Søndagens rykter

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 31. desember

10.40: Tidligere United-trener Kieran McKenna, som nå har stor suksess med Ipswich, kobles til managerjobbene i Brighton og Crystal Palace, ifølge The Sun.

10.35: Genoa-midtstopper Radu Dragusin er het for tiden, og har vært koblet til både United og Tottenham. Sunday Mirror skriver imidlertid at det er ventet at han nå forlenger med Genoa.

09.10: Mange har tenkt at Nice-stopper Jean-Clair Todibo burde ende i United, på grunn av at klubbene nå har samme eiere og han har vært koblet til United. Samtidig har Tottenham vært interessert i den franske landslagsstopperen, men nå skal den mulige avtalen med Tottenham være nær ved å kollapse. Dette ifølge flere, blant annet Fabrizio Romano. London-laget ønsker nemlig en ny midtstopper inn bortimot med en gang.

09.00: Erik ten Hag vil anbefale at Jonny Evans (35) tilbys en ny ettårskontakt med United. Det skriver Daily Star i en såkalt eksklusiv sak.

08.45: Lørdag ble Mason Greenwood koblet til Barcelona i et 40-millionerssalg, men spanske Sport skriver det som sannsynligvis er ganske rett - Barcelona vil ikke ha råd til den summen. Klubben må i alle fall selge spillere for å kunne handle. I tillegg er også Barcelona vare på hva slags reaksjon et Greenwood-kjøp ville føre til. Det ble spekulert i lørdag at det var United-folk eller Greenwood-representanter som hadde plantet Barcelona-interessen i media.

08.40: Mer Greenwood: Spanske Marca skriver at Atletico Madrid har opprettet kontakt angående et mulig kjøp av spilleren.

08.30: Vi begynner søndagen med det vi hadde en egen sak om lørdag - at United skal ha utløst klausulen som gjør at Victor Lindelöf er under kontrakt frem til sommeren 2025. Les hele saken her.

Lørdag 30. desember

22.10 Fabrizio Romano skriver på X at alle kontraktene mellom United og Eintracht Frankfurt i forbindelse med låne-overgangen til Donny van de Beek har blitt signert. Det skal dreie seg om en låneavtale med mulighet for en permanent avtale dersom den tyske klubben ønsker. Den medisinske testen skal ha vært unnagjort for to uker siden. 

08.15: The Sun skriver at Barcelona ifølge rapporter er bestemte på å signere Uniteds Mason Greenwood. Avisen rapporterer om at Barcelona har fulgt nøye med på 22-åringen som ble sendt på lån til Getafe under sommerens overgangsvindu. 

I den samme artikkelen skrives det at Mason Greenwood ikke lenger blir sett på som en del av Uniteds framtidsplaner og at engelskmannen er åpen for å bli værende i Spania, gjerne i Barcelona.

Fredag 29. desember

17.00: Ikke direkte United-relatert, men en gammel kjenning skal nærme seg Villareal, nemlig Eric Bailly. Det melder Fabrizio Romano på X. Den gamle United-stopperen har forlatt Besiktas og står dermed uten kontrakt, og nå skal gamleklubben stå klar for å bringe 29-åringen tilbake til Spania. 

12.36: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News melder at det er ventet at Joe Hugill kommer til å signere ny United-kontrakt etter å ha imponert Erik ten Hag, og at United vurderer å låne ham ut i januarvinduet.

Hugill har ikke fått førstelagsdebuten (i en tellende kamp) ennå, men spissen har vært på benken ved flere anledninger.

20-åringen har trent regelmessig med førstelaget denne sesongen.

08.27: Sevilla-avisa Estadio Deportivo skriver at tidligere Sevilla-sjef (og senest: Wolves-sjef) Julen Lopetegui har takket nei til flere tilbud fordi han ønsker å ta over en storklubb i Premier League, og spanjolen skal være svært lysten på Manchester United-jobben hvis Erik ten Hag skulle få sparken.

Avisa skriver også at Lopetegui skal være likt i United-ledelsen, og at 57-åringen angivelig skal være foran navn som Roberto De Zerbi og Graham Potter i køen om Ten Hag skulle forlate United. 

Foreløpig har vi ikke sett noen indikasjoner på at United faktisk jobber med å bytte ut Ten Hag.

Torsdag 28. desember

12.15:  Det merkes at januarvinduet er i emning og det dukker opp rykter i hopetall. Fabrizio Romano melder at Hannibal Mejbri ikke kommer til å bli tatt ut Tunisia sin tropp til Afrikamesterskapet. Dette fordi det er stor interesse for den 20 år gamle tunisieren. Lyon, Sevilla og Freiburg skal alle være interessert i å låne midtbanespilleren og ønsker at han skal være tilgjengelig for spill i januar og februar, noe som vanskelig kan kombineres med spill i Afrikamesterskapet. Samtidig skal United også være i samtaler med Hannibal om en ny kontrakt.

11.25: Alvaro Fernandez har gjort sine saker godt på utlånt til spanske Granada denne sesongen. Nå skal den 20 år gamle spanjolen være gjenstand for interesse fra større klubber. Portugisiske O Jogo melder torsdag at Benfica er interessert i å hente backen i det kommende januarvinduet. Benfica skal allerede ha vært i kontakt med Granada for å få dem til å avbryte lånet og har vært i kontakt med United for å få til en overgang enten allerede i januar eller til sommeren. 

