Montasje: Sir Jim Ratcliffe og Sir Dave Brailsford.

Kilder til united.no:

Sportslig suksess foran profitt – Ratcliffe og Brailsford imponerte klubbens ansatte

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag snakket på torsdagens pressekonferanse om et positivt møte med Sir Jim Ratcliffe denne uka, og Ten Hag er ikke den eneste som er fornøyd etter å ha møtt Ratcliffe denne uka. 

Ratcliffe og Brailsford møtte torsdag andre United-ansatte, og united.no-kilder forteller oss at Ineos-duoen virkelig imponerte, og det hele beskrives av en kilde som et møte fritt for «bullshit». 

Ratcliffe skal ha gitt klart uttrykk for at han absolutt ikke er involvert for pengenes skyld, og at han ikke bryr seg om profitt – og at dette handler om å få United tilbake der de skal være etter at United har underprestert i ti år.

The Athletic omtaler også møtet, og de beskriver Ratcliffes ærlige vurdering av Uniteds siste ti år som en sterk kontrast til hvordan United-ledelsen tidligere har snakket om Uniteds sportslige situasjon, og viser konkret til Richard Arnolds påstand til ansatte i høst om at «United nærmer seg City» som et eksempel på det. 

Uniteds nye minoritetseier skal rett ut ha sagt at fotballaget har feilet det siste tiåret, og at INEOS ønsker å skape et elitemiljø som kan bringe suksess, og at en må få gjort noe med at United presterer på et lavere nivå enn andre storklubber med lignende budsjetter.

The Athletic beskriver videre at Ratcliffe skal ha rost klubben for hvordan United taklet ting kommersielt under den utfordrende pandemitiden, men at han var tydelig på at han vil måle suksess ut fra hva klubben vinner heller enn hva slags inntekter klubben har, og at alle bør fokusere slik på det.

Da klubben bekreftet minoritetsoppkjøpet, ble det lovet at det ville bli investert 300 millioner dollar i Old Trafford, og på møtet ga Ratcliffe uttrykk for at han ønsker å gjøre betydelige forbedringer på både Old Trafford og på treningsanlegget på Carrington, og at investeringen på 300 millioner dollar bare er starten på hans støtte i den forbindelse.

Både The Athletic og Daily Mail beskriver det som at Sir Dave Brailsford var den som snakket mest under møtet.

– På sikt kan de utgjøre en betydelig forskjell. Det er jeg sikker på, sier en kilde til united.no.

Sir Jim Ratcliffe hilser på legendariske Kath Phipps i Carrington-resepsjonen.
PÅ CARRINGTON DENNE UKA: Sir Jim Ratcliffe hilser på Kath Phipps i Carrington-resepsjonen.
Powered by Labrador CMS