- Van Nistelrooy til United snart i boks

Mye tyder på at den tidligere storscoreren returnerer til Old Trafford. 

Publisert Sist oppdatert

Fabrizio Romano skrev søndag ettermiddag på X at den gamle United-spissen Ruud van Nistelrooy var blitt tilbudt en stilling i Erik ten Hags trenerapparat i Manchester United. 

Mandag ettermiddag skriver den nederlandske avisen Algemeen Dagblad at Van Nistelrooy er i samtaler med United og at begge parter er interessert i å lande en avtale. Det skal være snakk om en assistenttrener-rolle.

Romano kommer også med enda en oppdatering og skriver at det er en rask utvikling i saken. James Ducker i The Telegraph har også koblet seg på, og skriver at en retur til Old Trafford er noe som virkelig frister Van Nistelrooy. 

Litt senere mandag ettermiddag melder Romano at samtalene pågår fortsatt, men at det eneste som gjenstår er «det siste grønne lyset». Dermed kan det se ut som om det bare er et tidsspørsmål før Ruud van Nistelrooy blir en del av Manchester Uniteds trenerteam. 

Dersom den gamle storscoreren takker ja til jobben vil han returnere til Manchester United for første gang siden han forlot United til fordel for Real Madrid i 2006.

Han har vært inne i treneryrket de siste årene: I tillegg til å ha vært PSV-manager tidligere, har Van Nistelrooy jobbet som assistenttrener for det nederlandske landslaget.

Manchester United er som kjent på jakt etter en spiss, og han er også en som garantert kan lære bort en ting eller to til United-angriperne.

Nederlenderen spilte for United fra 2001 til 2006 og var med på å vinne Premier League, FA-cupen, ligacupen og Community Shield med United. Han scoret 150 mål på 219 kamper.

Ruud van Nistelrooy og David Beckham feirer førstnevntes scoring mot Fulham i 2001.

Aktuell for Championship-klubb

Men den gamle United-spissen har en stor avgjørelse foran seg. Han er også aktuell for den ledige Burnley-jobben.

Vincent Kompany forlot som kjent jobben etter å ha rykket ned med Burnley før han ble ansatt som hovedtrener i Bayern München. Burnley spiller med andre ord i Championship neste sesong.

Ifølge The Athletic var Van Nistelrooy i samtaler med Burnley forrige uke og er en av flere kandidater som har blitt intervjuet. Tidligere i sommer var han aktuell for den da ledige trenerjobben i Leicester City, en stilling som siden har blitt fylt av Steve Cooper. 

47-åringen har tidligere snakket om ønsket om å jobbe som trener i landene spilte i som aktiv spiller. 

- Jeg vil veldig gjerne jobbe i Spania, men også i de andre ligaene jeg har spilt, i Premier League og Bundesliga, sa han i et intervju med AS tidligere i vår.

I 2017 var Van Nistelrooy tilbake på Old Trafford og spilte for United i en legendekamp mot Barcelona.

Vant cupen - sa opp

Etter at Van Nistelrooy forlot United i 2006 var han innom Real Madrid, HSV og Malaga før han la skoene på hylla i 2012. 

Nå har nederlenderen blitt 47 år gammel og etter diverse trenerjobber i ulike roller fikk han i 2022 sin første managerjobb i PSV, klubben United i sin tid hentet ham fra. 

Han ledet Eindhoven-klubben til seier i Johan Cruyff Shield, Nederlands svar på Community Shield, og den nederlandske cupen, men sa opp jobben med én kamp igjen av sesongen og forklarte det med mangel på støtte.

PSV endte på 2. plass den sesongen, syv poeng bak seriemester Feyenoord, og siden har Van Nistelrooy vært arbeidsledig. 

Powered by Labrador CMS