Finley McAllister sender et slengkyss mot himmelen (eller noe sånt), 7. oktober 2023.

NY SEIER:

U18-laget sikret ligatittelen: – Ekstremt stolt

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds U18-lag trengte en seier borte mot Wolves for å sikre seg ligatittelen, og det klarte de. 

To mål av Gabriele Biancheri sørget for en 2-1-seier for laget til Adam Lawrence, som har imponert stort denne sesongen.

– Jeg er ekstremt stolt over det Adam Lawrence (U18-trener), støtteapparatet og spillerne har klart å oppnå denne sesongen. Det har vært en tøff sesong med mange kamper, og flere av spillerne har også vært delaktige med førstelaget, forteller akademidirektør Nick Cox etter at ligatittelen ble sikret.

De har fortsatt bare ett ligatap denne sesongen. 

– Spillerutvikling er alltid vårt viktigste mål, men det å spille under press er også avgjørende. Denne sesongen har de klart begge deler, fortsetter Cox.

Et skår i gleden var at keepertalentet Elyh Harrison måtte ut med en skade før pause, men forhåpentligvis var det ikke så ille som først fryktet. Han måtte ut på båre, og så helt fortvilet ut.

United tar ledelsen – og hjemmelaget utligner

Manchester United stilte med et sterkt mannskap i denne kampen. Kanskje fordi laget som førte United opp i ledelsen i U18-ligaen fortjente muligheten til å sikre tittelen, og kanskje litt som forberedelse til finalen mot City i U18 Premier League Cup neste uke.

United startet uansett oppskriftsmessig best, og det var ikke ufortjent da Gabriele Biancheri sendte United opp i ledelsen i kampens ellevte minutt.

James Scanlon fant Zach Baumanns fine bakromsløp, og Baumann slo ballen inn foran mål, og der var Biancheri som satte ballen i nettet.

Uniteds dominans fortsatte, men i det 19. minutt utlignet plutselig Wolves da McLeod fikk stå litt for alene, og han dunket ballen i mål bak Harrison. 

Biancheri-dobbel og Harrison-trøbbel

Gabriele Biancheri var lysten på å få United tilbake i ledelsen, og var nesten umiddelbart etter baklengsmålet farlig frempå med et stolpeskudd, og etter halvspilt førsteomgang kom Biancheris andre mål. 

Denne gangen fikk Scanlon ballen i bakrom av Elyh Harrison, og Scanlon slo inn foran mål til Biancheri som skled ballen inn i nettet. Ikke helt ulikt det første målet, og flott spill av United. 

Det var det siste målet i førsteomgangen – men dessverre ikke det siste vi har å fortelle om den omgangen.

Keepertalentet Elyh Harrison måtte nemlig ut på båre etter en stygg kollisjon med en Wolves-spiller. Det kunne se ut som en mulig kneskade, og forhåpentligvis har keeperen sluppet billig unna (i pausen meldte MUTV at han hadde gått litt) – men det så definitivt ikke bra ut, og 18-åringen selv så bekymret ut. Han ble erstattet av Thomas Myles.

Elyh Harrison i aksjon i FA Youth Cup i januar 2024.
Elyh Harrison måtte ut med skade.

Tittelen i boks

Andreomgangen ble langt fra like hendelsesrik – på godt og vondt.

Gabriele Biancheri hadde noen muligheter til å sikre seg hat trick, men ble etter hvert byttet ut uten å ha fått hat tricket sitt. 

Det endte 2-1 til United, og det ble jubel på Sir Jack Hayward Training Ground blant de rødkledde da dommeren blåste av kampen. 

Neste uke venter finalen i U18 Premier League Cup mot Manchester City, og etter hvert skal Uniteds U18-lag også møte vinneren av den sørlige avdelingen av U18-ligaen til en finale. Motstander der blir trolig Chelsea.

Her er vår U18-side med terminliste og link til både tabell og spillerstall.

Wolves 1–2 (1-2) Manchester United

U18 Premier League
Sir Jack Hayward Training Ground

Mål: 0-1 Gabriele Biancheri (Zach Baumann, 11.), 1-1  Connor McLeod (19), 1-2 Biancheri (James Scanlon, 23.).

Manchester United: Elyh Harrison (Thomas Myles, 43.) – Jaydan Kamason, Jack Kingdon, Louis Jackson, James Nolan – Finley McAllister, Zach Baumann (Jacob Devaney, 61.) – James Scanlon, Jack Fletcher (Ashton Missin, 61.), Ethan Williams (Ruben Curley, 74.) – Gabriele Biancheri (Shea Lacey, 74.).

LIVE:

1: Kampen er i gang!

3: Ethan Williams putter ballen i mål, men ballen har allerede vært ute til hjørnespark. Like før det hadde Scanlon en kjempesjanse til å gi United en tidlig ledelse etter at United tok et raskt frispark, men avslutningen var ikke klinisk nok denne gangen fra formsterke Scanlon.

4: Skuddforsøk fra Jack Fletcher, men ballen havner like utenfor Wolves-målet. Ingen tvil om hvilket lag som har startet best.

11: MÅL! Gabriele Biancheri! Setter ballen i mål fra kort hold etter at Zach Baumann har rullet den lavt inn foran mål etter å ha blitt spilt frem av James Scanlon. Veldig bra løp av Baumann, og Biancheri er på riktig sted!

