25 av 27 mulige poeng

United har fått orden på hjemmeformen igjen, og det er avgjørende hvis det skal bli ligagull.

Ok, med unntak av sesongen med David Moyes, da United kun vant ni av 19 hjemmekamper, har United vært ok hjemme i lang tid.

Akkurat nå ser det imidlertid bedre ut enn på lenge.

Åtte måneder uten hjemmetap

zlatanEtter 0-1-tapet hjemme mot Southampton i januar har United nemlig spilt ni hjemmekamper i ligaen. De har gitt 25 av 27 mulige poeng. Det eneste laget som har tatt poeng på Old Trafford siden den gangen er ligamester Leicester som klarte 1-1 1. mai.

Ellers har United slått Stoke, Arsenal, Watford, Everton, Aston Villa, Crystal Palace, Bournemouth og Southampton på hjemmebane.

Totalt har United spilt 12 kamper hjemme uten tap (inkludert FA-cup og Europa League)  siden den nevnte Southampton-kampen i januar.

Forrige sesong var det kun Southampton og Norwich som vant i ligaen på Old Trafford, mens Uniteds hjemmeresultater mot de andre topplagene var 1-1 mot Leicester, 3-2-seier mot Arsenal, 1-0-seier mot Tottenham, 0-0 mot City, 0-0 mot West Ham og 3-1 mot Liverpool. Ikke ille i det som egentlig, på mange måter, var en skuffende sesong.

Kan avgjøre gullkampen

Hjemmeformen bør også være knallbra hvis det skal bli gull.

Forrige sesong tapte for eksempel ligamester Leicester kun én hjemmekamp, men mesteren før det igjen, Chelsea, var ubeseiret hjemme i 2014/15-sesongen. Manchester City tapte også kun én gang i 13/14-sesongen, mens United var ubeseiret hjemme da ligagull nummer 20 ble sikret i Sir Alex Fergusons avskjedssesong i 2012/13.

Man må faktisk helt tilbake til 2006/07-sesongen for å finne forrige gang et lag gikk til topps i Premier League samtidig som de tapte mer enn to ligakamper på eget gress.

Vill hjemmestatistikk

Så kan man bare krysse fingrene for at det fortsetter like bra eller gjerne enda bedre under Jose Mourinho.

Som united.no har påpekt før så har portugiseren i alle fall en helt vill hjemmestatistikk i sine klubber.

Han har kun tapt ni hjemmekamper i løpet av sine 15 siste år som manager, og i 12 av de 17 sesongene har han vært ubeseiret hjemme.

Mourinhos hjemmestatistikk

unspecified