Robin van Persie feirer med lagkameratene etter mål mot Aston Villa våren 2013.

22. april har vært en begivenhetsrik dato for United. For to år siden var den en jubeldag.

Det var Sir Alex Fergusons siste sesong som manager, men det var det bare en håndfull personer som visste den 22. april 2013.

Old Trafford var dekket til fest, alt United trengte var å slå Aston Villa og ligagullet ville igjen havne på Old Trafford etter den traumatiske avslutningen på 2011/12-sesongen.

Van Persie-show

United hadde vært i føringen stort sett hele sesongen, mye takket være nykommeren fra Arsenal, Robin van Persie, som hadde en fantastisk debutsesong i United-trøyen. Og det var nettopp Van Persie som besørget festen på Old Trafford for nøyaktig to år siden.

JUBEL: Robin Van Persie takker Wayne Rooney for den strålende pasningen i forkant av 2-0-målet.

Allerede før kampuret viste to minutter var nederlenderen frempå for første gang. Et høyt innlegg fra Rafael blir slått tilbake i feltet av Ryan Giggs og Van Persie dukker opp på bakerste stolpe og ekspederer ballen enkelt i mål.

Om 1-0 var det enkleste målet Van Persie har scoret i United-trøyen, var 2-0-målet det mest spektakulære.

En fantastisk langpasning fra Wayne Rooney ender opp hos Van Persie som klinker til på hel volley. Ballen suser i mål forbi Brad Guzan i Villa-målet og etter bare drøye 12 minutter er kampen i realiteten avgjort.

Idet halvtimen passeres fullfører nederlenderen sitt hattrick. Giggs fosser frem på venstrekanten og legger nydelig inn til Van Persie som må ta et par touch før han banker ballen i mål via stolpen.