Ethan Williams, Harry Amass (eller Gabriele Biancheri?), Ethan Wheatley og James Nolan feirer mål mot Arsenal U18 i 4-2-seieren 3. februar 2024.

Spennende og hektisk vår for spillerne i akademiet

Publisert

Det vil være stille på Carrington i påsken. Foruten om førstelaget pleier det være full aktivitet også for de yngre lagene på treningskomplekset i løpet av en treningsuke.

I og med at det verken er kamper for U21 eller U18 denne uken vil denne påsken imidlertid bli noe annerledes.

Alle akademilagene vil i løpet av påsken være på reise utenlands som en del av det å skaffe erfaringer utenfra og dra nytte av å møte annen motstand i andre miljøer enn de normalt sett gjør i hverdagen.

Alle spillere tilhørende aldersgruppen 17-21 år reiser denne uken til Frankrike for å både trene og spille kamper mot Monaco og Nice. Kampene spilles bak lukkede dører, så det vil være begrenset hvor mye informasjon det blir å hente derfra.

Akademisjef Nick Cox sier på klubbens hjemmesider at dette er en fin måte for spillerne å bli enda bedre kjent med hverandre og å lære hvordan man representerer en klubb som Manchester United i utlandet.

- Dette er en spennende tid på året for de unge spillerne siden de før sjansen til å reise til turneringer og spille kamper sammen.

- Hver tur har ulike mål avhengig av aldersgruppen. Det kan være alt fra kulturell utdanning, å spille mot lag fra andre steder enn i hjemlig serie til å representere klubben i utlandet. Spillerne vil få en stor mengde personlig og profesjonell utvikling fra måten vi gjør dette på.

Med dette legger akademisjefen til at de yngre lagene i løpet av våren også vil delta i ulike konkurranser og turneringer i utlandet med Med Cup i Spania, MLS Cup i USA, HVV Star i Nederland og Brussel-cup i Belgia.

Powered by Labrador CMS