Geyse under hjemmedebuten for United, 6, oktober 2023.

United slo tilbake etter en vanskelig uke

Tap mot Chelsea i ligaen. Tap mot City i ligacupen, tap mot Liverpool i ligaen også. Januar har ikke vært enkel for Uniteds kvinnelag, men søndag sørget én god omgang for at de tre poengene gikk riktig vei.

Nikita Parris satte inn sesongens 12. og 13. mål for seg selv da hun gjorde 1-0 og 2-0 før pause, i en omgang United hadde 12-1 i avslutninger mot mål.

1-0 kom da Parris headet et Hannah Blundell-innlegg inn i bortre hjørne, mens 2-0 kom etter at Lucia Garcias avslutning gikk via keeper og stolpen, bare for at Parris dunket returen i nettet.

United radet de første 45 opp sjanse etter sjanse, og kunnet ledet mer, i det som var Ella Toones 150. kamp for United.

Kvaliteten sank imidlertid etter pause, og rundt timen så fremstod United plutselig nervøst i eget forsvarsspill da Villa kom til tre-fire muligheter. Etter den siste bestemte dommeren seg for å gi en billig straffe, og den scoret Rachel Daly på.

United klarte heldigvis å få en slags kontroll igjen i kampen, og holdt til slutt unna til en viktig seier.

Neste kamp spilles hjemme mot Brighton neste søndag.

Her kan du se alle resultater, terminliste og mer for kvinnelaget.

Kvinner: Man. United 2-1 Aston Villa

Womens Super League, Leigh Sports Village

MÅL: 1-0 Nikita Parris (Hannah Blundell 7), 2-0 Nikita Parris (33), 2-1 Rachel Daly (straffe, 60)

Man United: Mary Earps – Jayde Riviere, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell – Katie Zelem, Lisa Naalsund – Geyse (Irene Guerrero 83), Ella Toone (Melvine Malard 84), Lucia Garcia (Leah Galton 69) – Nikita Parris (Rachel Williams 69)

Ubenyttede innbyttere: Phallon Tullis-Joyce, Gemma Evans, Alyssa Aherne, Hayley Ladd

90+8: SLUTT: United holder unna til det som til slutt er en fortjent seier. United klart best før pause, men roter det til for seg selv med noen veldig svake minutter rundt timen. Heldigvis går det likevel godt til slutt.

90+7: NESTEN: Naalsund med et herlig skudd fra 30 meter, men keeper får så vidt slått til corner.

90+5: GULT KORT: Blundell med rutinert raid, går i bakken og Villa-spiller får gult kort for taklingen - samtidig som United får litt ro og tiden til å gå.

90+2: Villa får en corner, og nok en gang går en Villa-spiller i bakken. Nå er det imidlertid United som får frispark.

90: Det legges til sju minutter.

89: Kampen har stanset opp et par minutter nå, grunnet en hodeskade på en Villa-spiller. Betyr en del tillegg her.

88: 6.347 tilskuere til stede på kampen.

86: Riviere med et innlegg fra høyrekanten, men det går litt for høyt, har litt for lite fart til at Williams får gjort annet enn å heade hederlig mot mål.

84: BYTTE: Toone går av og Malard kommer inn. Guerrero også inn, Geyse ut.

82: GULT KORT: Riviere får gult kort for å drøye med et innkast.

79: Mary Earps slår unna et Kirsty Hanson-skudd fra skrått hold. United har heldigvis fått en slags kontroll igjen over oppgjøret etter reduseringen. Det føles likevel ikke ekstremt trygt de gangene Villa spiller seg inn i 16-meteren.

73: GULT KORT: Villas Leon som gir en liten albue til Blundell.

69: BYTTER. Parris ut for Rachel Williams, mens Leah Galton kommer inn for Lucia Garcia.

68: United med en sjelden visitt foran Villa-målet, men da det åpnet seg opp for Geyse på høyresiden så valgte hun en meget svak avslutning fra håpløst hold.

62: Kaos i Uniteds felt, da et innlegg fra høyre slås inn bak Le Tissier, men heldigvis bommer Villa-spissen på avslutningen.

60: 2-1 Daly på straffen. Skyter ganske midt i mål, men Earps, som står for å se det an, rekker ikke å få armene bort for å få slått den bort.

58: STRAFFE TIL VILLA! Villa fikk en corner, innlegger blit slått inn, Garcia har armene rundt en Villa-spiller borte fra ballen, Villa-spilleren velger å kaste seg og dommeren blir lurt til å dømme straffe. Ekstremt billig.

