RASMUS HØJLUND: 

– Vi har utviklet en god kjemi

Dansken innrømmer at han trengte tid på å venne seg til tempoet i Premier League, men er sikker på at det er mye mer i vente både fra ham selv og Uniteds angrepsrekke. 

Publisert Sist oppdatert

Rasmus Højlund scoret sitt tredje mål på tre Premier League-kamper, og serverte den målgivende pasningen til Marcus Rashfords 1-0-scoring. Dansken jobbet utrettelig, måtte tåle mye juling, men var en lykkelig mann da dramaet mot Wolverhampton var over. 

Ble først rasende, men så ...

– Hva jeg tenkte da de utlignet? Jeg kan vel ikke banne på TV, men jeg tenkte «shit». Jeg var rasende på benken, men så fikset Kobbie vinnermålet, sier Højlund til TNT Sports.

Etter en noe treg start i Premier League hva scoringer angår, begynner det å løsne for dansken nå. Ikke bare scoret han sitt tredje Premier League-mål på tre kamper, men han er også en verdifull tilrettelegger. 

KRIGET INN 2-0: Rasmus Højlund slipper jubelen løs etter å ha scoret Uniteds andre mål for kvelden. Da hadde dramaet så vidt startet...

– Det er egentlig på tide, men det tar tid å utvikle samspillet. Jeg trengte litt tid etter overgangen fra Italia. Premier League er mye raskere enn Serie A og det måtte jeg venne meg til både fysisk og mentalt. 

– Jeg har sagt til de andre at dersom de sender en perfekt pasning og jeg ikke er der, så kan de skrike på meg så mye de bare orker, men om jeg er der og pasningen ikke kommer, så vil jeg skrike på dem. Men du kan se kjemien vi har utviklet, du kan se at samspillet mellom meg, Marcus og Garna blir stadig bedre, sier dansken. 

– Ble fortalt om Kobbie

Uniteds seier mot Wolverhampton gjør at avstanden opp til Aston Villa på 5.plass nå er redusert til åtte poeng. Det er fremdeles et stykke opp, men Højlund håper torsdagens seier er et vendepunkt for United. 

– Vi kan bare ta en kamp av gangen og jobbe hardt for å havne så høyt oppe på tabellen som mulig. Forhåpentligvis kan vi klare å kapre en Champions League-plass, sier Højlund til TNT Sports.  

ROSES AV HØJLUND: 18 år gamle Kobbie Mainoo ble Uniteds redningmann mot Wolverhampton. – Jeg trodde jeg var ung, men han har virkelig tatt steget og er kun 18 år gammel. De andre snakket mye om Kobbie etter pre-season. Han er et unikt talent, sier Rasmus Højlund om sin unge lagkamerat.

Dansken fikk aldri muligheten til å gjennomføre noen pre-season med United ettersom overgangen fra Atalanta kom sent i sommervinduet. Da Højlund omsider var på plass i Manchester, tok det ikke lang tid før han hørte lagkameratene snakke ivrig om torsdagens matchvinner, 18 år gamle Kobbie Mainoo. 

– Jeg trodde jeg var ung, men han har virkelig tatt steget og er kun 18 år gammel. De andre snakket mye om Kobbies kvaliteter etter pre-season. Han er et unikt talent, men samtidig en veldig jordnær og fin fyr, roser dansken. 

Powered by Labrador CMS