Manchester City Women-manager Gareth Taylor smiler og ler på sidelinjen under derbyet mot United, 23. mars 2024.

NOTISER:

United-kvinnene fikk hjelp fra naboen

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 30. mars

United fikk hjelp fra naboen

Alt tyder på at håpet om en tredjeplass er over for Manchester United, og attpåtil har United havnet bak Liverpool på WSL-tabellen.

Å havne bak Liverpool vil definitivt ikke se bra ut for et United som på papiret skal ha et vesentlig bedre lag enn scouserne.

Lørdag ble det spilt to WSL-kamper, og i den ene tapte Liverpool 1-4 hjemme mot Manchester City. Siden United trolig ville havnet bak City på tabellen selv om de lyseblå hadde tapt samtlige gjenstående kamper, så må det sies å være et bra resultat for Uniteds del.

Det resultatet gjør nemlig at United klatrer opp på fjerdeplass igjen på søndag om det blir poeng mot Everton. United er for øyeblikket ett poeng bak Liverpool, med klart bedre målforskjell. United møter Liverpool på bortebane i starten av mai.

I den andre WSL-kampen i dag endte det 2-2 mellom Aston Villa og Leicester, i en kamp hvor ex-red Adriana Leon kom på scoringslista.

Torsdag 28. mars

Naalsund og to ex-reds tatt ut på landslaget

Som ventet er formsterke Lisa Fjeldstad Naalsund tatt ut på det norske landslaget til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Finland og Nederland. 

Kanskje kan hun få sitt første landslagsmål i løpet av aprilsamlingen?

Ex-red Maria Thorisdottir går glipp av samlingen på grunn av skade, men Aurora Mikalsen og Vilde Bøe Risa er med.

Se hele Gemma Graingers tropp her.

Tirsdag 26. mars

Tapte Nations League-playoffen og rykket ned

Gibraltar med James Scanlon er blant nasjonene som spiller tellende landskamper denne landslagsperioden.

18 år gamle James Scanlon fikk sin landslagsdebut mot samme motstander torsdag og startet også tirsdag på benken for miniputten. 

Litauen tok ledelsen 1-0 i starten av andre omgang og i jakten på utlikning kom United U18-spilleren inn fra benken med 15 minutter igjen å spille.

Lite kunne han gjøre med resultatet i kampen som endte 1-0 og 2-0 sammenlagt, noe som gjør at Gibraltar rykker ned til nivå D i UEFA Nations League.

United-kvartett på landslaget

Sarina Wiegman har tatt ut troppen til Englands kommende EM-kvalifiseringskamper mot Sverige og Irland i april.

Der har hun funnet plass til fire United-spillere: Mary Earps, Millie Turner, Ella Toone og Grace Clinton (utlånt til Tottenham).

Kampene spilles 5. april (hjemme mot Sverige) og 9. april (borte mot Irland)

Mandag 25. mars

Seks tidligere United-spillere nominert til Hall of Fame

Andy Cole, Michael Owen, Nemanja Vidic, Gary Neville, Edwin van der Sar og Michael Carrick har alle blitt nominert til å få en plass i Premier Leagues Hall of Fame.

De øvrige nominerte er Sol Campbell, Les Ferdinand, David Silva, Robbie Fowler, John Terry, Eden Hazard, Yaya Touré, Jermaine Defoe og Cesc Fabregas.

Det er kun de to som får flest stemmer blir innlemmet.

Sir Alex Ferguson, Eric Cantona, David Beckham, Roy Keane, Paul Scholes, Peter Schmeichel, Wayne Rooney og Rio Ferdinand har alle tidligere blitt stemt inn.

Sancho fyller år

Jadon Sancho ble født på denne datoen i 2000. Han fyller med andre ord 24 år i dag. 

Et av Paul Scholes' beste mål ble scoret den dagen Sancho ble født. David Beckham slo et hjørnespark rett ut til Paul Scholes utenfor sekstenmeteren, og han dunket ballen i mål på volley. Se målet etter 5 minutter og 50 sekunder av denne videoen.

Sancho er for tiden på utlån til Dortmund, og står der med to mål og to målgivende pasninger.

Ex-reds samarbeidet om mål mot Arsenal – men det hjalp lite

Manchester United-kvinnene tapte mot Manchester City i helga, og med det så håpet om en tredjeplass ut til å være helt borte. 

Hvis det skulle være et lite håp igjen etter helga, så var en i det minste avhengige av at Arsenal også tapte på Villa Park.

Aston Villa tok ledelsen mot Arsenal ved tidligere United-spiller Ebony Salmon, som attpåtil fikk ballen fra tidligere United-spiller Adriana Leon, og Villa ledet til pause. Dessverre for Villa (og for United) så snudde Arsenal kampen etter pause etter mål fra Victoria Pelova, Lotte Wubben-Moy og Stina Blackstenius, og det endte 3-1 til The Gunners.

Arsenal er nå ni poeng foran United på tabellen, med fem kamper igjen.

Powered by Labrador CMS