56: United roter i forsvarsarbeidet, ballen spretter frem og tilbake og det blir skummelt igjen. Ikke overbevisende disse to minuttene her.

54: Nesten for Villa. Spiller opp Daly i bakrom, kombinerer inne i Unitds felt, før et skudd A) blir blokkert, og returen B) blir slått til corner av Earps.

47: SJANSE: United åpner opp Villa-forsvaret som står høyt, Parris stormer alene mot keeper fra høyresiden, skyter fra litt skrått hold inne i feltet, men keeper får et bein på avslutningen.

46: 2. omgang er i gang.  (startet 14.06 skandinavisk tid).

45+4: Pause. Villa fikk kampens aller første sjanse, men United scoret tidlig, scoret igken og det har vært fortjent. United har rett og slett vært ganske gode denne gangen, noe som er svært hyggelig å skrive. Det sier alt at avslutninger mot mål de første 45+4 er 12-1 i Uniteds favør.

45+2: Villa med et frispark inn i feltet, som blir headet inn foran mål, bare for at United-forsvarerne får rensket unna like foran Earps.

44: En stygg feilpasning på egen halvdel av United, men Earps ute på 30 meter og avverger Villas nestensjanse.

42: Nesten: Et raskt innkast til Geyse inne i feltet, og hun skyter fra nærmest død vinkel via keeper og i stolpen, til corner.

40: SJANSE: Geyse med en liten lekestue før hun går av motspiller inne i feltet, legger tilbake til Toone, som prikkskyter mot krysset, bare for å treffe midt i panna til en Villa-spiller som står i veien.

37: SJANSE: United ruller opp Villa mot høyre, Geyse får skyte fra 6-7 meter litt skrått, men keeper redder og bortelaget får så vidt klarert returen.

33: 2-0 PARRIS IGJEN: Toone fikk plass sentralt, spilte opp Lucia Garcia, som sendte av gårde et plassert skudd mot borte kryss, keeper fikk så vidt en hånd på det, slo det i tverrliggeren/stolpen og ut til Parris som godt plassert dunket ballen i mål mens keeper fortsatt sprellet etter forsøket på å redde Garcia-avslutningen.

30: I den grad det er tvil - United dominerer. Har kommet til et par innleggsmuligheter de siste minuttene, men uten at noen av dem har klart å treffe lagkameratene inne i feltet.

27: Garcia kommer forbi på venstrekanten, men bommer helt med pasningen tilbake i feltet mot en lagkamerat.

24: Villa med et løp inn i feltet, men Millie Turner klarer å løpe opp og stanse det hele, og Villas rop om straffe er ekstremt halvhjertet.

18: SJANSE: Lisa Naalsund med et flott forarbid på høyrekanten. Får plutselig tid og rom inne i 16-meteren, slår tilbake til Ella Toone, men avslutningen fra 11-12 meter plasseres over tverrligger.

17: GULT KORT: Villas Lehmann. Og der, etter å ha meid ned Riviere for andre gang på få sekunder - og det tredje gule kortet på et par minutter - så blir det gult kort på Villa-spilleren.

16: Et lite minutt etter beiner en ny Villa-spiller ned Riviere. Dommeren ser misfornøyd ut, men gir nok en gang bare tilsnakk.

15: Geyse ned for telling. Det så ikke bra ut, men hun kom seg heldigvis opp etter hvert. Villa-spilleren som la henne i bakken får tilsnakk.

14: SKUDD: Blundell med en ny gjenvinning inne i Villas felt, men avslutningen fra 14-15 meter litt ute til venstre går rett på Villas keeper.

7: MÅL: NIKITA PARRIS! 1-0 til United. Villa ser ut til å ha klarert inne i egen boks, men så snapper Hannah Blundell en litt for løs pasning på kanten av 16-meteren ute til venstre, slår inn og Parris, som står midt i feltet, stusser innlegget i mål inne ved bakre stolpe. Det var Parris' 12. mål denne sesongen. Imponerende.

7: United har kommet seg høyere i banen med en del ballbesittelse, etter Villas sterke start.

4: SJANSE: Villa med nytt innlegg fra høyre, og storscorer Daly får en fot på innlegget foran Le Tissier, bare for at avslutningen heldigvis går utenfor.

3: Villa med en ok start, dessverre, men Turner og Earps får unna et innlegg fra høyrekanten.

1: Kampen er i gang (startet 13.00 sharp).