Lisandro Martinez i aksjon på trening i januar 2024.

Våre vurderinger om laget mot Newport

Publisert

Newport ligger på 16. plass i League Two – 76 plasser bak United i seriesystemet. Det sier alt om at United er gigantiske favoritter før bortekampen i FA-cupens 4. runde.

Vi må imidlertid ta med at Newport faktisk ikke har tapt i 2024, da de står med sju strake kamper uten tap nå og også har tre strake seirer. I forrige kamp slo de høytflygende Wrexham.

De slo også ut League One-laget Charlton i ligacupen tidligere i sesongen, før de i neste kamp tok Brentford fra Premier League til straffesparkkonkurranse.

Forrige sesong slo de også ut et ganske så godt Luton-lag av ligacupen.

Samtidig så vant United ganske greit med 2-0 mot Wigan fra League One i forrige runde, og selv om ordtaket er «cup er cup» så skal dette altså være en enda svakere motstander.

Manchester United

Anthony Martial, Victor Lindelöf, Mason Mount og Tyrell Malacia er ute med skader, mens André Onana og har vært opptatt med Afrika-mesterskapet, selv om Kamerun ble slått ut der sent lørdag kveld med United-keeperen på benken. 

Erik ten Hag har imidlertid bekreftet at Altay Bayindir debuterer for United i denne kampen.

Sofyan Amrabat er fortsatt i Afrika.

Marcus Rashford meldte seg syk fredag, og skal ikke være observert sammen med gjengen som reiste retning Wales. Det vil derfor overraske om han starter.

Dette er den første av tre kamper på én uke (Wolves torsdag, West Ham søndag), som kanskje kan påvirke uttaket noe.


Altay Bayindir – Får endelig sin debut, og selv om motstanden er svak så skal det leveres også her. Vi husker alle hvordan Wigan fikk én tidlig sjanse mot United i forrige runde, som Onana måtte vise frem sitt beste for å stanse.

Altay Bayindir i aksjon på trening.

Diogo Dalot – Skal være foran Aaron Wan-Bissaka i køen, både med motoren sin, offensive kvaliteter og evnen til å forstå kravet til Ten Hags backrolle.

Harry Maguire – Vi sjanser. Gjorde comeback i treningskampen mot Burnley onsdag, og selv om Raphaël Varane for oss fremstår som den beste partneren til Lisandro Martinez, så tror vi her det handler om å få i gang Maguire igjen. Pasningsfoten hans kan også være fin å bruke, da han spesielt er god til å crosse til venstrekant når United står høyt.

Lisandro Martinez – Vi kan ikke skjønne annet enn at Ten Hag vil gjøre alt han kan for å gi argentineren så mye som mulig spilletid utover, og det vil være interessant å se hvordans hans pasningsfot, ro og offensive innstilling kan påvirke resten av vinteren og våren.

Luke Shaw – Skulle startet mot Tottenham sist, men måtte gi seg om morgenen da kampen ble spilt. Spilte imidlertid i treningskampen bak lukkede dører mot Burnley denne uka. Så ble han ikke observert av lokalavisa Manchester Evening News lørdag, da de fulgte med på hvem som var med på reisen dit, men siden vi ikke har hørt noe mer om sykdom eller skader så velger vi å tror at Shaw kommer til å starte her.

Casemiro – Vi forventer comeback også her. Det er litt vanskelig å forutse Ten Hags bruk av brassen, all den tid Casemiro har vært mye koblet til en overgang til Saudi-Arabia, men før skaden så var han bankers på laget og frem til vi ser noe annet så tror vi nå det vil handle om å få i gang i den beste mulige versjonen av ham igjen.

Kobbie Mainoo – Her er vi litt usikre, og det er litt uenighet blant oss som står bak denne saken. Det er altså tre kamper på én uke, Ten Hag har vært litt var på å kjøre Mainoo for hardt og er det da lettere å starte med ham på benken her, og heller prioritere Eriksen eller McTominay? Eller er det Casemiro/Mainoo som blir førstevalgene nå, og da bør de få spille mest mulig sammen? Vi gikk for det siste – at relasjonen for en midtbane som har hatt utfordringer denne sesongen prioriteres fra start her i stedet for pasningsfoten til Eriksen eller bokstrusselen til McTominay. De får heller komme fra benk.

Kobbie Mainoo i aksjon på trening mot blant annet Luke Shaw og Scott McTominay.

Antony – Scoret Uniteds mål på straffespark i treningskampen mot Burnley, og kommer inn fordi Rashford ser ut til å være ute.

Bruno Fernandes – Kapteinen spiller selvsagt.

Alejandro Garnacho – For bare et par dager siden så ville vi tenkt høyrekant i stedet for Antony for Garnacho siden Rashford skulle være her, men med de siste dagers utvikling så virker en Garnacho-start ute til venstre å være mest naturlig.

Rasmus Højlund – Ja, med Martial ute med langtidsskade og Rashford opptatt med andre ting først og så sykdom, så er det jo ingen andre spissalternativer. Hold deg skadefri, Rasmus. Det trengs!

Alternativene:

Aaron Wan-Bissaka – Hvis Luke Shaw av en eller annen grunn fortsatt ikke kan starte.

McTominay / Eriksen – Hvis Ten Hag, mot en motstander United er forventet å dominere voldsomt mot, ønsker danskens pasningsfot eller skottens trussel i boks.

Raphaël Varane – Hvis Ten Hag ønsker å kjøre på med suksessduoen fra forrige sesong, Varane/Martinez, med en gang.

Martinez, Varane og Fernandes ankommer treningsfeltet.

Amad Diallo – Vi tror egentlig ikke at han er foran Antony i køen, men kan det være at Ten Hag vil undersøke om Amad kan bygge videre på det positive innhoppet mot Nottingham Forest her?

Newport County

Er altså i ganske så god form, etter tre strake seirer og sju kamper uten tap totalt sett nå.

Det mest sentrale er kanskje likevel at de ikke er ukjent med cupbomber eller cupkamper som skaper historiske øyeblikk blant supporterne.

De har også en innleid Liverpool-spiller i stallen, Adam Lewis, som nok villet elsket å sende United på hodet ut av cupen her.

Det forventes en 5-3-2-liknende formasjon mot United, og Luke Jephcott kan debutere her, etter å ha blitt hentet fra skotske St. Johnstone.

Et par spillere må testes før avspark, mens Josh Seberry og Declan Drysdale skal være ute.

Mulig Newport-11er: Townsend – Delaney, Bennett, Clark, Lewis – Morris, Wildig, Charsley – Palmer-Houlden, Evans

Powered by Labrador CMS