Ten Hag raser: –Dette har ingenting med fotball å gjøre

Erik ten Hag sliter med å akseptere dommeravgjørelsene som felte Manchester United i Parken.

Publisert Sist oppdatert

På pressekonferansen i den danske hovedstaden sa Ten Hag at Manchester United ble snytt for det som ville vært en avgjørende seier i Champions League mot FC København.

United hadde full kontroll på kampen etter to tidlige scoringer av Rasmus Højlund, men utvisningen til Marcus Rashford gjorde at hjemmelaget slo tilbake og til slutt vant den dramatiske kampen 4-3.

Ten Hag mente de to første scoringene til FC København var feilaktige, og at utvisningen var for streng.

– Vi er veldig skuffet, sa Ten Hag på pressekonferansen til united.no og de andre mediene i Parken.

– Vi spilte veldig godt, og startet kampen så bra. Det var de beste minuttene vi har hatt denne sesongen. Vi ledet, og så endrer det røde kortet alt. Vi slipper inn to mål før pause som aldri skulle stått.

– Veldig skuffet

Etter en lang VAR-sjekk ble Rashford vist det røde kortet av dommer Donatas Rumsas. United-vingen forsøkte å skjerme ballen, og stemplet Elias Jelert tilsynelatende utilsiktet.

– Det røde kortet er strengt. Rashford gikk etter ballen, og de bruker så langt tid på å bestemme seg, sa Ten Hag.

– Når du fryser bildet ser det mye verre ut. Jeg er veldig skuffet over disse avgjørelsene. Spillet var aldri ment å være som dette. Dette har ingenting med fotball å gjøre.

UTVIST: Marcus Rashford fikk rødt kort på stillingen 2-0 til Manchester United.

FCK-trener Jacob Neestrup er uenig med Ten Hag.

– Alt ser verre ut i «slow motion». Rashford gjør det selvfølgelig ikke med vilje, men det er jo et rødt kort. Det kan ikke diskuteres. Jeg kan forstå frustrasjonen, for det er det som endrer kampen, sa dansken.

Etter det røde kortet scoret FC København to mål på ni minutter, og 2-0 var snudd til 2-2 til pause.

Først reduserte Moi Elyounoussi til 1-2.

– Det er offside fordi det er en spiller foran André Onana, sa Ten Hag.

Deretter fikk danskene tildelt straffespark etter at ballen traff hånden til Harry Maguire.

–  Han har hånden i en naturlig posisjon, så hva kan han gjøre? Akkurat som Christian Eriksen mot Bayern München, sa Ten Hag oppgitt.

United har fått fire straffespark mot seg på fire kamper i Champions League. I Parken satte Diogo Goncalves ballen i mål bak Onana til 2-2.

Bruno Fernandes sendte United i ledelsen 3-2 fra straffemerket i andreomgang, til tross for at laget var én mann mindre. Men to sene scoringer av Lukas Lerager og Roony Bardghji gjorde at United måtte reise hjem uten poeng.

SKUFFET: Erik ten Hag var ikke fornøyd med avgjørelsene i Parken.

– Vi gir oss ikke

Nå har United kniven på strupen før de to siste kampene mot Galatasaray og Bayern München.

United ligger sist i gruppa, men kan fortsatt ta seg videre dersom de vinner i Istanbul om to uker. Der må Ten Hag klare seg uten suspenderte Rashford.

– Vi gir oss ikke, sier Ten Hag.

– Vi har fått så mange avgjørelser imot oss, og vi har hatt så mange skader. De vil kjempe videre, og jeg har sagt til dem at dette kommer til å snu. 

– Det er mye positivt å ta med seg. Vi spilte veldig godt, også med ti mann. Spillerne kjempet som et lag om hver eneste meter på banen. Så jeg kan ikke klandre dem.

Ten Hag hadde ikke et svar på hvor alvorlig skaden på Jonny Evans er.

Powered by Labrador CMS