Bilder av mat fra restauranten Gauco i Manchester.

Terningkast 5: «En nydelig biff og så mye cookie dough at jeg ikke orket alt»

Publisert Sist oppdatert

Hvis det er en god biff du kunne tenke deg på en tur til Manchester, så kan undertegnede lett anbefale Gaucho i Deansgate, i sentrum, bare noen få minutters gange fra Arndale-senteret.

Så er ikke Gaucho det billigste spisestedet i Manchester, men det kan være stedet med den beste biffen.

Undertegnede har snakket med flere andre biff-entusiaster, som også trekker frem biff-restauranten Hawksmoor til å være på samme nivå, selv om vi ikke kan gå god for det, siden vi ikke har besøkt Hawksmoor.

Vi kan imidlertid gå god for vår test av Gaucho, som er en argentinsk-inspirert biffrestaurant midt i Manchester.

 

På vår testkveld prøvde vi en helt grei steak tartare til 13 pund til forrett, men det var hovedretten - altså, biffen - som var grunnen til at vi tok turen. 

Vi gikk for en såkalt «speciality cut», og valgte da en Churrasco de Chorizo, blant annet marinert i hvitløk, 300 gram til 36 pund og den alene touchet på terningkast 6.

Det er kanskje en klisjé å skrive det neste jeg her gjør, men jo, hver bit smeltet nærmest på tunga, og min egen oppsummering der jeg nøt middagen alene var at den hovedretten kunne jeg gjerne spist om og om igjen, flere ganger i uka. Jeg hadde ikke trengt de honningglaserte grønnsaker ved siden av, som jeg hadde valgt.

Jeg var allerede mett, men siden jeg først satt der – og elsker alt med sjokolade – så klarte jeg ikke å si nei da det til slutt ble spørsmål om dessert.

 Valget falt til slutt på varm, ovnsbakt sjokolade-cookie dough med en klump vaniljeis på toppen. 

Og ja, det stod «for å deles» på menyen, men til 9 pund så tenkte jeg ikke så mye mye over det. Det jeg fikk var imidlertid nok til å brødfø mer enn en 50 år gammel sjokolade-glad fyr, så mye at jeg for en sjelden gangs skyld bare måtte la noe ligge igjen på tallerkenen. Stappmett. Og fornøyd. Selv om jeg grunnleggende er imot å legge igjen noe som helst av mat jeg blir servert, og i alle fall ikke en god biff eller dessert.

Restauranten får også pluss for lokalet det ligger i. 

Det er høyt under taket, «båser» for gjenger på 4-5 personer, men også en del stoler og bord for både par og andre som kommer i mindre grupper. 

Det er kumønster på veggene, lysekroner, kunstige trær og kjøkkenet kan sees fra der man sitter. Det er også en 2. etasje for spesielt fullbookede kvelder, som også gir gode bilder av hele restauraten. Sånn sett er det Instagram-vennlig, for de som er opptatt av å dokumentere og dele opplevelsene sine på tur.

God middag, til de som vil teste denne!

Her kan du lese flere av Manchester-tipsene våre.

Her kan du alltid få oversikt over hvilke kamper vi har ledig turer og billetter til i Manchester.

Gaucho

Hva? Restaurant (og liten bar ved inngangen)

Hvor? I sentrum, rett ved House of Fraser på Deansgate

Hvorfor: Hvis et godt stykke biff er det du ønsker deg

Instagram-vennlig: Veldig!

Nettsted og meny: Her nettsted og her meny

Har du tips om restauranter, puber, områder, butikker eller annet vi bør nevne i Manchester? Jeg blir glad for alt.

Eller kjenner du byen godt og vil la deg intervjue om det du liker best?

Powered by Labrador CMS