Åpner for å slippe assistenten til Arsenal

José Mourinho vil ikke stå i veien for assistent og bestevenn Rui Faria, dersom Arsenal skulle tilby 42-åringen jobben som Arsene Wengers etterfølger.

Rui Faria er ett av navnene som har blitt nevnt i forbindelse med den ledige jobben i Nord-London, selv om mer erfarne kandidater som Max Allegri, Luis Enrique og Joachim Löw nok stiller sterkere på nåværende tidspunkt.

Uansett er Mourinho krystallklar på at han aldri kommer til å stå i veien for 42-åringen som har fulgt ham siden tiden i União de Leiria.

Mourinho var som kjent selv assistent for Louis van Gaal i Barcelona før han valgte å gå egne veier, mens Sir Alex Ferguson var i en lignende situasjon med Carlos Queiroz som i sin tid tok jobben som hovedtrener for Real Madrid.

– Jeg tror det kan fungere bra, sa Mourinho, ifølge Independent, da han på torsdagens pressekonferanse ble spurt om Faria og Arsenal-jobben.

– Og det sier jeg fordi han er mer enn bare min assistent – han er min venn.

Mourinhos «angrepsbikkje»

I denne artikkelen om Mourinhos «angrepsbikkje» kan du lese hele den fascinerende historien om Rui Faria og hvorfor samarbeidet mellom de to fungerer så godt.

– Han var Mourinhos førstevalg som assistent i União de Leiria, både på bakgrunn av hvordan han leste spillet og fordi han var en fyrrig karakter på og utenfor banen, forklarer den portugisiske journalisten Tiago Estêvão til united.no.

Rui Faria fungerte blant annet som megler da forholdet mellom Mourinho og Cristiano Ronaldo kjølnet i Real Madrid og skal også ha blitt brukt som «angrepsbikkje» på sidelinja ved flere anledninger.

Mourinho har også omtalt Faria som sin naturlige etterfølger.

LES OGSÅ: – Perfekt partner for Mourinho

– Vil hjelpe ham med å pakke

Ifølge Independent er det ikke utenkelig at Faria en dag vil prioritere sine egne ambisjoner og prøve seg som hovedtrener.

Tidligere har Mourinho gitt slipp på Andre Villas-Boas, som forlot landsmannen i 2009 for å ta over Porto, og Brendan Rodgers som var en del av støtteapparatet i Chelsea.

– Hvis min venn har muligheten til å få en stor jobb, vil jeg hjelpe ham med å pakke, bære bagasjen hans, og ønske ham lykke til, sier Mourinho.

– Så hvis det skulle skje en dag, vil jeg være den første som blir glad på hans vegne. Jeg møtte ham da han var på universitetet, og vi har vært sammen i 18 år.

LES OGSÅ: Slik jobber Mourinho med assistentene