Tap på fullsatt Emirates etter marerittomgang

Det ble satt ny tilskuerrekord i WSL da Manchester United møtte Arsenal borte på Emirates lørdag ettermiddag, med 60.160 solgte billetter.

Dessverre for United var det vertene som fikk mest å juble for, i en kamp som i stor grad ble avgjort i den første omgangen.

Et selvmål av Geyse, samt scoringer av Cloe Lacasse og Kim Little, sørget nemlig for 3-0 til pause. Uflaks og udyktighet kan anses som to nøkkelord ved alle tre baklengsmålene.

På overtid av den andre omgangen satte Lucia Garcia inn det som kun ble et trøstemål for United.

Tapet sørger for at United nå er sju poeng bak Arsenal på tredjeplass, som igjen betyr at veien nå er fryktelig lang til mulig Champions League-spill neste sesong.

DAGENS ENESTE UNITED-SCORING: Lucia Garcia i øyeblikket hun setter inn trøstemålet.

Tidlig selvmål

Ti minutter var passert da dagens første scoring var et faktum.

En corner fra høyre traff beinet til Geyse inne i feltet. Ballen hadde retning mot mål, og da den i tillegg skiftet retning via beinet til Maya Le Tissier, var Mary Earps utspilt.

Etter scoringen fortsatte Arsenal å skape sjanser, men like før halvtimen var United centimetere fra å utligne.

Ella Toone fyrte av fra drøye 20 meter, og da ballen gikk via et Arsenal-bein, så det ved første øyekast ut til at den kunne snike seg i mål bak en utspilt Arsenal-keeper.

Ballen gikk imidlertid på feil side av stolpen.

Uheldig klarering og straffe

I stedet hadde Arsenal mer tur igjen da Katie Zelem skulle klarere en ball ut til innkast.

Ballen ble nemlig sendt rett på hodet til Lacasse, som headet inn 2-0.

BISARR SCORING: Katie Zelem lyktes ikke nevneverdig med klareringen da Arsenal gikk opp til 2-0.

Og da Gemma Evans, venstreback for dagen, felte Beth Mead inne i eget felt noen minutter før pause, var Little sikker fra straffemerket og sørget for en tremålsledelse til Arsenal inn til hvilen.

I den andre omgangen var Arsenal lenge nærmest å score igjen, med blant annet to stolpetreff.

På overtid sørget imidlertid Garcia for omgangens eneste scoring, da Toone fant kantspilleren helt umarkert på bakerste etter en kort corner, før hun satte ballen i det åpne målet.

Arsenal 3-1 (3-0) Manchester United

Women's Super League
Emirates Stadium
60  160 tilskuere (rekord i WSL)

Mål: 1-0 Geyse (selvmål, 10.), 2-0 Lacasse (35.), Little (straffe, 44.), 1-3 Garcia (90+6)

Gule kort: Blundell (26), Evans (34)

UNITED: Mary Earps - Hannah Blundell, Maya Le Tissier, Millie Turner, Gemma Evans (Leah Galton, 46)- Lisa Naalsund (Hayley Ladd,69) Katie Zelem (K) - Geyse (Rachel Williams, 62) Ella Toone, Lucia Garcia - Nikita Parris (Melvine Malard, 77)

Ubenyttede innbyttere: Phallon Tullis-Joyce, Aoife Mannion, Irene Guerrero, Alyssa Aherne.

SLUTT.

90+6: MÅL. Så scorer plutselig United. En kort corner blir etter hvert slått på bakerste, hvor Garcia venter helt umarkert og kan sette ballen i det åpne buret.

90+1: Frisparket bokses ut av keeper, før spillet etter hvert stoppes for en skade på en Arsenal-spiller.

90: Malard vinner et frispark fra god innleggsposisjon ute til venstre. Kan United få et trøstemål på tampen her?

81: Arsenals Catley trenger tilsyn etter duellen med Garcia, da hun fikk seg en skikkelig trøkk i hodet. Ser imidlertid ut til å gå bra med backen.

79: Der er United nære! Først kommer Williams til avslutning fra skrått hold, men keeper redder. Så kommer Garcia i full fart på returen, trøkker til i en duell med Catley, men spanjolen er under hardt press og får ikke avsluttet skikkelig.

77: Nytt United-bytte. Malard kommer inn for Parris.

