Han kunne blitt en av tidenes beste United-spillere. Adrian ble bare 26 år

STRABANE: Tirsdag er det 30 år siden 16 år gamle Adrian Doherty for første gang var med i Sir Alex Fergusons tropp til bortekampen mot Southampton. Historien om spilleren som mange mente var et enda større talent enn Ryan Giggs endte imidlertid tragisk.

Han var et like stort talent som George Best og trolig enda bedre enn Ryan Giggs. Adrian Doherty skulle bli en legende i United.

I stedet ble han bare 26 år gammel.

Det er de færreste som husker Adrian Dohertys karriere i Manchester United.

De som så ham spille glemmer ham imidlertid aldri.

I United ble han sett på som et minst like stort talent som Ryan Giggs. Hjemme i Nord-Irland snakket man om en ny George Best.

På en veggreol i stuen, hjemme hos familien Doherty i Strabane, står et bilde av en ung gutt som fremdeles sprer humør og glede. Med sine kledelige krøller og et gutteaktig sjarmerende smil, lyser han opp rommet selv på en grå og tung regnværsdag.

Samtalen med Sir Bobby

Jimmy Doherty har bladd omhyggelig i et album med gamle bilder og avisartikler om sønnen som familien har tatt vare på.

Så legger han det sorte albumet forsiktig til siden, og retter seg opp i sofaen.

Blikket er målrettet. Han presser hendene sammen. Først fingertuppene, deretter håndflatene.

GettyImages-509156938 (1)

LOVENDE UNGGUTT: Adrian Doherty var et unikt talent, kanskje det største i United siden George Best. Han døde dagen før han fylte 27 år.

Det han skal si nå står ikke i utklippsalbumet. Det er likevel noe av det kjæreste Jimmy Doherty har og noe han verdsetter svært høyt.

En samtale med Bobby Charlton om sønnen Adrian.

– Jeg vet at mange unge spillere har blitt sammenlignet med George Best, men når Charlton, som spilte sammen med Best og er en av Manchester Uniteds største spillere gjennom alle tider, sammenligner Adrian med George Best…

Jimmy Doherty tar en liten pause.

Han kjenner på følelsene som presser på.

– Bobby Charlton sa til meg på tomannshånd at Adrian var det største talentet han hadde sett siden Best. Det var hans ord. Ikke mine. Det var en helst spesiell hyllest, fra en helt spesiell spiller. Ingen, absolutt ingen kan noen gang ta det fra meg, sier Jimmy Doherty til United-Supporteren.

Han kikker opp på den smilende gutten på bildet som står på reolen.

På bildet av sønnen Adrian.

Blikkene deres møtes.

Så smiler også Jimmy Doherty.

DETTE ER EN PLUSS-ARTIKKEL

Bli betalende medlem

Er du allerede medlem?

← Tilbake