TEN HAG OM DE UNGE ANGRIPERNE:

– Var overbevist om at de ville lykkes

Endelig blomstrer United igjen, ikke minst takket være tre ungdommer som Erik ten Hag hadde klokkertro på hele veien. 

Publisert Sist oppdatert

Manchester United drar til Villa Park åtte poeng bak vertene, men Ten Hags mannskap har omsider begynt å score mål. Fire mot Wolverhampton og tre mot West Ham bærer forhåpentligvis bud om at det virkelig har løsnet for United-angrepet. 

Mot Wolverhampton besørget Kobbie Mainoo vinnermålet langt inn i tilleggstiden, mens Rasmus Højlund både scoret og hadde målgivende i den kampen. 

Mot West Ham ble Alejandro Garnacho tomålsscorer etter at Rasmus Højlund hadde sendt hjemmelaget i føringen. 

Rasmus Højlund, Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo feirer mål mot West Ham, med Erik ten Hag innfelt.
ET FOR HISTORIEBØKENE: Rasmus Højlund, Alejandro Garnacho og Kobbie Manioo poserte spontant etter scoring mot West Ham. Erik ten Hag sier han var sikker på at ungdommene ville slå til før eller senere.

Det som lenge så ut til å bli en ganske miserabel sesong, kan likevel by på en spennende og innholdsrik vår, særlig dersom de unge angriperne fortsetter trenden. 

– Spillere trenger tid, og særlig unge spillere. Rasmus og Alejandro trengte tid, men de trengte også et lag rundt seg som fungerte. Vi måtte gjøre mange endringer underveis i sesongen, men jeg var hele tiden sikker på at de hadde potensialet til å vise seg frem. Nå handler det om å fortsette den gode trenden og være sulten, sier Ten Hag på torsdagens pressekonferanse før kampen mot Aston Villa. 

– Højlund, Mainoo og Garnacho liker å spille sammen. De er oppfinnsomme og kreative og de spiller på hverandres kvaliteter. Det er nøkkelen for dem, og det kan gi oss mye glede. Fremtiden ser lys ut for United, men vi må utvikle oss videre. Denne klubben ønsker å vinne troféer og da må vi utvikle oss videre. Også mot de aller beste lagene, la Ten hag til. 

Unai Emerys mannskap har vært et friskt pust i Premier League denne sesongen og har både overrasket og imponert. Villa fikk seg imidlertid en solid nesestyver mot Chelsea i FA-cupen og tapte 1-3 på Villa Park. 

Ten Hag sier han uansett er forberedt på en vanskelig oppgave og at hver eneste kamp nå er en cupfinale for laget hans.   

– Hver kamp er en finale for oss, jeg sa det før West Ham-kampen. Vi må ta utfordringene i tur og orden. Vi er allerede i det tankesettet at hver eneste kamp er veldig viktig for oss. 

Emery har gjort en god jobb. Veldig lett å se hva han ønsker av laget sitt med og uten ball. Vi må prestere opp mot vårt beste for å få med oss et godt resultat. 

Ten Hag roste også tankene til klubbens nye minoritetseier Sir Jim Ratcliffe som ønsker å sørge for at fremtidens Old Trafford blir en arena som vil være spektakulær. 

– Om det er hans synspunkt så viser det ambisjonene klubben har og det er bra. Men det er ikke min oppgave å mene noe om en ny stadion. Jeg skal forberede laget og jobbe med laget, forklarte Ten Hag.  

Nederlenderen kunne også røpe at United foreløpig ikke har tatt en avgjørelse om å tilby Raphaël Varane og Jonny Evans nye kontrakter. 

Del to av pressekonferansen kommer sent lørdag kveld. 

Powered by Labrador CMS