ISAK-TRENER TIL «UNO»:

- Vil råde Isak til å forlate United

Publisert

Isak Hansen-Aarøen er på utgående Manchester United-kontrakt. 

Klubben ønsker gjerne å beholde nordmannen, men med lang vei til førstelagsfotball og flere interessenter fra store ligaer, kan United-eventyret være over allerede i januar. 

United.no har allerede skrevet at det mest sannsynlige utfallet er at nordmannen forsvinner fra United i nær fremtid.

Det bekrefter også Jonas Johansen, som mer eller mindre jobber som Isak Hansen-Aarøens personlige trener, til Uno-podkasten.

Hør hele episoden, der det prates om Isak Hansen-Aarøen, ukulturen i United, Ten Hags krangel med Ronaldo og annet snacks fra innsiden i United, her:

– Jeg kan si at det blir en veldig spennende periode, og en viktig periode, fordi det er noen valg som skal tas. Både fra hans personlige og fra klubbens ståsted.

– Jeg vet at klubben har lyst til å forlenge med han, og så er det million-spørsmålet: Hva er mest gunstig for hans utvikling med tanke på at han nå er i en alder der førstelagsfotball er viktig? Når du er 19 år så burde du kommet inn i et miljø der du er nærmere A-laget, forteller Johansen til united.no.  

– Så det du sier er at du  - for hans karriere - tenker at det er best å forlate Manchester United?

– Ja, og det er veldig tungt å si, men med tanke på vår relasjon og tillitsforhold så vil jeg si at det er det beste for ham, sier Johansen tydelig.

ISAK OG JONAS: Isak Hansen-Aarøen og trener Jonas Johansen var i Manchester rett før coronaviruset stanset all fotball.

I skrivende stund fremstår det som det er tre aktuelle scenarioer og potensielle utfall: At Hansen-Aarøen forsvinner permanent i januar, at han forlenger med United og lånes ut - eller at han forlenger med United og blir værende med utgangspunkt i garantier om førstelagsspill.

Johansen legger frem alternativ én som det mest sannsynlige utfallet, men:

– Så skulle jeg gjerne sagt at alternativ tre var det beste, men da hadde jeg løyet til meg selv. Fordi det er ønskescenarioer. Også viser jo historien at det er mange veier til Rom. Mange sa det var feil av Martin Ødegaard å gå til Real Madrid. 

– Jeg holder på å si at nå har vi fasiten. Nå er han kaptein på et topp to-lag for øyeblikket i Premier League. Så det var helt rett av Isak å gå til United. Nå tror jeg vi er i et veiskille. Og som flere andre, er jeg også veldig spent på hva som skjer i januar, sier Johansen.

Johansen, som har spilt Eliteserie-fotball for blant andre Tromsø, legger på ingen måte skjul på at det hadde vært en drøm om Isak Hansen-Aarøen ble værende og slo gjennom i Manchester United. 

Samtidig er det én ting som trumfer alt: Hva som faktisk er best for Isak Hansen-Aarøen.

– Jeg kan bare si min anbefaling, og min anbefaling til han har vært at han burde komme seg inn i et miljø som han kan spille førstelagsfotball i, være nærmere førstelagsfotball. Det er min anbefaling.

Det er imidlertid agent Jim Solbakken som forhandler - både med United og andre klubber - på vegne av den norske 19-åringen.

– Så jeg tror jo at de vurderer nok forskjellige ting nå etter nytt år, og så kan det fort hende det skjer nå tidlig i januar. Det regner jeg nesten med. 

Hansen-Aarøen har i perioder trent fast med A-laget og også fått gode skussmål fra trenere og lagkamerater for innsatsen. Likevel fremstår veien til førstelagssspill i United fryktelig lang. Det til tross for en sesong med enorme skadeproblemer.

FORSVINNER?: Isak Hansen-Aarøens tid i United kan nærme seg slutten.

– Det er nok ikke så lang vei som han kanskje føler selv, men han var ikke i troppen til United mot Liverpool til tross for alle skadene. Og det er jo et tydelig signal på at du er litt unna, da. 

– Og fra mitt ståsted: Hannibal Mejbri kommer inn som venstrekant. Han er ikke venstrekant. Så i mine øyne ville Isak vært et mye bedre alternativ enn han i en sånn type kamp også. Så det er selvfølgelig litt skuffende.

– Hvor veien går videre og hva som skjer, kan jeg ikke svare på. Men jeg har hvert fall tenkt for han at det er lurt å nærme seg A-lagsfotball nå, sier Johansen.

United.no snakket med Erik ten Hag om Hansen-Aarøen etter kampen mot Leeds på Ullevaal i sommer, der nordmannen noterte seg for en målgivende.

–  Han gjorde det bra. Han hadde en god pasning på det første målet. Du ser at han er veldig komfortabel med ballen. Han hadde noen pene stikkere også og viste et bra overblikk, sa Ten Hag til united.no.

United.no erfarer for øvrig at Hansen-Aarøen er på ønskelisten til klubber i både Belgia, Nederland, Italia og Spania.

Powered by Labrador CMS