09.00:  Ikke direkte United-relatert, men vi noterer at Jesse Lingard fortsatt står uten kontrakt etter at han i sommer ble frigitt av Nottingham Forest. 31-åringen har trent med både West Ham og Al-Etifaq, uten å få noe kontrakt noen av stedene. Nå skal flere Ligue 1-klubber stå klare for å gi midtbanespilleren en sjanse, det skriver Daily Mail. Likevel kan Brexit gjøre en potensiell overgang vanskelig da klubbene i den franske toppdivisjonen kun kan registrere fire spillere utenfor EU og må samtidig argumentere for at disse spillerne innehar ekstraordinære ferdigheter. 

08.50:  Mer fra Portugal og Lisboa. Svenske Viktor Gyökeres har hamret inn mål for Sporting Lisboa etter at han i sommer meldte overgang fra Coventry til den portugisiske storheten. 25-åringen står med 16 mål på 19 kamper og har dermed skapt et navn for seg selv og følges tett av europeiske storklubber. United skal være blant dem som følger utviklingen rundt svensken, det melder den portugisiske avisen  Correio da Manha.

08.45: United ser til Portugal og Lisboa når de nå skal lete etter forsterkninger, noe som både har gitt suksess og mindre suksess de gangene United har valgt å gjøre tidligere. Portugisiske O Jogo hevder imidlertid at jakten på Joao Neves fra Benfica kan bli vanskeligere da 19-åringen er nære ved å tegne ny kontrakt. Utkjøpsklausulen vil da øke fra £104 millioner til £130 millioner, noe vi vet Benfica vet å utnytte når klubber vil forhandle om spillere.

Onsdag 27. desember

15.46: Spanske Sport (varierende treffsikkerhet) skriver at Real Madrid ønsker seg en ny midtstopper, og at Raphaël Varane er den foretrukne kandidaten hvis skadene gjør at hovedstadsklubben handler allerede i januar. 

Samtidig skriver avisa at Bayern München er ute etter å forsterke seg på stopperplass, blant annet fordi de mister stopperne sine til Asia Cup og Afrikamesterskapet i rundt en måned. Ifølge Sport kan Bayern komme til å by 20 millioner euro (17,4 millioner pund i nåværende kurs) for franskmannen, noe som er mer enn Real Madrid har sett for seg å bruke.

08.21: Det virker noe spekulativt, men: Calciomercato-journalist Eleonora Trotta skriver på Twitter at den høyreiste nederlandske Bologna-spissen Joshua Zirkzee er av interesse for Premier League-klubber, og nevner spesifikt United som en klubb som nå viser interesse for 22-åringen.

Den tidligere Bayern München-angriperen skal ha en utkjøpsklausul på 40 millioner euro (34,7 millioner pund i nåværende kurs).

Tirsdag 26. desember

17.00:  Italienske Gazzetta dello Sport melder tirsdag at Inter ser på Anthony Martial som et perfekt backup-alternativ som kan gi ekstra bredde i angrepsrekka bak Marko Arnautovic og Alexis Sanchez.

Franskmannens kontrakt går ut etter inneværende sesong og den italienske storklubben skal være villige til å vente til sommeren for å kunne hente spissen gratis til Milano.

08.25: Manchester Uniteds jakt på Serhou Guirassy har møtt på utfordringer. Klubben skal dermed ha rettet fokuset mot Sevillas Youssef En-Nesyri, skriver The Sun. 

08.20: Ifølge Daily Express er United villige til å sjudoble lønnen til japanske Takefusa Kubo i et forsøk på å bringe Real Sociedad-spilleren til Old Trafford i januar.

08.15: De siste par ukene har det versert rykter om en mulig United-exit for Raphaël Varane. Real Madrid skal være blant de interesserte klubbene, men også den saudiarabiske fotballsatsingen har ifølge flere rapporter festet øynene på midtstopperen.

Den franske storavisen L'Équipe skriver imidlertid at det per nå er mer sannsynlig at Varane er United-spiller også når januarmåned er omme.

Mandag 25. desember

08.40: Denne er litt mer interessant, hvis man tenker litt frem i tid: Daily Telegraph, en ordentlig avis, har en såkalt eksklusiv sak om at Saudi-Arabia, der Cristiano Ronaldo spiller for Al Nassr, diskuterer å øke antallet utlendinger på laget fra åtte til 10 - noe som i så fall kan bety en del hvis det virkelig stemmer at United er villig til å slippe for eksempel Casemiro og Raphaël Varane, hvis rett bud kommer derfra en gang. Akkurat nå har jo de fleste klubbene i Saudi-Arabia fylt opp sine utlendingskvoter.

08.30: Ingen «normale» aviser med rykter denne morgenen, men for de av dere som svelger absolutt alt av rykter så vil det andre steder i dag stå om at United vil utfordre om Bayerns Joshua Kimmich (kilde: Fichajes fra Spania, fullstendig upålitelig), mens Lyons 20-åring. Rayan Cherki, skal være aktuell ifølge Football Transfers, som også er blant sidene som spyr ut transfernytt, men med en svært dårlig treffprosent. En annen liknende side, Football Insider, skriver at United vil slippe Amad Diallo på lån i januar, men igjen så snakker vi om en side som kan dunke ut 100 påstander for å få klikk, med en generelt svært lav treffprosent. 

Powered by Labrador CMS