Ethan Ennis i kamp om ballen med en Liverpool-spiller, U21-kamp på Old Trafford, 12. april 2024.

U21-laget tapte på Old Trafford

Publisert Sist oppdatert

Tap virket ikke akkurat utenkelig når en så lagoppstillingene til fredagens U21-kamp på Old Trafford, og det ble tap også.

Manchester United tapte nemlig 0-3 hjemme mot Liverpool, noe som selvsagt er skuffende uansett nivå og lagoppstilling. 

Trent Kone-Doherty, Kaide Gordon og Jayden Danns scoret målene for bortelaget.

U21-trener Travis Binnion.

Baklengsmål og forsøk fra midtbanen

Det var et revansjesugent Liverpool som gikk ut på banen på Old Trafford. Det gikk på stoltheten løs for Liverpool-akademiet med Uniteds 9-1-seier mot Liverpool på U18-nivå sist helg, og de ønsket seg nok en reaksjon her.

Slik sett ble de hjulpet av at United i stor grad prioriterer U18-laget nå på slutten av sesongen – dessuten viste også Premier League 2-tabellen at Liverpool på U21-nivå uansett har vært et bedre lag enn United denne sesongen.

United var farlig frempå ved noen anledninger, og Ethan Ennis var ganske god, men det var ikke ufortjent da Trent Kone-Doherty satte inn 1-0 på en retur i etterkant av at en Oyedele-pasningsfeil ble snappet opp av en Liverpool-spiller.

Nettopp Oyedele fikk for øvrig kanskje den største sjansen for United da et lavt Curley-innlegg kom til ham i god posisjon foran mål, men ballens sprett bidro til at han ikke traff skikkelig, og ballen gikk langt over. 

Charlie McNeill hadde også et glimrende skuddforsøk fra midtbanen (!) som Liverpool-keeperen bare så vidt fikk slått til hjørnespark. Det er mulig at McNeill ble inspirert av Bruno Fernandes? Han hadde i tillegg ballen i nettet etter et mer normalt langskudd, men det var da for lengst avvinket for offside.

Det stod uansett 0-1 til pause.

Charlie McNeill hadde et godt skuddforsøk fra midtbanen, men hadde ingen spesielt god dag mot Liverpool ellers.

0-2 og 0-3

I andreomgangen ble den antatte nivåforskjellen dessverre enda tydeligere.

Liverpool var vesentlig bedre enn United, som for ofte ble fraløpt på midtbanen, og det ble enda verre da Zach Baumann ble byttet ut.

Kaide Gordon doblet Liverpools ledelse, før Jayden Danns la på til 3-0 med et flott hælspark etter ikke altfor godt forsvarsspill av United.

Det endte 0-3, i en kamp hvor United kanskje stilte unødvendig svakt til en kamp som jo hadde litt mer prestisje med tanke på at den ble spilt på Old Trafford, og hvor litt for mange spillere la inn dårlige søknader om en fremtid i Manchester United.

Heldigvis har United et U18-lag som presterer vesentlig bedre, og lørdag klokka 12.00 får de besøk av Stoke City, og kan ta tre nye poeng i kampen om førsteplassen i den nordlige U18-avdelingen. 

Her er våre U21-sider med terminliste og link til både tabell og spillerstall.

Manchester United 0–3 (0-1) Liverpool

Old Trafford
Premier League 2

Mål: 0-1 Trent Kone-Doherty (23.), 0-2 Kaide Gordon (65.), 0-3 Jayden Danns (77.).

Manchester United: Elyh Harrison – Sonny Aljofree, Rhys Bennett, Louis Jackson (James Scanlon, 81.) – Ashton Missin, Maxi Oyedele, Ruben Curley, Zach Baumann (James Nolan, 64.), Sam Murray – Ethan Ennis (Ethan Williams, 65.), Charlie McNeill. 

Ubenyttede innbyttere: Tom Wooster, Finley McAllister.

LIVE: 

1: Kampen er i gang!

1: Liverpool farlig frempå på en tidlig dødball, men dommer dømmer frispark til United korrekt nok.

7: Ikke så mye som skjer hittil på Old Trafford, bare nesten-muligheter.

7: Stolpeskudd for Liverpool! Går i Harrisons høyre stolpe, og triller langs streken uten å gå inn i den andre stolpen. United får kontroll over situasjonen. Kampens klart største mulighet.

9: Ny nesten-mulighet for Liverpool, som fremstår som det beste laget her. Kanskje ikke så uventet etter Uniteds 9-1-seier på U18-nivå sist helg, i tillegg til at U18-laget er viktigst for United denne helga. Likevel må vi ha forhåpninger om at United kan få til noe siden det tross alt er mot Liverpool – og på Old Trafford.

13: McNeill vinner ballen fra Liverpool-keeperen med sitt høye press, men han får aldri ballen nok under kontroll til å få løsnet et skudd. Kort tid etterpå skaper Ennis to nesten-muligheter. 

16: Godt Liverpool-angrep etter noen gode United-minutter. Det blir løsnet skudd, men Sonny Aljofree stopper skuddet med en glimrende blokkering.

17: McNeill scorer nesten et utrolig mål fra midtbanen! Liverpool-keeperen får så vidt slått den over.

19: Liverpools Lewis Koumas sparker ned Rhys Bennett. Får ikke kort!

