Finley McAllister jubler for 2-1-målet sitt for U18-laget, 7. oktober 2023.

KAMPREFERAT

U18: Fortsatt ubeseiret etter 16 ligakamper

Publisert Sist oppdatert

For andre helg på rad ble det 2-2 for Manchester Uniteds U18-lag på bortebane, og selv om seiersrekka på 14 kamper har blitt etterfulgt av to poengtap, så betyr det uansett at United fortsatt er ubeseiret etter 16 av 24 ligakamper.

Forrige helg slo United tilbake to ganger, mens det denne gangen var United som rotet bort seieren. 

United ledet 2-0 etter et Gabriele Biancheri-mål og et selvmål, men Forest reduserte like etterpå, og i andreomgangen kom også utligningen.

Harry Amass i aksjon for U18-laget
TAPTE POENG: Harry Amass & co. Alle bildene i denne saken er fra andre kamper, siden vår bildeleverandør ikke har bilder fra alle U18-kamper.

Tidlig United-ledelse

Nottingham Forest vant hele 4-0 i tilsvarende kamp forrige sesong, på et tidspunkt hvor det var lenge siden United hadde tapt, og noe slikt ville vi ikke ha noe av denne gangen. 

Allerede i kampens femte minutt tok United ledelsen, etter et flott angrep. 

Jaydan Kamason spilte frem Finley McAllister, som like før hadde fått en sjanse spolert av at medspiller Victor Musa gikk i veien for ham, og kapteinen slo presist inn foran mål til Gabriele Biancheri, som skled ballen i mål.

Gabriele Biancheri kjemper inn Uniteds fjerde mål i U18 Premier League Cup-kampen mot Southampton.
SCORET I HVITT IGJEN: Gabriele Biancheri, her fra da han scoret mot Southampton i november.

To raske mål

I det 27. minutt kom mål nummer to for Manchester United, etter at Kamason hadde vunnet et frispark på høyresiden.

Harry Amass slo ballen inn, og der headet Reece Munro mot mål, og keeper måtte gi en retur. 

Jimmy Sinclair prøvde å ordne opp for Forest, men keeper slo ballen rett i ham, og inn i mål, og dermed stod det 2-0 til United. Det skal også nevnes at Gabriele Biancheri var med på å presse frem målet.

Like etterpå reduserte Forest ved Isaac Davies etter et glimrende forarbeid av Danny Anijsko – som riktignok fikk gått litt for lett gjennom United-forsvaret.

United var det beste laget i førsteomgangen, men Thomas Myles måtte også i aksjon kort tid før pause for å hindre en Forest-utligning. 

U18-trener Adam Lawrence, 13. januar 2024.
NEPPE FORNØYD MED RASK REDUSERING: U18-trener Adam Lawrence.

United startet andreomgangen best – men så slo prøvespilleren til

United så farligst ut i starten av den andre omgangen, og både Ruben Curley og Victor Musa hadde skuddforsøk, men målet gikk heller til Forest.

Jack Kingdon tapte en 50/50-duell mot en prøvespiller (som skal være tidligere United-spiller Adam Berry) på midten da Forest kontret i det 57. minutt, og United hadde marginene mot seg videre også i kontringen, og det endte med at prøvespilleren satte ballen i mål bak Thomas Myles.

Etter det tok Forest mer over, og det ville ikke vært noen overraskelse om de hadde gått opp i 3-2.

Mot slutten tok uansett United over, og så klart farligst ut. Victor Musa fikk de to største sjansene, men han gikk målløs av banen, og dermed ble det 2-2 i East Midlands for andre helg på rad for United. 

City vant borte mot Liverpool, og dermed har United «bare» 13 poeng ned til Manchester City (som har to færre kamper spilt) på U18-tabellen.

KUNNE AVGJORT PÅ SLUTTEN: Victor Musa.

U18: Nottingham 2–2 (1-2) United

U18 Premier League
The Nigel Doughty Academy

Mål: 0-1 Gabriele Biancheri (McAllister, 05.), 0-2 Jimmy Sinclair (selvmål, 27.), 1-2 Isaac Davies (28.), 2-2 prøvespiller (57.).

 Gule kort:  Munro (66), Amass (90+2)

Manchester United: Thomas Myles – Jaydan Kamason (Jim Thwaites, 75.), Reece Munro, Jack Kingdon, Harry Amass – Jacob Devaney, Finley McAllister (C) – Victor Musa, Ruben Curley (Zach Baumann, 62.), Ashton Missin – Gabriele Biancheri.

Ubenyttede innbyttere: Cameron Byrne-Hughes, Daniel Armer, James Bailey.

LIVE: 

1: Biancheri og kaptein McAllister setter kampen i gang! 

2: Forest smadret United 4-0 i tilsvarende kamp forrige sesong, så vi får håpe at det blir en helt annen kamp denne gangen!

3: Missin på et fint løp på venstresiden, og slår lavt inn foran mål, men der går Victor Musa i veien for Finley McAllister, og hindrer kapteinen i å få skutt.

