Tillitsspørsmål til Ten Hag fra engelsk avis: – Vi skal komme ut av dette sammen

En presset Erik ten Hag ble stilt til veggs etter 2-3-tapet for Galatasaray på Old Trafford. Nederlenderen frykter ikke at han står i fare for å miste jobben.

Publisert

– Det finnes ingen unnskyldninger, sa Ten Hag til united.no og de andre mediene sent tirsdag kveld.

– Vi har en ubalansert venstreside, men vi kan ikke gjøre de feilene vi gjør. Vi må gjøre det bedre, så enkelt er det.

To ganger sendte Rasmus Højlund hjemmelaget i ledelsen mot Galatasaray. En kostbar keepertabbe fra André Onana med påfølgende utvisning av Casemiro endret kampbildet fullstendig.

Mauro Icardi satte straffesparket utenfor, men sørget for tyrkisk jubel på tribunen da han likevel ble matchvinner tre minutter senere.

Tapet er Manchester Uniteds sjette denne sesongen, det tredje på hjemmebane. Laget ligger på 10. plass i Premier League, og står med null poeng i Champions League etter de to første rundene.

På pressekonferansen ble Ten Hag konfrontert av Daily Mirror som spurte om nederlenderen frykter at han kan miste jobben.

– Forrige sesong var strålende, og mer enn vi kunne forvente. Men da vi startet dette prosjektet visste vi at det ville komme vanskelige perioder. For øyeblikket er vi inne i en tøff periode. Men vi står sammen, vi kjemper sammen og støtter hverandre. Vi skal kjempe sammen, og vi skal komme ut av dette sammen, svarte Ten Hag.

Erik ten Hag
NEDTUR: Erik ten Hag og United tapte 2-3 for Galatasaray.

– Forstår at fansen er skuffet

Manchester United har totalt sluppet inn 18 baklengsmål på 10 kamper denne sesongen i alle turneringer. Det har ikke skjedd siden 1966/67-sesongen, ifølge Opta.

På TNT Sports beskrev Rio Ferdinand forsvarsspillet som «pinlig» på direkten, mens flere United-supportere uttrykte sin misnøye ved kampslutt.

– Jeg kan forstå det, sa Ten Hag da han ble spurt om buing blant hjemmefansen.

– De kan forvente at vi skal ta ansvar for prestasjonen og resultatet. For øyeblikket leverer vi ikke resultater, og jeg kan forstå at fansen er skuffet. Men jeg ser et lag som står på, og som støttes av fansen.

Onana, Højlund
HOVEDROLLER: André Onana og Rasmus Højlund spilte hovedrollene på godt og vondt på Old Trafford.

– Vi blir straffet hardt

På pressekonferansen pekte Ten Hag spesielt på lagets manglende evne til å kontrollere kampen mot Galatasaray som det største problemet.

Højlund ga United en tidlig ledelse etter et drøyt kvarter, før WSilfried Zaha utlignet etter å ha lurt seg forbi Diogo Dalot. Etter hvilen gjorde Højlund 2-1 på egen hånd, og Galatasaray utlignet umiddelbart igjen.

Henholdsvis seks og fire minutter var det mellom Højlunds scoringer og baklengsmålene.

– Vi må konsentrere oss, og være enda mer kompakte etter at vi har scoret, sa Ten Hag.

– Men det er lag som står sammen, og som i perioder av kampen spilte fantastisk. De scoret to flotte mål, og når vi leder har vil fullstendig kontroll på kampen. Så gjør vi plutselig en feil. Det preger fotballkamper, og vi blir straffet hardt.

I det andre oppgjøret i gruppa reiste Bayern München seirende hjem fra Parken med 2-1-seier mot FC København.

Powered by Labrador CMS