Til topps etter seier mot opprykksrivalen

United slo Charlton 2-1 på bortebane.

United har vært involvert i tøffe dueller i både ligacupen og FA-cupen, to turneringer der klubben bet godt fra seg, men det er ingen tvil om at det viktigste for Casey Stoneys mannskap er å rykke opp.

Derfor var bortekampen mot Charlton utrolig viktig, og United løste jobben ved å vinne 2-1 etter scoringer av Katie Zelem (straffespark) og Jess Sigsworth.

United er dermed nå åtte poeng fremfor Charlton og Durham (Charlton har spilt én kamp mer) i kampen om en opprykksplass, og takket være Tottenhams tap mot Sheffield United – noe dere kan lese mer om her, siden tre utlånte United-spillere bet godt fra seg der – er United nå også ett poeng fremfor Tottenham, og topper tabellen med én kamp mindre spilt. Neste helg møter vi nettopp Tottenham på bortebane.

HAR GRUNN TIL Å VÆRE FORNØYD: Casey Stoney.

Kampen mot Charlton skulle egentlig blitt spilt i januar, men den kampen ble avbrutt etter bare rundt ti minutters spill (United ledet 1-0). United vant hjemmekampen mot Charlton 3-0 etter mål fra Katie Zelem, Jess Sigsworth og Lizzie Arnot.

I denne kampen tok også United iniativet fra start, og hadde mye ballen, og skapte de største sjansene. Målene uteble i den første omgangen, men litt over ti minutter ut i den andre fikk United straffespark etter en hands i Charlton-boksen.

Den satte Katie Zelem trygt i mål.

Det var ikke det siste Zelem bidro med. Hun slo nemlig hjørnesparket som Jess Sigsworth stanget i nettet, og som ga United det som så ut som en ganske komfortabel 2-0-ledelse.

Sluttminuttene ble uansett spennende etter at Kit Graham hadde redusert for Charlton i det 82. minutt, men United klarte å holde unna.

Det er for øvrig verdt å merke seg at Aimee Palmer fikk tillit fra start i denne toppkampen, mens Amy Turner for en gangs skyld måtte ta til takke med en plass på benken.

HEADET INN 2-0: Jess Sigsworth.

Charlton Athletic 1–2 (0-0) Manchester United

FA Women’s Championship
The Oakwood

Mål: 0-1 Katie Zelem (str. 57.), 0-2 Jess Sigsworth, 1-2 Kit Graham (82.).

Siobhan Chamberlain; Martha Harris (Lizzie Arnot, 67.), Aimee Palmer, Millie Turner, Alex Greenwood(c); Katie Zelem, Mollie Green (Charlie Devlin, 57.), Ella Toone (Kirsty Smith, 89.), Jess Sigsworth, Lauren James, Leah Galton.
Ubenyttede innbyttere: Emily Ramsey, Amy Turner, Kirsty Hanson.

LIVE:

1: Kampen er i gang på The Oakwood!

11: God nyhet for United: Tottenham har tapt hjemme mot Sheffield United (med god hjelp av tre United-lånesoldater), så Manchester United overtar tabelltoppen (med én kamp mindre spilt) med seier her.

30: United har vært nære ved å ta ledelsen. En redning på streken, en James-heading utenfor og et Zelem-frispark som ble slått unna (før keeper Startup også reddet Greenwoods forsøk på returen). Charlton ser heller ikke ut til å ha vært helt ufarlige. Uansett fortsatt målløst!

39: Langskudd utenfor fra Zelem.

PAUSE. United har hatt ballen mye, men har ikke skapt veldig mange store muligheter hittil.

46: Andreomgangen er i gang.

56: Straffespark! En hands i Charlton-boksen.

57: MÅL! Katie Zelem gir United ledelsen på straffesparket.

57: BYTTE: Charlie Devlin kommer inn for Mollie Green.

63: MÅL! Jess Sigsworth stanger ballen i mål etter en Zelem-corner!

67: BYTTE: Lizzie Arnot inn for Martha Harris. Et veldig offensivt bytte!

82: MÅL! Charlton skaper spenning igjen. Kit Graham reduserer med det som skal ha vært et vakkert mål. Viktig å holde dette inn nå!

89: BYTTE: Kirsty Smith kommer inn for Ella Toone.

SLUTT! United vinner 2-1!