Sir Jim Ratcliffe smiler

United henter ny toppsjef fra Manchester City

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har vært på utkikk etter en ny CEO etter at Richard Arnold ble ferdig i klubben, og nå har klubben funnet erstatteren.

Sent lørdag kveld bekrefter United at Omar Berrada er ansatt som klubbens nye toppsjef.

Det skrives ikke når han starter opp, og i mellomtiden vil Patrick Stewart fortsette i rollen midlertidig.

«Klubben er fast bestemt på å sette fotball og prestasjoner på banen tilbake til hjertet av alt vi gjør. Omars ansettelse representerer det første steget på denne reisen», lyder innledning på pressemeldingen fra klubben.

«Som en av de mest erfarne fotballsjefene i toppen av europeisk fotball, bringer Omar rikelig med fotball- og kommersiell ekspertise, med en dokumentert historie med vellykket lederskap og en lidenskap for å hjelpe med å lede endringer i hele klubben», står det videre.

Berrada kommer fra en toppjobb i Manchester City, som han har vært i siden 2011, og hvor han har vært en av nøkkelfigurene til klubbens suksess både av og på banen.

I 2016 gikk han fra rollen som «Commercial Director for City Football Marketing» til «Chief Operating Officer» i klubben.

«Det er vår ambisjon å reetablere Manchester United som en tittelvinnende klubb. Vi er glade for at Omar vil bli med oss for å hjelpe med å nå det målet, slik at United-fans igjen kan se, med Sir Matt Busbys ord, «the red flag flying high» på toppen av engelsk, europeisk og verdensfotballen», skriver United.

Det er Sir Jim Ratcliffe og INEOS som skal ha pekt Berrada ut og styrt prosessen med å hente ham, med tillatelse fra Glazers.

City bekreftet selv tidligere lørdag kveld overfor The Athletic at Berrada hadde sagt opp jobben i klubben.

– Manchester City kan bekrefte at Omar Berrada har sagt fra seg stillingen sin som «chief football operations officer» i City Football Group. Klubben forstår hans avgjørelse om å se etter en ny utfordring og han forlater oss med våres takk og beste ønsker.

United har søkt etter en ny toppsjef som beviselig har levert både fra et sportslig og kommersielt perspektiv.

På begge områdene har altså Berrada lyktes i City, i tillegg til det kommersielle i Barcelona, hvor han tidligere har jobbet i nesten åtte år.

I United vil Berrada ha det overordnede ansvaret på begge områder. I tillegg vil han få en plass i styret, skriver The Athletic.

Powered by Labrador CMS