SKY SPORTS:

– United venter med å gi grønt lys

Før helgen var det angivelig kun detaljer som gjenstod før Jadon Sancho kunne vende tilbake til Borussia Dortmund på lån resten av sesongen. Søndag kveld var det imidlertid fremdeles ingen avklaring.

Publisert Sist oppdatert

Fredag kveld kom Sky Sports med den samme informasjonen som den tyske storavisen Bild hadde servert allerede torsdag morgen. 

Da skrev Bild at det eneste som gjenstår før Sancho igjen kan aksle den gule Dortmund-trøyen er de skattetekniske detaljene rundt utlånssummen.

Dortmund og United skal ha blitt enige om at den tyske klubben, som solgte Sancho til United for ca 74 millioner pund i 2021, betaler rundt tre millioner euro, eller 2,6 millioner pund, for å få Sancho på lån resten av sesongen.

Søndag kveld var det imidlertid fremdeles ingen avklaring rundt utlånet av United-spilleren. 

Sky Sports rapporterte søndag at Dortmund hadde booket en avtale med et privat medisinsk senter på Marbella der klubben er på treningsleir, men klubben venter fremdeles på grønt lys fra United. 

Dortmund-leiren skal ikke være egnstelige for at avtalen går i vasken, men skulle gjerne ha hatt Sancho på plass på Marbella allerede. 

Ifølge Bild hadde Dortmund et håp om at Sancho skulle slutte seg til klubben allerede i løpet av fredagen. Det meste tyder imidlertid på at 23-åringen må smøre seg med litt ekstra tålmodighet. 

Sky Sports melder nemlig at det ikke er noen garanti for at avtalen går i boks denne helgen.

Sancho nærmer seg uansett en kjærkommen mulighet til endelig å kunne spille fotball igjen etter å ha havnet ute i kulden i United på grunn av et betent forhold til manager Erik ten Hag. 

United-manageren fikk selv spørsmål om den mulige overgangen på torsdagens pressekonferanse, uten å ville røpe noe.

– Jeg kan ikke si noe om det. Vi må vente og se hvordan ting går. 

– Når vi har nyheter, vil vi fortelle dere om det. Jeg kan ikke si noe om dette, fordi det ikke er noen nyhet.

PÅ VEI TIL TYSKLAND: Alt tyder nå på at Jadon Sancho vil bli Dortmund-spiller ut den inneværende sesongen

Konflikten mellom Sancho og Ten Hag har vært helt fastlåst etter at United-manageren kritiserte Sancho for manglende profesjonalitet etter Premier League-kampen mot Arsenal tidlig i sesongen. 

Sancho svarte på sosiale medier med å be fansen ikke tro det de hørte, og siden har konflikten virket helt fastlåst.

Det var lenge spekulert i at United ville både selge og låne ut Sancho i januar, men det forble lenge med ryktene.  

Tirsdag ettermiddag kom det omsider håndfaste rapporter om fremtiden til Sancho.

Florian Plettenberg i Sky Germany skrev like etter 17.30 onsdag at United og Borussia Dortmund har aktive samtaler rundt en låneovergang for engelskmannen. Om lag en halvtime senere fulgte Christian Falk i Bild opp med en melding om at avtalen nærmer seg fullført, og at det er muligheter for at Sancho kan slutte seg til Dortmund-troppen allerede denne uken. 

The Athletic hevder å sitte med samme informasjon.

Onsdag skrev Sky Sports at Dortmund håper å ha Sancho klar i tide til at han kan være med på treningsleir til Marbella neste uke.

Bild-journalist Falk skriver at den tyske klubben betaler United tre millioner euro for selve låneovergangen, mens United skal betale deler av lønnen til Sancho. Paul Hirst i The Times hevder at Dortmund skal ha tilbudt seg å betale 1/3 av den.

Plettenberg skriver at det i første omgang dreier seg om et seks måneders langt utlån. Sancho har som kjent en fortid hos de gulkledde, og ifølge Fabrizio Romano skal den tidligere Dortmund-spilleren være svært interessert i overgangen.

Engelskmannen ble hentet til Old Trafford av Ole Gunnar Solskjær i 2021, men 23-åringen har aldri slått ut i full blomst i United. Sist sesong var han borte fra troppen i en lang periode for å jobbe med sin mentale helse.

Etter bortekampen mot Arsenal i starten av september fyrte Sancho løs mot Ten Hag etter at nederlenderen signaliserte at engelskmannens prestasjoner og holdning på treningsfelt ikke hadde vært i samsvar med forventningene.

Siden har Sancho vært fullstendig ekskludert fra førstelagstroppen.

Powered by Labrador CMS