5: MÅL! Gabriele Biancheri setter ballen i mål! Glimrende spill av United. Jaydan Kamason spilte frem McAllister som er på nok et godt offensivt løp, og han slår livsfarlig inn foran mål til Biancheri, som sender United i ledelsen. God start!

7: Glimrende Forest-langskudd går like utenfor.

11: Gult kort til en Forest-spiller etter et sammenstøt med Jacob Devaney.

18: Missin finner McAllister, som skyter fra 18-19 meter, men skuddet går ganske rett på keeper.

20: Musa med en fin pasning gjennom til McAllister på høyresiden (som Kamasons pasning før United-målet), og han slår inn foran mål, og Ashton Missin header i mål – men ballen har vært ute, og det dømmes dermed ikke mål.

21: Devaney med stygt balltap på midtbanen, men Reece Munro hindrer situasjonen i å bli farlig.

23: Verdt å nevne at City leder 2-0 borte mot Liverpool (etter en times spill), og at United dermed ikke ser ut til å få noe hjelp i U18-ligaen.

24: Veldig viktig inngripen av Devaney som vinner ballen i eget straffefelt etter at det så ut til at United skulle rote ting til i eget forsvar.

27: MÅL! 2-0 til United! Det ser ut til å ha vært et selvmål av Jimmy Sinclair. Amass-frispark heades mot mål av Munro, keeper redder, og Biancheri er med på å presse frem selvmålet. 

28: MÅL. Forest reduserer umiddelbart. Anisjko med glimrende forarbeid, og Davies setter ballen i mål.

33: Missin skaper en del problemer for Forest når han er involvert.

37: Kamason med et skuddforsøk som går rett på keeper. Høyrebacken har vært livlig offensivt hittil.

38: Missin med et skudd utenfor.

42: Curley spiller gjennom Biancheri, men han får ikke helt kontroll over ballen, og kommer seg dermed ikke til skudd siden han har noen forsvarsspillere rundt seg også.

44: Et Forest-skudd ser ut til å gå over Myles og inn i mål, men han får en hånd på den, og får slått ballen over. Farlig! 

45+2: Et gult kort til selvmålscorer Jimmy Sinclair for å ha stoppet Ashton Missin på ulovlig vis.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang! United stiller med de samme elleve. 

47: Det ble forresten 2-1 til City borte mot Liverpool, så da må United vinne her for å beholde samme avstand ned til de lyseblå.

50: Curley skyter et frispark over. Forest går i angrep like etterpå, og en prøvespiller skyter over mål for hjemmelaget også.

51: Musa med et lavt skudd, men lave og ikke altfor harde skudd midt i mål pleier ikke å havne i nettet, og det gjelder dette skuddet også.

56: Musa-skudd går over. McAllister ville gjerne at kantspilleren skulle valgt litt annerledes der.

57: MÅL. Forest kontrer inn 2-2, og det er prøvespilleren med nummer 8 på ryggen som scorer. Kingdon tok en sjanse på midten, og rakk ikke frem, og Forest gikk i angrep og scoret. United litt uheldig i flere situasjoner der, egentlig. Forest-prøvespilleren ser ut til å være Adam Berry som er ferdig i United, for øvrig, så her er det av våre egne vi får det.

59: Curley med skudd like utenfor. Godt forsøk!

62: BYTTE: Zach Baumann erstatter Ruben Curley.

65: Reece Munro får et gult kort. Den så noe billig ut.

70: United trenger litt inspirasjon fra benken her, ser det ut til. Det lukter vel litt Thwaites inn for Musa? 

75: BYTTE: Thwaites erstatter Jaydan Kamason. Det var da et ganske offensivt bytte. McAllister går ned som høyreback, og Baumann ser ut til å legge seg dypere på midtbanen.

79: Det lukter ikke mål akkurat nå.

80: Stor sjanse for Victor Musa! Ashton Missin slår lavt inn fra høyre, men pasningen får en liten retningsforandring fra en Forest-forsvarsspiller, noe som gjør det vanskeligere for Musa, som setter ballen over mål fra kort hold.

86: United ser farligst ut nå, men ingen sjanser siden Musa-muligheten. Amass og Biancheri involvert i mye nå.

89: Forest i ibalanse, og Biancheri-skudd blokkeres. Ballen havner hos Thwaites, som skyter over.

90: Musa bruker styrken sin til å holde motspiller borte, før han gir ballen til Biancheri. Biancheri takles stygt av Tony Gbopo, som får sitt andre gule kort, og dermed rødt kort. Frispark i innleggsposisjon.

90+1: Amass slår inn, og Kingdon vinner duellen på bakerste stolpe, men Biancheri får ikke foten på ballen, og faren er over for hjemmelaget. Vet ikke hvor mye det er lagt til, forresten.

90+2: Amass lager frispark, og får et gult kort. United får klarert frisparket.

90+4: Missin vinner et frispark på imponerende vis, og United får minst én mulighet til her.

90+5: McAllister gjør seg klar til å slå inn...

90+6: McAllister treffer Musas hode med innlegget sitt, men Musa header over.

SLUTT.

Powered by Labrador CMS