Pogba harselerte med media

OPPDATERT LØRDAG: Men alt tyder nå på at han blir United-spiller.

Det har pågått en god stund. Det har vært grunn til å tvile underveis, men nå tyder det aller meste på at United kjøper Paul Pogba (23) fra Juventus for 110 millioner euro. Det er i så fall 92 millioner pund, og ny verdensrekord for en overgangssum.

The Times-journalist Rory Smith sa sent fredag kveld på BBC Radio 5 live at det ikke handler OM Pogba blir United-klar. Det handler om når. Det skriver han også i lørdagens utgave av  The Times. Partene stresser imidlertid ikke, det gjenstår bare noen mindre kontraktsmessige detaljer. Pogba vil uansett ikke spille i Community Shield søndag 7. august og trolig er han også uaktuell til ligaåpningen mot Bournemouth, ifølge the Times. Men uansett -han kommer til United. Senest 6. august, når ferien hans er over. Det som gjenstår, ifølge Rory Smith, er kun formaliteter.

Daily Mail skriver lørdag også at Sir Alex Ferguson godkjente overgangen under en middag med Jose Mourinho, og avisa hevder også Pogba nå har fortalt kompiser at han returnerer til Manchester kommende uke.

Paul Pogba brukte selv twitter til å harsele med mediene tidlig lørdag morgen norsk tid, både om legesjekk og underskrevet kontrakt.

 

Samtidig forsøkte Mino Raiola, Pogbas agent, å lage enda mer styr med sin melding på twitter fredag.

Sannsynligvis handlet det enda mer om spillet rundt overgangen. Det kan nok stemme at det ikke var full enighet, uttalelsen kan tyde på at Pogba og United er enig, siden Raiola nevnte manglende enighet mellom klubbene, men Raiols uttalelse skiller seg veldig mye fra det ALLE andre kilder melder.

Raiola sa senere også følgende til La Stampa: Avtalen kan fullføres neste uke!

Dermed stemmer nok det som The Times skriver, og som The Guardian og Sky Sports-journalisten Fabrizio Romano skrev fredag kveld, at det kun tar litt tid før ting blir offisielt:

Og før Raiola sa noe?

Torsdag tydet rapporter, fra blant annet Italia og Frankrike og med L’Equipe i spissen, på at Pogba reiste til Los Angeles for en legesjekk torsdag kveld.

United.no har fant umiddelbart ikke denne informasjonen hos den franske avisa, men legg til at flere andre medier også melder om enighet mellom United og Juventus – også om agenthonoraret – og også at Real Madrid har gitt seg – så tyder det på at Pogba blir United-spiller. Dermed skulle det som har skapt usikkerhet være ryddet av veien.

Fredag virket det så som at man kun ventet på et klarsignal fra Juventus.

Sky Sports- og The Guardian-journalist Fabrizio Romano hevdet at alt var klart til å signeres, men at klubbene trenger tid for å gjøre overgangen offisiell og at overgangen derfor trolig ikke ville annonseres fredag likevel.

Fredag ettermiddag ble det imidlertid meldt fra Italia at alt skulle være klart, men at det nå var avhengig av et klarsignal fra Juventus – før offentliggjøringen kunne skje. Gazzetta dello Sport skrev at Pogba var klar til å fly til London for å fullføre overgangen så fort det klarsignalet kom.

150 millioner pund…

Pogba blir i så fall Jose Mourinhos fjerde signering, og totalt vil United ha kjøpt spillere for 150 millioner pund denne sommeren, hvis Pogba blir en realitet.

Fra før av har Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic og Henrikh Mkhitaryan sluttet seg til et Mourinho-ledet United.

Pogba har også en ting veldig til felles med Zlatan og Mourinho: Han er en vinner. Etter fire sesonger med Juventus står han igjen med fire ligagull, to cupgull, én Champions League-finale. Han vant også U20-VM med Frankrike i 2013, og var altså tapende finalist med Frankrike i sommerens fotball-EM.

Utviklingen torsdag? Sjekk ryktespalten vår her.