Domenico Tedesco og Christopher Vivell, 4. mai 2022.

The Athletic: – Vivell ansatt i ny stilling

Publisert Sist oppdatert

Kort tid etter at Dan Ashworth ble bekreftet som ny sportsdirektør, kunne The Athletic melde at også Christopher Vivell var på vei inn.

Nå bekrefter samme nettsted at Vivell begynte i rollen som direktør for «global talent» torsdag. 

37-åringens oppgave vil være å komme med forslag til signeringer som kan forsterke førstelaget og identifisere talenter som kan passe klubbens filosofi.

Det skal være snakk om en kortsiktig ansettelse i første omgang, der tyskeren skal bidra i sommerens overgangsvindu. Det skal imidlertid være stor sannsynlighet for at Vivell blir værende utover det.

Vivell kommer til Manchester United med erfaring fra Hoffenheim, RB Salzburg, RB Leipzig, og et kort opphold i Chelsea.

– Han er en ung, omgjengelig og godt likt fyr. Han var høyt respektert i Red Bull-systemet, og hadde ansvaret for rekruttering i Salzburg. Han foretrekker raske spillere, og er opptatt av press-spill, forteller journalist Michael Unverdorben, som dekker RB Salzburg, til united.no.

Vivell var videoanalytiker og speider i Hoffenheim, før han ble hentet til RB Salzburg som sjefsspeider i 2015. Han samarbeided tett med Christoph Freund som i dag er sportsdirektør i Bayern München, og hentet spillere som Erling Braut Haaland, Karim Adeyemi og Amadou Haidara til Østerrike.

I 2020 klatret tyskeren videre i Red Bull-stigen, og ble ansatt som teknisk direktør i RB Leipzig. Der er han kreditert med signeringer som Josko Gvardiol, Benjamin Sesko og Dominik Szoboszlai.

På anbefaling av Freund hentet Chelsea Vivell som teknisk direktør i desember 2022. Han ble bare værende i stillingen i bare et halvt år som følge av en restukturering i klubben.

Powered by Labrador CMS