PRESSEKONFERANSE DEL 2:

Ten Hag om keepersituasjonen og Onanas mulige deltakelse i Afrikamesterskapet: – Kan ikke svare på det

Publisert Sist oppdatert

Afrikamesterskapet nærmer seg for André Onanas Kamerun, men utad hersker det fortsatt usikkerhet rundt hvorvidt Uniteds sisteskanse skal delta for nasjonen sin eller ikke.

På den lukkede delen av pressekonferansen før lørdagens kamp mot West Ham fikk Erik ten Hag spørsmål om han regner med å miste førstekeeperen sin i en periode etter nyttår.

– Dere har vel diskutert dette?

– Jeg er veldig komfortabel med situasjonen. Vi har en gruppe på tre sterke keepere. Onana har vært veldig god i Premier League, senest mot Liverpool. Jeg ønsker selvfølgelig å ha ham tilgjengelig, men Altay (Bayindir) og Tom (Heaton) er også gode keepere, svarte Ten Hag unnvikende.

– Men har dere diskutert det?

– Selvfølgelig diskuterer vi det, men jeg er komfortabel, fortsatte Ten Hag.

– Skal han delta?

– Akkurat nå kan jeg ikke svare på det. Blir han tatt ut, regner jeg med det. Han har regler å forholde seg til, svarte Ten Hag.

– Han vet hvordan toppfotballen fungerer

United-sjefen ble også spurt om hva Marcus Rashford må gjøre for å spille seg inn igjen i elleveren etter en liten periode ute med sykdom.

– Han var syk forrige uke, så derfor startet han ikke mot Bayern eller Liverpool. Det handler likevel også om at andre, eksempelvis Garnacho, har spilt veldig bra. Det er en intern konkurranse her, påpekte Ten Hag.

Nederlenderen fikk videre spørsmål om hvordan Rashford har respondert på trening.

– Han trener bra. Det kan alltids bli bedre, men han er veldig erfaren. Han er midt i 20-årene. Han vet hvordan toppfotballen fungerer. Han må ta ansvar, og det vil han gjøre for å sikre seg en plass i elleveren.

TRØBLER MED FORMEN: Marcus Rashford har slitt stort med å følge opp den glimrende fjorårssesongen.

Tror laget kan slå kraftig tilbake

United har slitt stort med skader denne høsten. Den problematikken ble også tatt opp på den andre delen av Ten Hags pressekonferanse.

– Har du bedt noen spesifikke personer i klubben om å se nærmere på det?

– Vi har sett nærmere på det, men det er et sammensatt bilde. Derfor er det vanskelig å peke på én faktor. Det viktigste for oss er hvordan vi håndterer det. Av og til er man også bare uheldige.

– Hvor sterkt tror du laget kan bli når flere av profilene vender tilbake fra skade?

– Vi spilte uavgjort mot Liverpool som lå på 1.-plass da vi møtte dem. Borte mot Arsenal gjorde vi også en god kamp. Det vil påvirke resultatene negativt når nøkkelspillere er ute, men vi har troen på at vi kan slå hvem som helst, understrekte Ten Hag.

– I mange sentrale posisjoner har vi hatt trøbbel. Midtstopperne har slitt, på ett tidspunkt hadde vi ikke en eneste venstreback. Høyrekanten har vært et problem. Og ikke glem Casemiro, som er veldig viktig for dette laget, avsluttet United-sjefen.

SKADET: Casemiro har vært ute med skade siden 1. november.
Powered by Labrador CMS