Domenico Tedesco og Christopher Vivell, 4. mai 2022.

 CHRISTOPHER VIVELL NÆRMER SEG UNITED: 

Disse spillerne har han hentet tidligere

Mannen som etter alt å dømme blir Uniteds nye rekrutteringsdirektør, Christopher Vivell, har vært involvert i en rekke storkjøp.

Publisert Sist oppdatert

David Ornstein meldte for The Athletic mandag kveld at United jobber med å ansette Christopher Vivell – i utgangspunktet først for en kortere periode – for å hjelpe til med sommerens overgangsvindu. Siden har både Florian Plettenberg i Sky Sports og Fabrizio Romano koblet seg på og meldt det samme, og avtalen skal være så godt som i boks. 

Den 37 år gamle tyskeren har tidligere jobbet i RB Leipzig og i Chelsea (hvor han bare var i noen måneder), og han vil kunne bidra med ekspertise på talentidentifisering og spillerrekruttering.

Nå skal han, med umiddelbar virkning, fungere som Uniteds nye rekrutteringsdirektør. Og Vivell har vært mannen bak en rekke stjernesigneringer for sine tidligere arbeidsgivere. 

I RB Salzburg var det han som sto bak avtalene da den østerrikske klubben hentet Erling Braut Haaland fra Molde. Også Karim Adeyemi (nå Borussia Dortmund) og Amadou Haidara (nå RB Leipzig) ble identifisert og hentet under Vivell. 

Han jobbet seg deretter oppover i RB-systemet og ble ansatt i RB Leipzig. Der er han kreditert med signeringene av Joskvo Gvardiol (nå i Manchester City), Mohamed Simakan (fortsatt i RB Leipzig) og den tyske venstrebacken David Raum (fortsatt i RB Leipzig). 

Også RB-signeringene Dominik Szoboszlai (til RB Leipzig) og Benjamin Sesko ble gjort under Vivells tid. 

Domenico Tedesco (til venstre) og Christopher Vivell hadde stor suksess sammen i RB-systemet.

Oppholdet hans i Chelsea ble av det kortvarige slaget, men han var involvert i kjøpet av Enzo Fernandez fra Benfica. 

Bare arbeidstillatelsen mangler før Vivell er på plass. Ifølge Plettenberg er planen at Vivell skal hjelpe til med overganger i de neste to overgangsvinduene. Fra tiden i RB Leipzig har han også erfaring med det å jobbe i en multiklubbmodell, som United er ventet å utforske.

Mandag kom bekreftelsen om at Dan Ashworth nå er Manchester Uniteds sportsdirektør.

Powered by Labrador CMS