17: United er det klart beste laget her. 

19: MÅL! Wolves scorer på sin første skikkelige sjanse! Ingen passer på Connor McLeod, som dunker ballen knallhardt i mål.

21: Like før at Biancheri scoret sitt andre etter at United går rett i angrep igjen! Treffer vel stolpen der i et forsøk på å få ballen mellom keeper og stolpen.

23: MÅL! Gabriele Biancheri igjen! James Scanlon slår inn foran mål etter en glimrende langpasning fra målvakt Elyh Harrison, og Biancheri sklir ballen i mål.

25: Like før at Scanlon får skutt fra livsfarlig hold, men en Wolves-forsvarer redder et sannsynlig mål med en blokkering.

34: Williams med et farlig skuddforsøk i etterkant av et hjørnespark. Treffer en Southampton-spiller og går utenfor. Louis Jackson header like utenfor på det påfølgende hjørnesparket.

35: Stor mulighet for Wolves! Harrison kommer ut og kolliderer med en Wolves-spiller. Ballen triller inn foran mål, og der er det vel Kingdon eller Jackson som får ballen unna like foran en Wolves-spiller. Både Harrison og spilleren han kolliderte med ligger nede.

36: Tomålsscorer Gabriele Biancheri slår av en prat med Phil Jones på sidelinjen.

37: Myles varmer opp, og er forventet å komme på siden Harrison fortsatt er nede. Wolves-spilleren er oppe nå. 

43: BYTTE: Elyh Harrison bæres av på en båre, som plasseres på en bil, som kjører ham bort fra banen. Vi krysser fingrene for at det ikke er noe alvorlig. Erstattes av Thomas Myles.

45+1: Det blir nok lagt til en del her siden spillet var stoppet i 6-7-8 minutter, i alle fall.

45+6: Det virker som om United kom litt ut av rytmen av Harrison-skaden. 

44+6: McLeod kommer seg til nok en farlig skuddmulighet, men den blokkeres, muligens av kaptein McAllister, så dermed ble det ikke nok en McLeod-utligning.

45+8: Wolves kommer til en mulighet på bakerste stolpe, men Wolves-spilleren får bare brystet ballen inn til Myles, ser det ut til. 

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang. Ingen flere bytter.

48: Frispark til Wolves i farlig posisjon, men ballen går rett i muren.

55: Ganske jevnspilt nå, så kampbildet er litt annerledes enn i starten av førsteomgangen.

60: Et innlegg går mot Biancheri, som prøver seg med et brassespark, men ballen landet ikke helt hos tomålsscoreren. 

61: DOBBELTBYTTE: Zach Baumann og Jack Fletcher erstattes av Jacob Devaney og Ashton Missin. Da går vel fort Scanlon inn litt mer sentralt, går jeg ut fra.

64: Nære på at Biancheri får hat tricket sitt etter et Williams-frisparkinnlegg. Heades utenfor.

69: Kamason med nytt farlig innlegg mot Biancheri, men Wolves får sendt ballen ut til et hjørnespark.

70: Hjørnesparket ender etter hvert med en sjanse for Scanlon, men han skyter utenfor.

74: DOBBELTBYTTE: Gabriele Biancheri og Ethan Williams erstattes av Shea Lacey og Ruben Curley. Missin ser ut til å gå på topp, mens Scanlon flyttes nå over på venstresiden. Laget ser nå slik ut: Myles – Kamason, Jackson, Kingdon, Nolan – McAllister, Devaney – Lacey, Curley, Scanlon – Missin.

77: Gult kort på Jacob Devaney.

80: Ti minutter igjen + tilleggstid til United potensielt kan feire U18-ligatittelen! Kan bli en del overtid på grunn av noen småskader på Wolves-spillere som har gitt oss noen opphold.

82: Fint Kamason-løp før han finner Scanlon. Scanlon skyter, men skuddet triller inn til keeper etter å ha blitt bremset av å ha truffet en Wolves-forsvarer eller to.

84: McLeod spilles halvfarlig gjennom, men Kingdon klarer å få en fot på ballen, slik at den går ut til et hjørnespark.

85: Et Wolves-innlegg ser plutselig ut til å gå mot mål, og Myles kaster seg etter og ender opp sprellende i nettet, men heldigvis er ikke ballen i nettet. Den gikk nemlig over. 

86: Lacey med noen fine detaljer i Wolves-boksen som gjør at han passerer en Wolves-spiller, men det påfølgende skuddet hans stoppes av keeperen nesten umiddelbart etter å ha forlatt Laceys fot. 

87: Nok en Wolves-spiller ligger nede. Det blir nok litt tilleggstid her.

89: Lacey med en god idé med et pasningsforsøk mot Scanlon, men pasningen blir litt for hard slik at Scanlon ikke kan rekke frem.

90+1: MUTV-kommentator melder om at dommeren så ut til å ha signalisert for fire tilleggsminutter. Overraskende lite, i så fall! 

90+2: Hjørnespark til Wolves. United-spillerne ville ha offside der.

90+3: Wolves somler bort hjørnesparket på klønete vis. 

90+4: Kaptein McAllister vinner et frispark på egen halvdel. 

SLUTT! United-spillerne jubler for å ha vunnet den nordlige U18 Premier League-avdelingen.

Powered by Labrador CMS