Ethan Williams gratuleres av Jack Kingdon, Louis Jackson og Ashton Missin etter å ha sendt Uniteds U18-lag i ledelsen borte mot Newcastle.

VANT IGJEN:

U18-laget med klubbrekord

Publisert Sist oppdatert

For andre gang i historien (ifølge akademikjenner Tony Park) hadde Uniteds U18-lag vunnet samtlige av de første ti ligakampene av en sesong. 

Forrige gang var i 1992/93. 

Den gang ble det tap i kamp nummer elleve, men denne gangen ble det seier i kamp nummer elleve også, med en 3-1-seier borte mot Newcastle.

Ethan Williams ga United ledelsen, før et Jack Kingdon-selvmål gjorde at lagene var like langt etter 78 minutter. Heldigvis hadde United en sluttspurt på lager selv om de to farligste offensive spillerne var byttet ut, og mål fra Ashton Missin og Jayce Fitzgerald sørget for at United klarte å vinne kampen. 

OGSÅ INVOLVERT: Phil Jones hjelper til rundt Uniteds U18-lag, og her peker han nok ut Newcastles mål for (2-1-målscorer) Ashton Missin. Kanskje burde han pekt ut riktig mål for Jack Kingdon også.

Målløs førsteomgang

United hadde nok et halvt øye på tirsdagens FA Youth Cup-kamp, men stilte uansett et ganske sterkt lag mot Newcastle. 

I starten av kampen så Newcastle vel så gode ut, men den siste halvtimen av førsteomgangen var det ingen tvil om hvilket lag som var best. 

Manchester United dominerte, og både Victor Musa, Jack Fletcher, Ashton Missin, Habeeb Ogunneye og Jacob Devaney hadde brukbare muligheter, mens Ethan Williams så aller farligst ut. Han hadde etter en halvtime en stor sjanse etter et flott forarbeid av Jayce Fitzgerald, mens han også ble stoppet i siste liten av en Newcastle-takling etter å ha blitt hælet gjennom av Fletcher noen få minutter før pause.

Det stod uansett 0-0 til pause.

U18-trener Adam Lawrence, 13. januar 2024.
NEPPE FORNØYD MED UTTELLINGEN I FØRSTEOMGANGEN: U18-trener Adam Lawrence.

Williams fikk hull på byllen

United dominerte i starten av andreomgangen også, og litt før timen var spilt fikk United endelig uttelling. 

Jacob Devaney slo ballen mot Jack Fletcher, som lot den gå videre til Ethan Williams, og Williams sendte avgårde en markkryper fra distanse som Newcastle-keeperen ikke klarte å stoppe. 

Målscorer Williams ble byttet ut i det 68. minutt (inn kom Zach Baumann), trolig med tirsdagens kamp i tankene, i tillegg til at dette var hans første kamp fra start på en stund på grunn av en skade. 

Før dette hadde United også byttet ut Jacob Devaney og Victor Musa, og erstattet dem med Tyler Fletcher og Gabriele Biancheri.

Ethan Williams scorer Uniteds første mål i 3-1-seieren borte mot Newcastle, 13. januar 2024.
SENDTE UNITED I LEDELSEN: Ethan Williams.

Klønete selvmål – og rask respons

United-forsvaret fremstod solide i Newcastle, og selv om Newcastle kom litt bedre med etter å ha havnet under, så så det fortsatt ut til at United fort kunne holde nullen. 

Så kom målet – i form av et selvmål av Jack Kingdon, som ikke hadde fått med seg at Thomas Myles kom ut, og dermed sendte ballen i eget mål heller enn til egen målvakt.

Da United byttet ut Jack Fletcher like etterpå (inn kom Jaydan Kamason), noe som gjorde at begge Uniteds største offensive trusler var byttet ut, så føltes det som at seiersrekka var i ferd med å ryke.

Heldigvis førte det byttet til at United tok raskt ledelsen igjen, siden Ashton Missin gikk over på venstresida, og det var fra venstresida han gikk på et flott løp før han fikk et skudd blokkert. Han ga seg ikke av den grunn, for ballen havnet i beina på han igjen, og på skuddforsøk nummer to havnet ballen i nettet. 

Ashton Missin feirer 2-1-målet i Uniteds U18-kamp borte mot Newcastle.
SCORET DET VIKTIGE 2-1-MÅLET FOR BORTELAGET: Ashton Missin.

