– Vi forsvarte oss godt

REAKSJONER: Vannrett tommel er Mourinhos konklusjon etter kveldens kamp.

Publisert Sist oppdatert

United forsvarte seg til uavgjort på Anfield, og det store spørsmålet etter kampen var om dette var Mourinhos plan, eller om han ville være misfornøyd med spillernes tafatte prestasjon offensivt.

Før kampen lovet han at United ville gå ut og dominere kampen, men i intervjuet etter kampen avslører Mourinho at planen hele veien var å sørge for å være tette bakover.

Mourinho:

GettyImages-615196892

– Jeg syns vi har kontroll i lange perioder, og har full kontroll i første. I andre har David to gode redninger, et på langskudd og et på retur i boksen.

– Jeg syns vi kontrollerer våre følelser godt, og gjør en proff jobb. De ventet på en lett kamp, men det ble ikke det, sier Mourinho.

– Vi gjorde det bra defensivt. Individuelt presterte spillerne på en måte som oppfylte mine taktiske planer. Offensivt ønsket jeg meg litt mer, vi hadde en stor sjanse Zlatan burde satt, 1-0 og kampen hadde vært vunnet, ha det bra, sier han, før han fortsetter:

– Men vi mangler skarphet i midten, jeg forventet «penetrerende pasninger» fra Pogba.

Videre røper han at en skade kullkastet planene hans om å ta alle tre poengene på tampen.

– Akkurat i det jeg hadde tenkt å flytte Rashford opp bak Zlatan, måtte han ut med krampe. Da ble det vanskelig å forsøke å vinne, så da tenkte jeg vi heller burde prøve å ikke tape, sa han.

Videre fikk han spørsmål om ballbesittelsen. United hadde ballen 35% av tiden, det laveste registrert siden Opta begynte å telle.

– Dette skjedde som en følge av planen vår. Vi tilpasset oss situasjonen, og visste at vi kom til å gjøre det vanskelig for dem å score. Deretter ville vi få det ene målet som kunne avgjøre kampen, men de er et godt lag.

Videre rundet han av med et lite stikk, både til Liverpool og engelsk presse.

De er ikke «Verdens siste underverk» slik dere liker å si, men de er et godt lag.

Ashley Young:

Sesongdebutanten i Premier League fikk skryt av Mourinho, og kunne selv avsløre at spillerne hadde fått beskjed om å først og fremst fokusere på å ikke slippe inn mål.

– Det var muligheter til begge lag, men jobben vår var å gå ut der og forsvare oss som et lag, sier Young.

Det mener han de gjorde godt.

– Vi ville ikke tape, og vi har greid å unngå det i dag. Men vi er skuffet over at vi ikke fikk tre poeng. Vi kjempet til siste slutt, og håpet på seier, men er glade for å ha fått med oss det ene poenget.

Herrera:

GettyImages-615198588

– Vi gjorde en fantastisk jobb, og vi kan være veldig stolte av laget. Alle gjorde alt de kunne i dag, sa Herrera.

Han syns uavgjort er et greit resultat, i en kamp der begge lag var jevngode, ifølge ham.

– Det er greit med poengdeling, ingen ville tape og det er fair med ett poeng til hvert lag. Men nå må vi gå videre og vinne kamper.

Han fikk også spørsmål om hva han gjorde for å dominere midtbanen slik han gjorde, ettersom han var Skys man of the match. Da valgte han igjen å peke på lagets prestasjon.

– Vi prøvde alt vi kunne å vinne kampen, men vi møtte et lag som er i god form, som presser høyt og er veldig aggressive. Vi viser at vi kommer til å kjempe i hver kamp, sier han.

jurgen klopp liverpool

Liverpools trener var ikke like fornøyd, og oppsummerte Liverpools innsats slik:

– Vi holdt nullen for første gang i år. Jippi. Det er det eneste jeg er fornøyd med, sa han.

Videre pekte han på at tempoet ble altfor høyt, pasningspresisjonen ble for dårlig, og at kvaliteten på kampen dermed ble svak.

– Det er blandede følelser for min del etter denne kampen, runder han av med.

 

Powered by Labrador CMS