højlund til VVOL

Våre vurderinger om laget mot Arsenal

Publisert Sist oppdatert

United slapp med skrekken etter en fryktelig start mot Nottingham Forest på Old Trafford sist helg. 0-2 ble til 3-2 etter scoringer av Christian Eriksen, Casemiro og Bruno Fernandes.

Selv om snuoperasjonen gledet, er det fremdeles mye å jobbe med for Ten Hag og spillergruppen. Kanskje kan redningen lengst fremme komme i form av en spillesugen unggutt med dansk pass?

United og Arsenal serverte fyrverkeri både på Old Trafford og Emirates sist sesong, og selv om det er to lag som ikke har imponert spillemessig som møtes i London søndag, kan en forvente at det vil slå gnister igjen.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Det store spørsmålet er om Rasmus Højlund får sin United-debut mot Arsenal. Dansken har trent godt denne uken og Erik ten Hag har sagt at han er spilleklar.

Det kommer til å medføre noen endringer fremover i banen.

Raphaël Varane, Mason Mount og Luke Shaw er skadet. Det samme er Tyrell Malacia, Tom Heaton, Kobbie Mainoo og Amad Diallo. 

United sikret seg fire nye spillere på deadline day, men det vil overraske om noen av dem starter mot Arsenal, selv om tre av dem er i troppen.


André Onana – Har fått en ny kollega og konkurrent i tyrkiske Altay Bayindir, men det er ingen tvil om hvem som er førstevalget.

Aaron Wan-Bissaka – Farten hans kan bli god å ha mot kjappe kanter hos Arsenal.

Victor Lindelöf – Med Varane ute av spill tror vi valget faller på svensken fremfor Harry Maguire.

Lisandro Martínez – Blant dem som ikke har kommet skikkelig i gang denne sesongen. Scoret sitt eneste mål for United på Emirates sist sesong. Tør vi håpe på en ny nettkjenning søndag?

maaart
UJEVN START: Lisandro Martinez og United har hatt en variabel sesongstart.

Diogo Dalot – Vikarierte på venstrebacken mot Forest, og gjør det igjen nå. Det har blitt for knapt med tid for Sergio Reguilon til å utfordre Dalot.

Casemiro – Opptur mot Forest med bra spill og scoring. Er formen i anmarsj? Blir en viktig mann på midten mot ballsikre Rice og Ødegaard.

Christian Eriksen – Dansken besørget den uhyre viktige reduseringen mot Nottingham Forest. Det blir viktig at Eriksen og Casemiro ikke gir Arsenal for store rom på midten. Det vil kreve kløkt, organisering og innsats. Vi tror dansken får sjansen fra start.

Antony – Bedre mot Forest etter en treg start på sesongen. Har utfordrere på høyrekanten, men brasilianeren er den kantspilleren som jobber mest hjemover. Det kan bli veldig nyttig mot Arsenal.

Bruno Fernandes – Matchvinner mot Nottingham og på bedringens vei. Blir en av Uniteds viktigste spillere om det skal bli poeng på Emirates søndag.

brunaa
ENGASJERT: Bruno Fernandes fikk gult kort mot Tottenham og bør tenke seg grundig om før han begir seg ut på nye krangler med dommerne.

Marcus Rashford – Har ikke likt seg i spissrollen, og nå skal han få sjansen i den mer vante, og ikke minst farligere, posisjonen som venstrekant. Og det kan bare bety en ting helt fremme…

Rasmus Højlund – Det blir litt av en heksegryte for dansken å debutere i, men vi tror Erik ten Hag velger å starte med Højlund på topp. Forsøkene med Rashford har ikke fungert, og Anthony Martial har et tynt grunnlag virket tafatt sist. Det er bare å krysse fingrene for at vi får se dansk dynamitt mot Arsenal.


Alternativene:

Alejandro Garnacho – Startet de to første kampene denne sesongen, men han er foreløpig fremdeles farligst som innbytter.

Scott McTominay – Bedre og mer pliktoppfyllende defensivt enn Eriksen, men trolig mest aktuell som innbytter.

Harry Maguire– Kan bli en nyttig mann mot slutten om United må forsvare seg på dødballer og innlegg.

Facundo Pellistri – En mulig joker fra benk?

Anthony Martial – Har rett og slett ikke fysikken per dags dato til å kunne starte.

Sergio Reguilon er trolig i troppen, men det er for tidlig å regne med at han vil starte.

Arsenal

Arsenal står med syv poeng på de tre første kampene og selv om poengfangsten har vært bra, har ikke Mikel Artetas menn imponert.

Så langt har Arsenal også møtt tre overkommelige lag i, Nottingham Forest, Crystal Palace og Fulham, og særlig 2-2 mot Fulham i den siste hjemmekampen var skuffende sett med Arsenal-øyne.

arteta040922
NOE Å TENKE PÅ: Arsenal-manager Mikel Arteta og Erik ten Hag har det til felles at poengfangsten har vært ok uten at spillet til lagene deres har vært imponerende.

Thomas Partey skal være skadet og ute i flere uker. Det samme er nykommeren Jurriën Timber.

Takehiro Tomiyasu er tilbake etter karantene og kan gå rett inn på laget. Det samme kan Oleksandr Zinchenko som også er klar.

Arsenal har vunnet fire av de fem siste hjemmekampene mot United, men har kun holdt nullen i fire av de siste 26 hjemmekampene i ligaen og klarte bare 2-2 mot Fulham hjemme sist.

Mulig Arsenal-lag:Ramsdale, White, Saliba, Magalhães, Zinchenko, Ødegaard, Rice, Havertz, Saka, Gabriel, Nketiah

Powered by Labrador CMS