Tap mot Barcelona i KDB-cup

Publisert

Søndag 2. juni

Tap mot Barcelona i Belgia

Manchester Uniteds U15-lag har denne helgen vært i Belgia og spilt KDB-cup og før noen spør; ja, den er organisert i navnet til Citys Kevin De Bruyne.

Her har akademispillerne spilt fire kamper og prøvd seg mot god internasjonal motstand. Etter å ha vunnet åpningskampen mot Club Brügge lørdag morgen 1-0, var brasilianske Palmeiras motstander i kamp nummer to, hvor United-gutta gikk tapende ut med 1-0.

Lørdag kveld var det duket for byderby hvor Manchester City stod på motsatt banehalvdel, men også her ble United noen numre for små og tapte 3-0.

I den siste kampen for helgen, tidlig søndag morgen, var det Barcelona som stod på motsatt halvdel. Etter en tung start med baklengs i kampens første minutter og et nytt baklengs like etter pause fikk United et trøstemål signert 14 år gamle Bassirou Nkoto

Om du vil lese mer om hva som foregår i akademiet:

Fredag 1. juni

Seier for Riviere & co

Jayde Riviere spilte lørdag fra start da Canada vant 2-0 i en privatlandskamp mot Mexico.

Målene kom dog etter at Riviere ble byttet ut (som en del av et trippelbytte) i det 57. minutt, og Riviere skal ikke ha hatt sin beste kamp på vingbacken for landslaget denne gangen.

Ex-red Adriana Leon scoret 1-0-målet for Canada.

Canada møter Mexico igjen i en ny privatlandskamp natt til onsdag.

Hernández fyller år

På denne dagen i 1988 ble Javier Hernández født i Guadalajara i Mexico.

«Den lille erten» fyller med andre ord 36 år i dag. Gratulerer med dagen!

Han scoret 59 mål for United på 157 kamper, noe som gjør at han er på 40. plass på lista over spillerne med flest mål for klubben.

Torsdag 30. mai

Amass og Fletcher ute av U17-EM etter straffekonk

Jack Fletcher var den eneste av de to United-spillerne i Englands tropp som startet i kvartfinalen av U17-EM mot Italia. England tok en tidlig ledelse etter scoring Ethan Nwaneri. Italia utliknet til 1-1 etter halvtimen signert Mattia Liberali. Jack Fletcher pådro seg et tidlig gult kort, noe som gjorde at midtbanespilleren ble byttet ut ved pause.

England kjørte på i andre omgang og var ved flere anledninger veldig nære ved å gå opp til 2-1. Harry Amass var også nære på ved å notere seg for en målgivende like før full tid, men sjansen ble bommet av Ollie Harrison.

Det endte med 1-1 til full tid og gikk til straffekonk. England og Italia i straffekonk er historisk sett som natt og dag, noe som også ble tilfellet denne gangen. Italia scoret sikkert på alle sine fem straffer, mens nevnte Ollie Harrison bommet Englands andre straffe og ble syndebukk. Harry Amass gikk sikkert frem på Englands tredje straffe og plasserte den helt nede i hjørnet. United-linkede Baylee Dipepa scoret på Englands femte straffe, men det var likevel ikke nok.

Eriksen og Højlund til EM med Danmark

Det kommer nok ikke som en stor overraskelse, for da Danmarks landslagssjef torsdag annonserte den 26-mann store troppen som tar turen over grensen til Tyskland for sommerens EM-sluttspill så var både Rasmus Højlund og Christian Eriksen å finne i troppen.

Før EM sparkes i gang, hvor Danmark møter Slovenia, England og Serbia, skal det spilles to oppkjøringskamper mot Sverige og Norge.

Onsdag 29. mai

Bompastor bekreftet som ny Chelsea-hovedtrener

Det er ikke bare Chelseas herrelag som skifter hovedtrener denne sommeren, for suksesstreneren Emma Hayes har forlatt Chelsea-jobben for å lede USAs kvinnelandslag.

Nå har de bekreftet en dårlig bevart hemmelighet: Sonia Bompastor blir klubbens nye hovedtrener. Bompastor kommer fra hovedtrenerjobben i Lyon, og har signert en fireårskontrakt.

Etter å ha jobbet for Lyon-akademiet ble hun hovedtrener for Lyon i 2021, og vant ligatittelen alle tre sesongene, og Champions League i den første sesongen.

Chelsea har vunnet ligaen i fem sesonger på rad, så Bompastor har litt å leve opp til i Chelsea, men historikken hennes i Lyon er imponerende nok til at de fort vil være favoritter også uten Hayes.

Tirsdag 28. mai

Greenwood sesongens Getafe-spiller

Mason Greenwood har blitt kåret til sesongens spiller i Getafe, etter til sammen ti mål og seks målgivende denne sesongen.

– Det føles fantastisk å motta en slik pris, men jeg kunne åpenbart ikke fått denne type anerkjennelse hvis det ikke var for lagkameratene mine og trenerstaben. Alle har gjort det bra med å hjelpe meg med å denne prisen, og jeg vil bare si takk, sier Greenwood.

Mandag 27. mai

Le Tissier tatt inn i den engelske landslagstroppen

Englands kvinnelandslag skal møte Frankrike i EM-kvalifiseringskamper på fredag og tirsdag neste uke, og Mary Earps, Millie Turner og Ella Toone var tatt ut i troppen.

Maya Le Tissier var i utgangspunktet en reserve til troppen, men mandag kom bekreftelsen om at United-stopperen er hentet inn i troppen på grunn av en skade på Chelsea-forsvarsspiller Niamh Charles.

Le Tissier spilte samtlige minutter av 2023/24-sesongen for United.

Emery forlenger med Villa

Unai Emery har hatt en fantastisk sesong med Aston Villa og ledet Birmingham-klubben til Champions League for første gang i Villas historie. Nå har han skrevet under på en ny kontrakt med klubben.

Emery har skrevet under på en femårskontrakt med Aston Villa. Spanjolen tok over etter Steven Gerrard i oktober 2022.

Uniteds to kamper mot Villa denne sesongen endte begge med seier: United vant 3-2 på Boxing Day og vant deretter 2-1 på Villa Park i februar.

Wheatley ble tomålsscorer

Søndag spilte Englands U18-landslag mot Marokko i U18 Tri-Nations Trophy, og Ethan Wheatley sørget for at England vant turneringen.

United-spissen startet på benken, men kom inn i pausen på stillingen 0-1 på St. George's Park, og han scoret to mål i andreomgangen slik at England vant 2-1.

Wheatley scoret også mot Nord-Irland i den andre kampen England spilte i turneringen.

Elyh Harrison var på benken denne gangen for U18-landslaget.