Tror United kniper en Champions League-plass

Gary Neville roser Ratcliffe for å ha gitt United en helt ny energi. 

Publisert

Det er ikke lenge siden avstanden opp til Aston Villa og Tottenham virket som et enormt fjell som måtte bestiges for Manchester United. 

Etter 2-1-seieren mot Luton på Kenilworth Road er avstanden opp til Tottenham kun tre poeng, mens gapet til Aston Villa fremdeles er på fem poeng etter Uniteds seier mot Unai Emerys mannskap sist helg. 

Rasmus Højlund scorer på bestilling om dagen. Mot Luton ble det to nye nettkjenninger for dansken.

Tidligere United-kaptein og Sky Sports ekspert Gary Neville sier det er en helt ny energi i Manchester United nå med Sir Jim Ratcliffes inntreden og han tror det kan bli helt avgjørende utover våren. 

– United kan klare en Champions League-plass. Jeg tror de sniker seg inn, enten klubben blir nummer fire eller fem. United har kuttet forspranget til Spurs til kun tre poeng og Spurs og Villa møtes snart. Jeg vet at United også skal møte Manchester City og United trengte en seier mot Luton og de trenger en seier mot Fulham også. I tillegg har spillere kommet tilbake fra skader, sier Neville til Sky Sports. 

På spørsmål om hva han tror Uniteds positive formkurve skyldes peker Neville på at det er en helt annen positivitet og energi i klubben etter at Sir Jm Ratcliffe kom inn. 

– Stemningen er mye bedre i hele klubben nå. Det er en ny energi i klubben med INEOS. Hvor lenge har ikke jeg snakket om behovet for en CEO som elsker fotball, en sportsdirektør og en solid sportsavdeling. Kanskje jeg kan slutte å mase om det nå. Det skjer jo, forklarer Neville til Sky Sports.

Det er ikke vanskelig å forstå at Neville er optimistisk. I kalenderåret 2024 står United med fire seire og én uavgjort på fem kamper. Kun Arsenal og Liverpool har kapret flere poeng i Premier League og Liverpool har spilt én kamp mer enn United dette kalenderåret. Arsenal og Liverpool er også de to eneste klubbene som har scoret flere mål enn United. 

Tottenhams og Aston Villas poengfangst i 2024 har vært henholdsvis fem og seks poeng dårligere enn Uniteds. 

Det er 13 serierunder igjen i Premier League for samtlige klubber på den øvre tabellhalvdelen med unntak av Manchester City som har én hengekamp. 

Powered by Labrador CMS