Trekker paralleller til Kroos og Rodri: – Har den evnen

Paul Scholes mener Kobbie Mainoo er svaret på Englands midtbaneproblemer.

Publisert Sist oppdatert

Det har blitt lite spilletid på Kobbie Mainoo til nå i EM, med kun et kort innhopp på fire minutter i Englands åpningskamp mot Serbia.

I stedet har Trent Alexander-Arnold vært Gareth Southgates foretrukne spiller på midtbanen ved siden av Declan Rice, men når England møter Slovenia tirsdag kveld ventes Liverpool-spilleren å måtte ta plass på benken.

Engelske medier har imidlertid rapportert at det er Chelseas Conor Gallagher som settes inn i startelleveren, framfor Mainoo.

Paul Scholes skulle heller likt å se Manchester Uniteds midtbanejuvel fra start.

– Ved siden av Declan Rice er han trolig Englands beste midtbanespiller, sier Scholes til TNT Sports.

– Han vil bringe kvalitet inn på den midtbanen som vi har manglet. Han kjenner posisjonen, kan hjelpe Declan Rice, kan hjelpe Jude Bellingham, og han kan trolig binde det hele sammen.

Paul Sholes mener Gareth Southgate bør se til Kobbie Mainoo.

England har måttet tåle kritikk for sine prestasjoner innledningsvis i EM, og Phil Foden er en av dem som ikke har fått ut potensialet sitt til nå.

Han kunne også dratt nytte av å ha en som Mainoo på midtbanen, tror Scholes.

– Phil Foden kan dukke opp hvor han vil på banen og være en trussel. Nå, hvis Kobbie Mainoo kom inn, vil de plutselig ha kontroll. De vil ha en spiller som får laget til å spille fotball. Noen ganger trengs det bare å få inn én spiller for at man kan gjøre det.

Scholes mener Mainoo kan ha en lignende påvirkning som Toni Kroos og Rodri har for sine lag.

– Man tenker på Toni Kroos med Tyskland, som får dem og Real Madrid til å spille fotball. Og Rodri med Manchester City og Spania - han får dem til å spille fotball.

– Og Kobbie Mainoo har den samme evnen til å gjøre det. Det kan plutselig frigjøre spillere som Bellingham, som ikke må være bekymret for å komme tilbake hele tiden og prøve å hjelpe til i oppbyggingen, og akkurat det samme med Foden.

– Jeg tror bare at den ene endringen kan utgjøre en stor forskjell for dette laget.

Powered by Labrador CMS