Rachel Williams stiger til værs og stanger ballen i mål mot Southampton i FA-cupen.

Superveteranen reddet United fra cupskrell med to scoringer - klar for kvartfinale i FA-cupen

Manchester Uniteds kvinnelag tok søndag turen til det sørlige England og møtte Championship-laget Southampton i den femte runden av kvinnenes FA-cup.

Marc Skinner har sagt at turneringen er en viktig mulighet til å kunne sanke et trofé denne sesongen og stilte med sitt sterkeste mannskap fra start.

United tok ledelsen oppskriftsmessig ledelsen tidlig i kampen da Ella Toone satte ballen i mål etter målgivende pasning fra Lisa Naalsund allerede etter åtte minutter.

Ella Toone mot Southampton.
GA UNITED LEDELSEN: Ella Toone.

Deretter var det frem og tilbake inn til pause hvor Southampton var fullt på høyde med United selv om de ligger på 4. plass i den nest øverste divisjonen.

I andre omgang fortsatte Southampton å jakte en mulig cupbombe og etter 65 minutter fikk de også scoringen sin. Lexi Lloyd-Smith slo inn fra høyre og ballen gikk gjennom feltet og snek seg i nettet på bakre etter at Mary Earps i United-målet ble satt ut av at det ikke kom noen berøring inne i feltet.

Skinner svarte med å sette inn spilleren han ofte ser til når United trenger mål, Rachel Williams, og fikk svar på tiltale.

Superveteranen brukte ikke mer enn ni minutter på å sende United tilbake i føringen etter et strålende innlegg fra Leah Galton og United gikk opp i 2-1.

Åtte minutter senere var samme Williams igjen på rett sted og stanget inn 3-1 etter en nydelig corner fra Katie Zelem.

Earps, Evans, Turner og Le Tissier depper etter baklengsmål.
DEPPER: United-forsvaret depper etter at Southampton utliknet.

United dro kampen i land og vant 3-1 på sørkysten og tar seg med det videre til kvartfinalen i FA-cupen.

Southampton 1-3 (0-1) Manchester United

Kvinnenes FA-cup, 5. runde
Silverlake

Mål: 0-1 Ella Toone (Lisa Naalsund, 8), 1-1 Lexi Lloyd-Smith (65). 1-2 Rachel Williams (Leah Galton, 74), 1-3 Rachel Williams (Katie Zelem, 82)

United: Mary Earps, Maya Le Tissier, Hannah Blundell, Ella Toone (Hayley Ladd, 83), Melvine Malard (Rachel Williams, 67), Katie Zelem (K), Leah Galton, Gemma Evans, Lisa Naalsund (Irene Guerrero, 67), Millie Turner (Aoife Mannion, 90+4), Nikita Parris.

Uben. innb.: Phallon Tullis-Joyce, Phoebe Chadwick, Alyssa Aherne, Olivia Francis.

SLUTT

90+4 min: Aoife Mannion kommer inn til sin første kamp siden 14. mai 2023 og erstatter Millie Turner helt på tampen her.

83 min: BYTTE: Ella Toone går av og erstattes av Hayley Ladd.

82 min: MÅL! Katie Zelem svinger corner fra venstre inn på bakre. Rachel Williams er god og rutinert og vinner duellen. Header inn sitt andre for ettermiddagen og United avgjør på langt nær kampen.

74 min: MÅL! Leah Galton er råsterk og går til linja og vipper ballen mot bakre under sterkt press. Der venter selvsagt den rutinerte målsniken Rachel Williams. Innbytteren setter hodet til og nikker ballen i mål til ny United-ledelse!

67 min: Southampton nære enda en gang. Innlegg fra høyre som Earps kommer ut og plukker.

66 min: BYTTER. Rachel Williams kommer inn for en svak Melvine Malard. Irene Guerrero kommer inn for Lisa Naalsund.

65 min: MÅL! Så smeller det i andre enden! Lexi Lloyd-Smith drar bort Gemma Evans og slår mot bakre. Ballen sklir forbi alle og setter Earps ut av spill. Ballen sniker seg i mål på bakre stolpe og Championship-laget har utliknet!

65 min: Stor sjanse for Uniteds toppscorer denne sesongen, Nikita Parris, men skuddet går rett i fanget på hjemmelagets keeper.

60 min: Det lugger offensivt for United i starten av andre omgang. Dette har ikke vært noen overbevisende kamp fra Skinners lag.

50 min: Lurt frisparktrekk fra hjemmelaget. Stuss inne i feltet, men Mary Earps er sikker på linja og holder sikkert.

46 min: Andre omgang sparkes i gang.

45 min: Pause. United leder 1-0.

8 min: MÅL: Ella Toone sender United i ledelsen etter en målgivende pasning av Lisa Naalsund.

1 min: Kampen er i gang.