffe. Charlie McNeill gikk frem for å ta den, men la straffen i perfekt keeperhøyde og keeperen reddet straffen enkelt.

United presset på for en utlikning, men klarte aldri å sette ballen i mål, og endte med det sist i gruppa med ett poeng på tre kamper.

Det betyr plasseringskamp om 7.plassen mot Schwäbisch Hall U19.

Startellever: Wooster – Jurado, Fredricson, Aljofree, Murray – Collyer, Mainoo, Forson, Hansen-Aarøen – Norkett, McNeill

Manchester United U19 0-0 Eintracht Frankfurt U19

Heller ikke i den andre kampen i Sparkassen Bundesliga Cup ville det seg foran mål for U19-laget.

U19-manager Travis Binnion gjorde flere endringer fra gårsdagens kamp mot Dortmund

Akademigjengen ble presset hardt i den første omgangen og kun oppofrende forsvarspill fra Tyler Fredricson og Sam Murray hindret Frankfurt å ta ledelsen tidlig.

Til pause kom flere av spillerne som startet gårsdagens kamp inn, blant andre Kobbie Mainoo, Marc Jurado og Isak Hansen-Aarøen.

United så umiddelbart mye bedre ut i starten av den andre omgangen og Sam Mather var nære ved å gi United ledelsen like etter pause. Unggutta trykket på for et ledermål og ga med det fra seg mye bakrom.

Like før full tid rotet Tyler Fredricson det til og en Frankfurt-spiller kom alene mot Tom Wooster, men United slapp med skrekken. Avslutningen ble plassert til side for mål.

Manchester United v Everton: Premier League 2
HELT OG NESTEN SYNDEBUKK: Tyler Fredricson gjorde en meget god forsvarsjobb og hindret scoring tidlig i kampen, men rotet det til og holdt på å gi bort et mål på tampen mot Frankfurt U19.

Det endte med det 0-0. United har et poeng på de to første kampene og må vinne mot Hoffenheim senere i ettermiddag for at det skal bli avansement til semifinale.

Startellever: Wooster – Murray, Jackson, Fredricson, Pye – Collyer, Gore, Oyedele, Mather – Norkett, Ennis

Manchester United U19 0-1 Dortmund U19

Få timer etter at førstelaget hadde slått Melbourne Victory 4-1 i den andre kampen i sesongoppkjøringen spilte den neste generasjonen sin første kamp i Sparkassen Bundesliga Cup.

Første motstander i den tyske sommervarmen var Borussia Dortmunds U19-lag, laget som slo unggutta ut av UEFA Youth League i februar. Det var med det et revansjesugent United-lag som stilte til start.

isak110522n
SKAPENDE: Isak Hansen-Aarøen var den farligste av United-spillerne i tapet mot Dortmund.

De rødkledde skapte flere store sjanser, men klarte ikke å omsette sjansene i scoring. Isak Aarøen-Hansen var nære med å gi United ledelsen etter 20 minutters spill da han ble spilt alene med keeper, men den norske midtbanespilleren satte ballen over mål.

I stedet var det Dortmund som tok ledelsen 40 minutter ut i kampen etter en keepertabbe av Uniteds keeper Tom Wooston.

Like før slutt var United nære ved å utlikne etter at Aarøen-Hansen slo et godt frispark inn i feltet, men headingen fra en United-spiller gikk like til side for mål.

Lørdag blir det to kamper for unggutta. Først står Eintracht Frankfurt på motsatt banehalvdel før gruppespillet avsluttes med kamp mot Hoffenheim.

De to beste lagene fra de to gruppene tar seg videre til semifinaler søndag. Det kan med det bli fem kamper for den neste generasjonen på turen til Tyskland.

Manchester United startellever: Wooster – Jurado, Aljofree, Fredricson, Pye – Mainoo, Gore, Forson, Hansen-Aarøen, Ennis – McNeill