Victor Lindelöf ble matchvinner mot Luton – skadene hoper seg opp for Erik ten Hag

Det var ikke særlig pent denne gangen heller, og de tre poengene mot Luton kan ha kostet svært dyrt i form av skader på både Christian Eriksen og Rasmus Højlund.

Da smaker det i det minste godt at det var en annen skandinaver sørget for en særdeles viktig 1-0-seier mot Luton.

– Det var tøft der ute, men vi skapte mange store sjanser, særlig i første omgang. De er et fysisk og godt organisert lag som gjorde det vanskelig for oss. Vi gravde dypt, og det er deilig å gå inn i landslagspausen med tre poeng, sa midtstopperkollega Harry Maguire til MUTV etter kampslutt.

Scoringen kom like før timen var spilt. Mason Mount plukket opp ballen i kjølvannet av en corner og fant Rashford til høyre i sekstenmeteren. 26-åringen pisket ballen inn foran mål, og til slutt hamret Victor Lindelöf inn 1-0.

– Vi ønsket det første målet, slik at vi kunne vært nådeløset i kontringsspillet. Victor er teknisk briljant, fortsatte Maguire.

United skapte flere store sjanser i løpet av oppgjøret på Old Trafford, og også i andre enden vartet André Onana opp med en feberredning i første omgang.

Samtlige av Uniteds sju seire i Premier League denne sesongen har kommet med ett mål, og Lindelöf var den fjerde forsvarsspilleren som ble matchvinner for klubben i ligaen.

Tre poeng bringer uansett United opp på 6.-plass, seks poeng bak serieleder og byrival City, som har én kamp mindre spilt enn Erik ten Hags mannskap.

Stor Højlund-sjanse tidlig

Vertene tok kontroll på oppgjøret hjemme på Old Trafford, og før ti minutter var passert i Manchester ble Rashford flott spilt fri ute til høyre.

26-åringen klasket et innlegg inn foran mål via en Luton-forsvarer, og foran mål fikk Højlund en alle tiders mulighet til å sette sitt første mål i Premier League. Thomas Kaminski i Luton-buret reddet imidlertid mesterlig.

Drøye ti minutter senere vandret Garnacho med ballen i høyt tempo inn fra venstre, men forsøket til argentineren endte over mål.

AKTIV: Alejandro Garnacho var farlig frempå ved flere anledninger lørdag.

Feberredning fra Onana

Med snaue ti minutter til pause fant Carlton Morris rom mellom Maguire og Lindelöf, men Onana reddet spissens forsøk med et tigersprang.

Fire minutter før hvilen ble Garnacho spilt gjennom etter en glitrende Højlund-involvering, men unggutten fikk ikke avsluttet ordentlig. Dermed sto det 0-0 til pause på Drømmenes Teater.

Like etter sidebyttet fant kaptein Bruno Fernandes danske Højlund foran mål på et frispark, men headingen gikk utenfor.

Med en drøy halvtime igjen kunne Erik ten Hag fjerne et par kilo fra skuldrene da Lindelöf hamret inn 1-0.

Både Rashford og McTominay hadde sine muligheter til å øke vertenes ledelse mot slutten av oppgjøret, men Kaminski sto i veien for flere United-mål.

Manchester United – Luton 1-0 (0-0)

Manchester United: André Onana – Diogo Dalot, Harry Maguire, Victor Lindelöf, Sergio Reguilon (Varane 79) – Scott McTominay, Christian Eriksen (Mount 40) – Alejandro Garnacho (Antony 68), Bruno Fernandes, Marcus Rashford – Rasmus Højlund (Martial 79)

Ubenyttede innbyttere: Altay Bayindir, Sofyan Amrabat, Hannibal Mejbri, Kobbie Mainoo, Facundo Pellistri

MÅL: Lindelöf (59).