Rojo & co møter Chile i finalen

Sergio Romero og Marcos Rojos hjalp til med å nedsable USA. Nå venter Chile i finalen.

Copa America 2016

Det ble klart etter at Chile vant 2-0 mot Colombia natt til torsdag. Charles Aranguiz og Jose Pedro Fuenzalida scoret i henholdsvis det 7. og 11. minutt for Chile og Colombia kom seg aldri etter den tidlige kalddusjen.

Oppgjøret hadde også et opphold i spillet på cirka to timer på grunn av et fryktelig uvær.

Et døgn før den fuktige kampen i Chicago, sørget som kjent Argentina for å spille seg til den andre finaleplassen da de, anført av en gnistrende Lionel Messi, nærmest spaserte seg gjennom semifinalen mot vertsnasjonen USA i Houston.

Den lille magikeren passet samtidig på å passere Gabriel Batistuta på toppen av landets toppscorerliste med sitt utsøkte frispark som ga 2-0-ledelse etter 32 minutter. Det var Messis 55. mål med flagget på brystet.

Allerede etter tre minutters spill hadde samme mann assistert Ezequiel Lavezzis åpningsmål, før han igjen var nest sist på ballen forut for Napoli-spiss Gonzalo Higuain fulltreffer nummer to for natten like før slutt.

Sergio Romero var som vanlig på plass mellom de argentinske stengene, hvor han fikk en usedvanlig rolig dag på jobben, mens Marcos Rojo var tilbake fra start etter å ha stått over kvartfinalen mot Bolivia. Rojo gjorde etter rapportene å dømme en helt ok kamp på venstrebacken inntil han ble byttet ut idet det gjensto seks minutter på kampuret.

Semifinalene i Copa America:

Colombia 0-2 (0-2) Chile

Soldier Field, semifinale

07. min.: Charles Aranguiz
11. min.: Jose Pedro Fuenzalida

USA 0-4 (0-2) Argentina

Copa América, semifinale
NRG Stadium, Houston, Texas

03. min.: 0-1 Lavezzi
32. min.: 0-2 Messi
50. min.: 0-3 Higuain
86. min.: 0-4 Higuain

Argentina: Romero; Mercado, Otamendi, Mori, Rojo (Cuesta, 84.); Fernández (Biglia, 59.), Mascherano, Banega; Messi, Higuaín, Lavezzi (Lamela, 67.).