TOONE FØR MANCHESTER UNITED-KAMP NUMMER 150:

– Det kommer til å bli veldig spesielt

Publisert Sist oppdatert

UNITEDS LAG MOT VILLA:

Man United: Mary Earps – Jayde Riviere, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell – Katie Zelem, Lisa Naalsund – Nikita Parris, Ella Toone, Lucia Garcia – Geyse

 Innbyttere: Phallon Tullis-Joyce, Gemma Evans, Alyssa Aherne, Leah Galton, Irene Guerrero, Hayley Ladd, Melvine Malard, Rachel Williams

Bakgrunn:

28. januar 2024 markerer en stor dag i Ella Toones fotballkarriere. 

Når Aston Villa gjester Leigh Sports Village gjør Manchester Uniteds nummer sju sin 150. offisielle kamp for klubben.

I anledning milepælen har 24-åringen tatt en prat med klubbmediene.

– Tiden har bare flydd forbi, og det har vært mange opp- og nedturer på veien. Det er et stolt øyeblikk for meg å nå denne milepælen for klubben jeg har vokst opp med. Det kommer definitivt til å bli veldig spesielt, forteller Toone.

19. august 2018 gjorde Toone sin første offisielle opptreden i United-drakt. Fem og et halvt år senere har tallet økt til 150.

– Det er helt klart en mulighet og anledning til å reflektere rundt tiden min her. Jeg er bare 24 år og allerede har jeg rukket å spille så mange kamper. Det er en stor prestasjon og noe jeg er veldig stolt av. Manchester United har vært med og forme meg, sier Toone. 

NETTKJENNING TIL INGEN NYTTE: Ella Toone scoret i hjemmekampen mot Liverpool i desember, men gjestene snudde fra 0-1 til 2-1-seier.

I starten av forrige uke fikk midtbanespilleren plass på årets lag under FIFA The Best-utdelingen i London. Toone forteller at familien har vært en svært viktig del av hennes fotballkarriere.

– Jeg finner alltid tid til å nyte øyeblikkene med familien min. De er alltid med meg enten vi spiller hjemme eller borte. Det føles ut som jeg har gått fra 100 til 150 kamper i løpet av et øyeblikk, så det er noe de kommer til å huske også. Jeg kan alltid finne støtte hos dem. Jeg håper de er stolte, sier Toone.

Søndag venter Aston Villa, et lag United måtte grave dypt for å slå i første serierunde denne sesongen

– Det er et tøft lag å møte. De har mange talentfulle spillere og bredde i troppen. De gjorde det vanskelig for oss på åpningsdagen. De har mye offensiv kvalitet som vi må håndtere, men det handler om å ha fokus på oss selv og spille den fotballen vi pleier. Vi må være modige og få ting til å skje, understreker Toone.

I flere av kampene denne sesongen har United skapt en rekke sjanser, men i mange tilfeller har effektiviteten manglet.

– Mye handler om sluttproduktet, og det vet vi. Vi jobber mye med det. Forhåpentligvis er det mye selvtillit i laget på søndag, sier Toone.

– Vi er et lag som står sammen. Det er en av de viktigste verdiene våre. Det hjelper oss på banen. Vi jobber for hverandre og ønsker hverandre det beste. Vi bygger hverandre opp, og det er en stor styrke i troppen, legger hun til.

PÅ SCORINGSLISTEN: Ella Toone scoret da United tok seg videre fra FA-cupens fjerde runde mot Newcastle.
Powered by Labrador CMS