30 mål på 38 kamper mot «lag som WBA»

Pleier å levere mot de litt dårligere. Ny sjanse søndag.

Mange mener mye om Romelu Lukaku.

Etter fire måneder i United-drakta er meningene allerede svært delte blant utålmodige United-fans. Noen står på at han er europeisk toppklasse, andre understreker at han må få mer tid mens andre igjen for lengst eller nylig har fastslått at han er et bomkjøp.

Den belgiske 24-åringen har fått merke at det er en gedigen forskjell på å spille for United og et mindre lag. I United blir hvert spark på ballen evaluert, og det går gjerne ikke mer enn noen minutter i hver kamp før man blir genierklært eller får passet sitt påskrevet. Over hele verden.

Slik var det ikke i Everton for Lukaku. Slik er det ikke i Everton for Wayne Rooney nå, for å ta en spiller Lukakus mål er blitt sammenliknet med den siste tiden.

Men hvor rettferdig er kritikken?

Fakta er at det bare er tre spillere som har scoret flere mål i Premier League denne sesongen, og det er fortsatt 21 kamper igjen til å pynte på tallene.

Fakta er også at han har scoret i to av de tre siste kampene i alle turneringer, CSKA Moskva og Bournemouth, og at han reddet alle tre poengene mot sistnevnte onsdag kveld.

Fakta er også at han har scoret i 12 av 25 United-kamper så langt. Totalt er det blitt 14 United-scoringer for belgieren. Ni av dem er kommet i ligaen.

Så har han ikke scoret mot Tottenham, Liverpool, Chelsea eller City – de andre topplagene.

Etter 11 mål på sine 10 første United-kamper gikk han også sju kamper uten scoring før det er blitt tre mål på de siste sju, hvorav to på de siste tre.

Men Lukaku står faktisk med 30 mål på 38 kamper mot lag utenfor topp-6 siden starten av forrige sesong. Det er fakta.

Så kan man mene mye om det er bra eller for dårlig, men det er ikke mange som har scoret mer.

Vi understreker også at WBA, søndagens motstander, ligger utenfor topp-6.

Med Lukaku på laget har United også levert sin klart beste sesong siden Sir Alex Ferguson ga seg, og det som i fjor ble uavgjort hjemme er i år blitt til seirer. Det er mange årsaker til det, men fakta er at det har skjedd med Lukaku som spydspiss.

Kanskje ser tallene enda penere ut etter søndagens bortekamp mot WBA, et lag han pleier å gjøre det godt mot.

Seks ganger har Lukaku nemlig startet mot WBA. Det har gitt fire mål og tre målgivende så langt.

Så er det uansett altfor tidlig å dømme, selv i en moderne verden hvor mange kjemper om å konkludere og dømme raskest mulig.

Kanskje får man i stedet telle opp mål, poeng og trofeer når sesongen er over, når han forlater United eller når kontrakten hans er omme i 2022.