KUTTET GJELDEN MED 120 MILL. PUND: 

Slik har den første investeringen fra Sir Jim Ratcliffe blitt brukt

Sir Jim Ratcliffes investering i United har gjort klubbledelsen i stand til å ta et viktig grep. 

Publisert

I en årrekke var Manchester Uniteds kredittordning med flere storbanker simpelthen en sikkerhetsventil for en regnfull dag. Pengene var tilgjengelig om det var behov, men United brukte dem ikke. 

På grunn av koronapandemien valgte imidlertid United både å benytte seg av ordningen, og økte gradvis kredittgrensen. 

I dag står den på 300 millioner pund og de ferske regnskapstallene fra United viste at klubben hadde tatt ut ca 260 millioner fra ordningen frem til utgangen av desember 2023. 

Nick Cox, Kobbie Mainoo og Erik ten Hag
Kobbie Mainoo har gått gradene i Uniteds akademi og signerte en ny kontrakt med klubben i februar 2023. Nå snakkes det allerede om en ny kontrakt for unggutten som reflekterer at han spiller fast på førstelaget. For akademisjef Nick Cox og manager Erik ten Hag er egenproduserte spillere som når toppen særdeles verdifulle med tanke på å innfri kravene til Financial Fair Play

Onsdag kveld kom United med en fyldigere rapport i en SEC-melding til (Securities and Exchange Commission) der klubben opplyser om at kredittgjelden er redusert med 120 millioner pund i løpet av 2024. 

Etter alle solemerker stammer pengene som er brukt til å nedbatale gjeld fra Sir Jim Ratcliffes investering i klubben på 300 millioner dollar (ca 234 mill pund). 

Planen var i utgangspunktet å bruke 71-åringens investering (utover selve oppkjøpet i United) på infrastruktur. Det kan fremdeles bli tilfellet, men United har åpenbart valgt å prioritere å nedbetale kredittgjeld nå, og heller låne pengene tilbake ved en senere anledning til gunstigere renter. 

Grepet med å redusere kredittgjelden kan tyde på at United ønsker litt friere tøyler i sommerens overgangsvindu, men kan også simpelthen forklares med at klubbens gjeld var på vei til å vokse seg ubehagelig stor. 

Etter det united.no har blitt fortalt, er planen fremdeles å rydde i spillerstallen i sommer både for å frigjøre lønnsmidler, og for å kunne bruke midler fra spillersalg til nye spillerkjøp. 

Hvorvidt United klarer å ta seg til Champions League neste sesong eller ei, vil også ha en stor innvirkning på neste sesongs budsjett. 

Powered by Labrador CMS