20: Curley slår farlig inn fra venstre, og Oyedele kommer inn i feltet, men ballen spretter litt rett før han skal skyte, og skuddet går langt over. Han holder seg fortvilet til hodet.

22: Koumas får et småbillig frispark for Liverpool like utenfor sekstenmeteren, men frisparket går rett i muren.

23: MÅL. Liverpool i ledelsen. Trent Kone-Doherty med målet. Oyedele med en litt for løs pasning tilbake til Aljofree, som ikke er våken nok der heller. Liverpool snapper ballen, og får skut. Harrison redder, men returen settes i mål.

25: Noen fine detaljer fra Ethan Ennis nå. Han har kanskje vært Uniteds beste offensive spiller hittil.

32: Bra United-angrep hvor United finner Ennis i mellomrommet, og han sender ballen ut til McNeill, som slår et ganske bra innlegg, men Liverpool får kontroll. 

34: Liverpool slår en potensiell farlig gjennombruddspasning, men Baumann kaster seg frem med foten og hindrer situasjonen i å bli farlig.

35: Liverpools Terence Miles får kampens første gule kort.

37: Ennis roper på straffespark etter en påstått Liverpool-hands. Får ikke det, men vinner et hjørnespark kort tid etterpå. Har et bra samarbeid med Missin.

38: United får ikke noe ut av hjørnesparket. Ballen havner hos Oyedele, som slår ballen inn igjen, og Liverpool-keeperen får frispark. Helt korrekt, for øvrig, på grunn av måten Bennett gikk inn i ham på.

42: Charlie McNeill banker ballen i mål fra distanse, men det er for lengst vinket for offside.

44: Harrison skaper nesten en farlig situasjon når han sentrer til en Liverpool-spiller, men Rhys Bennett er påskrudd, og får bortimot umiddelbart taklet ballen bort.

45+1: Oyedele kommer seg til et skudd, men det blir for svakt, og ruller inn til keeper. Det er lagt til ett minutt.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang! Ingen bytter.

47: Rhys Bennett slår inn fra høyre, og Liverpool har ikke kontroll i eget felt, og må gi til hjørnespark. Synd han ikke kan slå innlegg til seg selv.

48: Liverpool får headet unna.

52: Rhys Bennett får gult kort.

53: God mulighet for United! Ennis kommer seg inn i boksen, går på utsiden av en Liverpool-forsvarsspiller, og han slår farlig inn foran mål, men keeper får slått den unna, og ingen United-spillere kommer seg helt på den. Var ikke så mange rødkledde der inne heller, skal det sies.

54: Curley med et langskudd rett på keeper. Rart valg å skyte fra den posisjonen, egentlig.

55: Aljofree med nok en god blokkerende takling i egen boks.

57: Jackson med noen gode taklinger nå som hindret farlige Liverpool-avslutninger. Liverpool klart best nå. Mon tro når Travis Binnion bytter inn Williams eller Scanlon?

58: Missin slår inn i et ganske farlig område fra høyre, men dessverre har ingen beveget seg inn i det rommet. Brukbart angrep ellers.

60: Liverpool med noen bytter, og bytter blant annet inn enda en mann med A-lagserfaring, nemlig Stefan Bajcetic, som jo har over 20 kamper for A-laget.

63: Louis Jackson prøver å takle ballen bort etter å mistet balansen, men ballen havner hos en Liverpool-spiller, og de får skutt. Heldigvis er Harrison påskrudd i United-buret.

64: BYTTE: Zach Baumann erstattes av James Nolan.

65: BYTTE: Ethan Ennis erstattes av Ethan Williams. Ut med to spillere som har vært blant Uniteds bedre spillere, så litt overraskelse både hos MUTV og hos undertegnede. Mulig formasjonsskifte med Nolan inn som høyreback, men Uniteds midtbane virker uansett noe temposvak nå uten Baumann.

65: MÅL. Kaide Gordon (sju A-lagskamper for Liverpool) scorer med et flott langskudd. Curley på etterskudd på midtbanen. 

70: Missin på fint løp, og slår inn til Curley, men skuddet hans blokkeres. Hjørnespark, men Jacksons heading på den går utenfor.

71: Innlegg fra høyre til Sam Murray på bakerste stolpe. Kommer seg til skudd, men det går over og utenfor.

77: Ingenting som tyder på at det skal komme noen United-sluttspurt her. United kom nettopp inn i en halvfarlig posisjon, men McNeills førsteberøring er ikke god nok.

77: MÅL. Jayden Danns hælsparker ballen i mål for Liverpool. Aljofree og Nolan blir lurt for enkelt i forkant, og Jackson klarer ikke å hindre Danns meget gode avslutning.

79: Ethan Williams-langskudd skifter retning og går inn til keeper.

81: BYTTE: James Scanlon kommer inn for Louis Jackson. 

87: En Liverpool-spiller skader seg, og må ut.

89: Scanlon header ballen til Liverpool-keeperen etter å ha blitt spilt frem av Oyedele. 

90+1: Williams med et brukbart skuddforsøk, men over. Det er lagt til fem minutter.

90+5: Liverpool kontrer like før slutt, men Harrison leverer en god redning som hindrer at det blir altfor stygt.

SLUTT.

Powered by Labrador CMS