Aldri scoret i debuten

Alexis Sanchez har spilt for seks forskjellige klubber, men ikke scoret i debuten for noen av dem.

Ifølge ansvarlig redaktør Dag Langerød, er det gode muligheter for at vi får se Sanchez i United-drakt allerede fredag kveld, når Manchester United gjester Yeovil i fjerde runde av FA-cupen.

Fortsetter 29-åringens trend, blir det imidlertid neppe Sanchez-scoring i debuten på Huish Park.

La oss ta det kronologisk.

Cobreloa

En 16 år gammel Alexis Sanchez debuterer for Cobreloa i hjemlandet når han i 2005 får 14 minutter som innbytter i det som må ha vært en ganske ellevill kamp med hele ni mål.

Cobreloa vinner 5-4, men Sanchez scorer ikke.

Når kom første scoring?
I hans femte kamp – en 3-1-seier mot Deportes Concepción.

Chile

Heller ikke i landslagsdebuten for Chile ble det scoring for 17 år gamle Sanchez, som i 2006 fikk 33 minutter i en 1-0-seier mot New Zealand.

I hans tolvte kamp – et 1-2-tap for Sveits to år etter debuten.

Colo Colo (lån)

Sanchez hentes til Europa og Udinese samme år som han debuterer for landslaget, men den unge chileneren sendes umiddelbart på lån til Colo Colo.

Sanchez får 90 minutter i debuten mot Antofagasta, men går av banen uten scoring i 1-1-kampen.

I hans tolvte kamp – en 7-2-seier (!) mot Alajuelense fra Costa Rica i Copa Sudamericana, Sør-Amerikas svar på Europa League.

River Plate (lån)

Udinese sender Sanchez på et nytt lån. Denne gangen til den argentinske storklubben River Plate. Den daværende 18-åringen går rett inn på laget, men scorer heller ikke denne gangen i debuten mot San Lorenzo – en seriekamp som ender 1-1.

I hans fjerde kamp – som innbytter i en 4-2-seier mot Estudiantes.

Udinese

I 2008 får Sanchez muligheten til å vise seg fram i Italia og debuterer for Udinese i et 0-1-tap for Juventus. Ingen scoring på chileneren, med andre ord.

I hans åttende kamp – en 2-2-kamp mot Lecce i Serie A.

Barcelona

Etter 96 kamper, 19 scoringer og 8 målgivende for Udinese, hentes den talentfulle 22-åringen til Barcelona av Pep Guardiola. Der debuterer han på Santiago Bernabeu mot Real Madrid i den spanske supercupen.

David Villa og Lionel Messi scorer målene i 2-2-kampen, mens Sanchez bare får ett gult kort. I returoppgjøret blir han sittende på benken.

I hans tredje kamp – en 5-0 seier mot Villarreal, som for øvrig er den eneste gangen han har scoret i sin første seriekamp for en ny klubb.

Arsenal

I 2014 hentes Sanchez til Arsenal av Arsene Wenger, som bruker den tidligere Barcelona-spilleren fra start i Community Shield mot Manchester City.

Med 2-0-ledelse til pause blir imidlertid Sanchez tatt av i hvilen – hans sjette debut uten scoring.

I hans femte kamp – en 1-0-seier mot Besiktas i Champions League.

Blir det scoring på Alexis Sanchez i United-debuten? Logg inn og del din mening nedenfor!