Åtte kamper, to Solskjær-mål, ett baklengsmål

Her er vår oversikt over hvordan det har gått mot østerriksk motstand tidligere.

Bruno Fernandes møtte LASK så sent som i høst, da han scoret seiersmålet på straffespark mot dem i gruppespillet av Europa League.

United har derimot aldri spilt mot LASK tidligere, men det skal vi nå, etter at de ble trukket som vår motstander i åttendedelsfinalen av turneringen.

Vi har imidlertid spilt mot østerriksk motstand før – åtte ganger, fordelt på fire sesonger.

1968/69:

United prøvde i 1968/69 å forsvare tittelen i Serievinnercupen, men det sa stopp i semifinalen mot AC Milan.

Før det hadde vi slått ut Rapid Wien i kvartfinalen, i det som var våre første møter med østerriksk motstand.

Hjemme vant vi 3-0 etter scoringer av George Best (x2) og Willie Morgan, og da hadde det ikke så mye å si at det ble 0-0 i returkampen på Praterstadion (senere Ernst-Happel-Stadion). United gikk videre.

SCORET TO: George Best.

1996/97

I Ole Gunnar Solskjærs debutsesong møtte vi Rapid Wien igjen, og det endte med 2-0-seier til United både på Old Trafford og Ernst-Happel-Stadion.

Hjemmekampen var Solskjærs tredje kamp fra start for klubben (hans sjuende kamp til sammen), og i det 20. minuttet scoret han sitt tredje mål for United. Ikke lenge etter la David Beckham på til 2-0.

I bortekampen (som bildet øverst i saken er hentet fra) ble det ikke mål for Solskjær, men mål fra Ryan Giggs og Eric Cantona sørget for at United igjen vant 2-0.

1999/00

Nok en gang møtte United østerriksk motstand i forsvaret av den gjeveste europeiske tittelen, og i gruppespillet i 1999/00-sesongen var det Sturm Graz som var motstander.

I bortekampen scoret United tre mål allerede i førsteomgangen (Keane, York og Cole), og det ble også en 3-0-borteseier til slutt.

Hjemmekampen ble jevnere (det stod 0-0 til pause), men litt over ti minutter ut i andreomgangen fikk Ole Gunnar Solskjær hull på byllen, før Roy Keane senere la på til 2-0, slik at det ikke var så nøye at Sturm Graz reduserte på straffespark mot slutten.

TO MÅL MOT ØSTERRIKSK MOTSTAND: Her fra kampen mot Sturm Graz, der han scoret 1-0-målet.

2000/01

Sesongen etter møtte vi Sturm Graz igjen, denne gangen i mellomspillet som var en del av Champions League på denne tida.

På bortebane vant vi 2-0 etter scoringer fra Paul Scholes og Ryan Giggs, før det på hjemmebane noen måneder senere ble en komfortabel 3-0-seier etter scoringer av Nicky Butt, Teddy Sheringham og Roy Keane.

Etter dette har vi ikke møtt østerrikske lag – før nå.