NEWCASTLE BEKREFTER KARANTENETID PÅ ASHWORTH:

– Vi er naturligvis skuffet over at Dan har valgt å forlate oss

Newcastle har valgt å gi Dan Ashworth «gardening leave», som er en karanteneperiode. Manchester United og Newcastle må nå enes om en kompensasjon for Ashworths tjenester. 

Publisert Sist oppdatert

Newcastles sportsdirektør Dan Ashworth har bedt klubbledelsen om å få dra til Old Trafford for å slutte seg til Manchester United. 

Avgjørelsen skal ikke ha falt i god jord hos Newcastle, og Fabrizio Romano melder at «det er over» mellom Ashworth og Newcastle.

Newcastle har bekreftet karanteneperioden til Ashworth, og at han ønsker å forlate klubben.

- Vi er naturligvis skuffet over at Dan har valgt å forlate oss, men vår spennende reise stopper ikke, og prosessen med å rekruttere en ny sportsdirektør vil begynne umiddelbart, sier Darren Eales i en uttalelse via klubben. 

James Ducker skrev mandag for Daily Telegraph at United nå har kommet med en offisiell henvendelse ang. Ashworth.

The Telegraphs Luke Edwards, som følger Newcastle tett, skriver at The Magpies trolig vil forlange så mye som 20 millioner pund for å slippe Ashworth til United, ellers kan United risikere at Ashworth ikke kan slutte seg til Manchester United før i 2026.

Den samme summen skriver The Guardian-journalist Jamie Jackson, men han påpeker at United har vært tydelige på at de ikke er villige til å betale i nærheten av dette, og heller vil forsøke å forhandle ned summen betydelig.

Daily Mails fotballkorrespondent i Nordøst-England, Craig Hope, som følger Newcastle tett, var den første som meldte om utviklingen rundt Ashworth søndag kveld.  

Hope skrev at Ashworth skal ha informert ledelsen i Newcastle om sitt ønske søndag, samme dag som Manchester United slo Luton 2-1 på Kenilworth Road. 

Edwards meldte at Ashworth skal ha informert Newcastle-ledelsen like etter lørdagens kamp mot Bournemouth som endte 2-2. 

Ashworth kom til Newcastle fra en lignende stilling i Brighton der han var arkitekten bak klubbens satsing på unge spillere og ikke minst en fundamental endring i klubbens strategi på overgangsmarkedet. 

Arven etter Ashworth i Brighton er en tropp med en rekke solide unge spillere, og spillere som har blitt hentet rimelig til Amex og solgt videre for en solid fortjeneste. 

Ashworth hadde også en fremtredende rolle i det engelske fotballforbundet FA der han var arkitekten bak en langsiktig plan for å løfte landslagene. 

Ashworth skal ha vært førstevalget til Sir Jim Ratcliffes stab, og kan fort bli den neste nøkkelpersonen inn dørene på Old Trafford etter at United sikret seg Omar Berrada fra Manchester City som klubbens nye CEO etter Richard Arnold.

Spørsmålet nå er om Manchester United og Newcastle kan enes om en kompensasjonspakke for Ashworth for å løse sportsdirektøren fra kontrakten så snart som mulig. 

Det er uansett ventet at Ashworth må ta en friperiode, eller det engelskmennene kaller en gardening leave, som i praksis er en karantenetid før han kan begynne i ny jobb.

Om partene ikke kommer til enighet kan karantenetiden til Ashworth bli hele to år før han kan starte i en tilsvarende jobb hos Manchester United. 

Sir Jim Ratcliffe og Manchester United vil trolig strekke seg langt for å få Ashworth på plass tidsnok til at han kan jobbe aktivt med sommerens overgangsmål. 

Powered by Labrador CMS