Fitzgerald punkterte kampen

United så noe slitne ut mot slutten, men de hadde fortsatt ett godt angrep igjen i seg. Harry Amass slo en flott pasning i bakrom på venstresiden til Jayce Fitzgerald, som hadde levert en meget god kamp for United. 

Fitzgerald toppet det ved å sette ballen kaldt i mål, og han fastsatte med det sluttresultatet til 3-1 for bortelaget. 

United topper nå U18-ligaen ni poeng foran Liverpool, og United har spilt én færre kamp enn Liverpool. 

I realiteten kan fort Manchester City – som United får besøk av på Carrington neste helg – være den største konkurrenten. De ligger elleve poeng bak, men har spilt én færre kamp enn United.

Først venter uansett Swindon Town i FA Youth Cup tirsdag kveld.

Jayce Fitzgerald punkterer kampen for Manchester Uniteds U18-lag borte mot Newcastle, 13. januar 2024.
PUNKTERTE KAMPEN: Jayce Fitzgerald.

U18: Newcastle 1–3 (0-0) United

U18 Premier League
Newcastle United Academy

Mål: 0-1 Ethan Williams (Devaney, 57.), 1-1 Jack Kingdon (selvmål, 78.), 1-2 Ashton Missin (80.), 1-3 Jayce Fitzgerald (Amass, 90.).

 Gult: Ogunneye (87)

Manchester United: Thomas Myles – Habeeb Ogunneye, Louis Jackson (C), Jack Kingdon, Harry Amass – Jayce Fitzgerald, Jacob Devaney (Tyler Fletcher, 62.) – Ashton Missin, Jack Fletcher (Jaydan Kamason, 78.), Ethan Williams (Zach Baumann, 68.) – Victor Musa (Gabriele Biancheri, 62.).

Ubenyttet innbytter: Cameron Byrne-Hughes.

LIVE: 

1: Kampen er i gang, noen minutter forsinket!

1: United vant 5-1 mot Newcastle på Carrington i høst, men ingen av målscorerne fra den kampen er på banen for United nå.

1: Newcastle med et brukbart angrep, helt frem til de går i offside.

3: Williams prøver å spille gjennom Fletcher, men pasningen blir litt for upresis.

5: Verdt å nevne at Newcastle ledes av Graeme Carrick, yngre bror av Michael.

6: Amass og Kindon med elendig kommunikasjon i en situasjon hvor ballen nesten går ut til kast, og de roter det såpass til at det ender med et hjørnespark i stedet for. United får etter hvert klarert.

7: Musa i duell med Newcastle-spiller, og Newcastle-spilleren går i bakken. Dommer dømmer ikke frispark, men Musa (som er på vei alene gjennom) må til sin store skuffelse høre dommerens fløyte likevel, siden spillet ble stoppet i tilfelle det var en hodeskade. 

10: Newcastle-frispark over målet til Myles. Var et veldig billig frispark, så godt det ikke ble mål.

17: Newcastle-keeperen presses av Ashton Missin, og er litt i trøbbel, og må sende ballen ut til innkast.

23: Ikke så mye som skjer akkurat nå, egentlig, men ingen tvil om at Manchester United har hatt overtaket de siste minuttene.

25: Jack Fletcher løper og løper med ballen, før han skyter, men skuddet går via en Newcastle-spiller og like utenfor. Mulig han skulle spilt til Ethan Williams der.

27: Litt tilfeldigheter gjør at Newcastle plutselig får en stor skuddmulighet, men Myles slår til med en god redning.

29: Glimrende takling fra Devaney setter i gang en United-kontring som ender med at Victor Musa skyter like over.

31: Stor sjanse for Ethan Williams! Glimrende forarbeid fra Jayce Fitzgerald, og Williams' skudd er hardt, men ballen går rett på keeper før den går i stolpen. 

37: Fletcher og Williams har ikke klart å dominere denne kampen så mye som en kanskje kunne håpet på, men det er nok fortsatt ganske sannsynlig at de to kommer til å være involvert hvis United skulle ta ledelsen.

39: Williams gir ballen til Devaney, men han er ikke helt i balanse i skuddøyeblikket, og skuddet hans går over og utenfor.

