Åtte poeng ekstra grunnet sluttspurt

Da Marcus Rashford satte 1-0 mot Wolverhampton etter 92,51 minutter tirsdag kveld så var det mange jubelscener i verdens mange United-hjem.

Man må faktisk også over 11 år tilbake siden sist United avgjorde en kamp så sent på Old Trafford. Forrige gang det skjedde var ifølge Opta helt tilbake i september 2009, da Michael Owen sendte United til himmels med sin 4-3-scoring mot Manchester City etter 95,27 minutter.

Denne sesongen så har det imidlertid blitt tydelig hvor mye bedre United er i 2 omgangene.

Forrige sesong tapte United avslutningene på kampene. Statistikken etter 38 kamper viste 6-8 i målforskjell fra 81. minutt og ut.

Denne sesongen har United allerede etter 15 kamper 7-4 i målforskjell de siste drøye 10 minuttene (fra 81 og ut), så allerede én mer scoring rett vei enn i hele forrige sesong, altså.

Det viktigste er imidlertid at United i hele fire kamper har snudd uavgjort til seier på tampen, noe som altså har betydd åtte ekstra poeng på tabellen. Det er bare én gang at United har mistet to poeng på tampen av kampene.

DE FØRSTE «EKSTRAPOENGENE»: Bruno Fernandes med straffen i 100. minutt mot Brighton – etter at dommeren først hadde blåst av kampen.

Uniteds Premier League-kamper med sene mål i 2020/21:
(mål fra 81.minutt og ut)

Crystal Palace (H): Baklengs. 1-2 ble til 1-3.
Brighton (B): Baklengs og mål. Først 2-2 imot, men så ble det 3-2-seier i 90+10. 2 poeng ekstra.
Newcastle (B): 3 sene mål. 1-1 ble til 4-1-seier. 2 poeng ekstra.
Everton (B): Mål. 2-1-ledelse ble til 3-1-seier.
Southampton (B): Mål: 2-2 ble til 3-2-seier. 2 poeng ekstra.
Sheffield United (B): Baklengs. 3-1-ledelse ble til 3-2-seier.
Leicester (B): Baklengs. 2-1-ledelse ble til 2-2. 2 poeng tapt.
Wolves (H): Mål. 0-0 ble til 1-0-seier. 2 poeng ekstra.

Enda bedre med alle kamper

Det hele blir enda sterkere hvis man legger til resten av sesongen -Champions League og ligacup.

United scoret nemlig også på tampen (fra 81 og ut) av fire av de seks gruppespillskampene i Champions League, mens det bare én gang ble mål imot i samme periode.

I ligacupen har United scoret på tampen av to av tre kamper til nå, uten å slippe inn noe på slutten av de samme kampene.

Fornøyd manager

– Vi ble belønnet med dette målet på grunn av viljen til å stå på helt ut. Vi står også kampene bedre fysisk nå, sa Ole Gunnar Solskjær etter seieren mot Wolves.

– Vi har vokst som lag. Det handler om det mentale også. Den troen har kommet av resultatene, men også spillerne vi har ute på banen – spillere som kan endre et kamputfall på ett sekund. Det handler om å ha de rette personlighetene, det handler også om å kjøpe riktig.

– Vi tok det også opp med spillerne allerede tilbake i preseason – at vi trengte å sikre oss mer poeng mot tampen av kampene. Det er noe vi alltid har gjort som klubb, og vi har nå også gjort det en del ganger denne sesongen, sa Solskjær.