73: Arsenal kombinerer seg relativt enkelt gjennom og McCabe avslutter. Går imidlertid rett på Earps som da har god kontroll.

72: Parris vinner ballen på midtbanen og tar med seg ballen framover. Har flere alternativer, men velger å gå for avslutningen fra 20 meter. Men rett i en Arsenal-forsvarer.

71: Så er United farlig frempå. Kontrer og Parris får ballen ut til høyre. Går for avslutningen, men skuddet reddes ut til corner.

69: Dagens tredje United-bytte. Naalsund må vike plass for Ladd.

68: Ny stor Arsenal-sjanse. Lacasse spilles gjennom på venstre, men kommer litt for nære Earps før hun får avsluttet, og da går avslutningen like til side for mål.

65: I stolpen fra Mead igjen! Arsenal ruller opp fra venstre til høyre, og kantspilleren drar seg inn og skyter mot lengste. Ballen går imidlertid via Le Tessier, og i nærmeste stolpe og ut.

62: Nytt United-bytte. Williams kommer inn for Geyse.

61: Der er United heldige som ikke ligger under med fire! Det starter med en horribel støttepasning fra Blundell, som Blackstenius plukker opp og kommer alene med Earps. Sisteskansen kommer imidlertid kjapt ut og redder mesterlig. Sekunder senere fyrer Mead av fra sin høyreside, men skuddet fyker i stolpen.

58: Arsenal kombinerer på sin venstreside og McCabe slår hardt inn. Innlegget er skummelt, men Earps plukker.

56: Geyse kommer seg gjennom ute til høyre og avslutter mot nærmeste, men det ender med corner.

53: Galton spiller gjennom Garcia på venstresiden, som videre finner Parris med innlegget. Blir imidlertid vanskelig for spissen, som header langt over.

50: United kan kontre, men Arsenals Wubben-Moy holder igjen Geyse, og får et fortjent gult kort.

46. Andre omgang sparkes i gang, etter at United har gjort et bytte i pausen. Galton inn for Evans.

PAUSE.

44: MÅL. Little setter den sikkert til venstre, mens Earps går motsatt vei.

43: Straffe til Arsenal. Evans feller Mead ganske klart, og da er det ikke noe å si på det.

38. Arsenals McCabe dytter Toone over ende etter at Arsenal har fått frispark og får selv et fortjent gult kort.

35: 2-0. Uniter er både udyktige og uheldige nå. Zelem prøver klarere en ball ut til innkast, men ballen går rett på hodet til Lacasse som header ballen i det åpne buret.

34: Nytt gult kort til en United-spiller. Evans stopper en kontring, og da er det ikke noe å si på det.

28: Der er United centimetere unna fra å utligne! Toone fyrer av fra 20 meter. Ballen går via en Arsenal-fot, før ballen nærmest stryker feil side av stolpen.

27: Frisparkforsøket fra Mead går et stykke over.

26: Frispark til Arsenal fra svært bra hold. Blundell feller Lacasse, og pådrar seg et gult kort.

24: Garcia kjemper til seg ballen ute på høyrekanten og slår en lekker tunnel på en Arsenal-forsvarer. Treffer imidlertid ingen medspillere med innlegget.

22: Blackstenius drar seg innover og får avsluttet, men igjen står Turner i veien - denne gang med en god blokkering.

17: Stor sjanse for Arsenal og Beth Mead. Drar seg inn fra høyre og sikter mot lengste, men Turner står i veien og header ut til corner.

10: MÅL. Så går Arsenal opp i ledelsen. En corner fra høyre går i beinet til Geyse er det vel, og ballen styrer mot mål. Rett foran Earps står Le Tissier, som får ballen rett i leggen, før den går forbi en utspilt Earps. Flere tilfeldigheter der som gjør at United ligger under.

4: Frisparket havner i beina til Parris, men det er trangt og hun får ikke avsluttet skikkelig. Blir uansett avblåst for frispark til keeper, uten at undertegnede skjønner hvorfor.

3: Parris er virkelig påskrudd fra start, og jager et nytt tilbakespill, men blir revet ned. Frispark fra drøye 30 meter til United i god innleggsposisjon.

1: Parris plukker nesten opp et svakt tilbakespill og blir tatt av en utrusende Arsenal-keeper, som akkurat er på ballen først. Dermed blir det ikke frispark, men det ender opp med et hjørnespark til United.