41: God sjanse for Missin! Spilt gjennom, og får ballen forbi keeper, men vinkelen var litt vanskelig, og ballen går ikke i mål.

42: United bygger opp spillet på flott vis, og Fletcher hæler gjennom Ethan Williams, men dessverre kommer en siste-liten-takling fra en Newcastle-spiller, og hindrer det som fort kunne blitt en scoring. 

45: God sjanse for Ogunneye, som ble spilt gjennom på høyresiden, men keeper er godt ute, og får blokkert skuddet.

45+1: Plutselig kontrer Newcastle etter at bortelaget lenge har dominert, men Jayce Fitzgerald får avverget situasjonen med en flott takling. Like etterpå laget Devaney (som har vært god) frispark i innleggsposisjon, men United forsvarer seg godt igjen.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang! United stiller med de samme elleve, men de kunne nok godt tenkt seg å få gjort noen endringer etter hvert med tirsdagens FA Youth Cup-kamp i tankene.

47: Ethan Williams med sitt første skudd i andreomgangen kommer etter 80 sekunder. Keeper får gitt til hjørnespark. United truer med å skape noe farlig der også, men Newcastle får etter hvert ballen unna.

48: Amass-langskudd reddes enkelt av keeper. Venstrebacken har vært god.

50: Totaldominans av United de første fem minuttene av andreomgangen. I tillegg til sjansene som har blitt omtalt her, så har United også skapt en del nesten-sjanser.

51: Fletcher og Williams med en finfin United-kontring, men så får Victor Musa ballen, og han kommer seg ikke til skudd, og somler såpass mye at luften går ut av hele angrepet.

52: Myles må i aksjon. Enkel redning for United-keeperen.

57: MÅL! Ethan Williams med en markkryper fra distanse! Pasning fra Devaney som Fletcher lar gå videre til Williams.

62: BYTTER: Jacob Devaney og Victor Musa erstattes av Tyler Fletcher og Gabriele Biancheri.

64: God sjanse for Sean Neave, Newcastles storscorer, men han klarer ikke å få avslutningen på mål etter innlegget fra høyre.

66: Fletcher med et lavt skudd som keeper må gi retur på, og Biancheri rekker akkurat ikke frem før keeper får tak i den igjen.

68: BYTTE: Zach Baumann erstatter målscorer Ethan Williams.

70: Gabriele Biancheri går i bakken i boksen, men oppsøkte nok den situasjonen litt for mye selv, og ser ut til å forstå at han ikke får straffespark i den situasjonen.

72: Godt frisparkskudd fra Newcastle på vei mot nettmaskene, men Myles redder! Viktig redning av keeperen. Vi har forresten sett at reservekeeper Byrne-Hughes har gjort seg klar på sidelinjen, så mulig Myles må ut her?

75: Newcastle i farlige situasjoner inne i Manchester United-feltet to ganger på få sekunder. Først ryddes Jack Kingdon unna, og så var det stopperkollega Louis Jacksons tur noen sekunder senere. Byrne-Hughes har fått på seg igjen jakka, forresten, så kan være det går helt bra med keeper Thomas Myles.

78: UTLIGNING. Selvmål av Jack Kingdon. Skal spille tilbake til Myles, men Myles er ute, og ballen triller inn i eget nett.

78: BYTTE: Jaydan Kamason har kommet inn for Jack Fletcher. Her tenker United altså på FA Youth Cup heller enn på å vinne denne spesifikke kampen.

80: MÅL! Ashton Missin sender United tilbake i ledelsen! Kommer seg til et skudd som blir blokkert, men får igjen ballen, og skyter lavt inn i hjørnet fra like utenfor sekstenmeteren. Der har en fordelen med Kamason/Fletcher-byttet – at en fikk Missin over på venstresiden!

84: Jeg synes at United ser noe slitne ut her. 

87: Habeeb Ogunneye har fått et gult kort. Det er vel kampens første, om jeg ikke har gått glipp av noe.

90: Biancheri vil ha straffespark, og denne gangen hadde han nok en bedre sak enn forrige gang, men dommeren lar det gå.

90: MÅL! Jayce Fitzgerald punkterer kampen! Fint løp i bakrom, og setter ballen kaldt i mål. Harry Amass slo den flotte pasningen gjennom på venstresiden.

SLUTT.

Powered by Labrador CMS