NOTISER:

Onana med månedens redning

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Fredag 10. mai

Onana med månedens redning

Det går ikke en kamp om dagen uten at André Onana blir satt på store prøver.

I 1-1-kampen mot Burnley viste kameruneren frem strålende reflekser da han reddet en heading fra Lyle Foster, og denne redningen er nå blitt kåret til månedens redning i Premier League for april.

Everton trekker anke

I april ble det kjent at Everton ble trukket to nye poeng for brudd på Premier Leagues økonomiske regler.

Klubben valgte å anke saken, men det har de nå valgt å trekke tilbake. Det skriver de i en pressemelding.

Til sammen har Everton blitt trukket åtte poeng denne sesongen. De er imidlertid på trygg grunn med to kamper igjen av sesongen, og kan dårligst havne på en 16. plass.

Torsdag 9. mai

Verdenspremiere på dokumentarserien «99»

Spesielt inviterte fikk torsdag muligheten til å delta på verdenspremieren av dokumentarserien som har fått navnet 99 og tar for seg Uniteds legendariske innspurt av sesongen 1998/1999. 

Premieren ble avholdt på Vue Cinema i området Printworks i Manchester, med celebre gjester som Gary Neville, David Beckham, Nicky Butt, Ronny Johnsen, Andy Cole og Dwight Yorke for å nevne noen.

United.no var også tilstede og en rapport fra premieren kommer fra ansvarlig redaktør Dag Langerød fredag.

Den offisielle premieren på serien er satt til 16. mai.

Møter Millwall i Albert Phelan Cup-finalen

Det gror godt i Manchester Uniteds akademi om dagen. Foruten en meget god sesong for klubbens U18-lag har U14-laget den siste tiden imponert stort og gått helt til topps i den nordlige delen Albert Phelan Cup.

Cupen er en del av Premier Leagues offisielle akademiprogram og er det gjeveste som kan vinnes for en U14-spiller innenfor Englands grenser. 

Nå er det klart hvem United møter i finalen. Millwall gikk nemlig til topps i den sørlige avdelingen og møter med det United til den offisielle finalen i Albert Phelan Cup.

Kampen spilles den 19. mai. 

Onsdag 8. mai

Madley dømmer FA-cupfinalen

Andy Madley har blitt utnevnt som dommer under FA-cupfinalen mellom Manchester United og Manchester City 25. mai.

Madley har dømt tre av Uniteds kamper denne sesongen: 2-1-seieren over Brentford, 3-0-seieren mot West Ham og 1-3-tapet mot Manchester City i mars.

Finaledato bekreftet

Manchester United U18-lag var suverene i den nordlige avdelingen av U18-ligaen, noe som betyr at Adam Lawrences skal ut i en nasjonal finale mot Chelsea som ble vinneren av den sørlige avdelingen.

Den kampen spilles førstkommende tirsdag (14. mai) på Stamford Bridge, klokken 20.00.

Vinneren må avgjøres den kvelden, og i potten ligger en plass i neste sesongs UEFA Youth League.

Mary Earps mottok ridderorden

Onsdag mottok Mary Earps sin MBE (Member of the Order of the British Empire) for hennes innsats i fotballen. I desember i fjor ble det klart at hun skulle hedres med den utmerkelsen, og på en solrik onsdag i mai mottok hun den altså. 

Hun er den femte Manchester United-spilleren som får riddeordenen, og den første fra Uniteds kvinnelag som gjør det. 

United rangert som verdens mest verdifulle klubb

Manchester United troner øverst på Sporticos liste, gjengitt av The Athletic,  over verdens mest verdifulle klubber i 2024.  

Sportico jobber blant annet med analyser og innsikt fra sportens verden, og rangerer, i likhet med Forbes, årlig verdens 50 mest verdifulle klubber. United topper årets liste foran Real Madrid, Barcelona, Liverpool og Bayern München, som utgjør topp fem. 

Uniteds verdi er vurdert til 6,2 milliarder euro på bakgrunn av en rekke ulike faktorer basert på inntekt fra sponsoravtaler, på kampdag og penger fra TV-rettigheter, for å nevne noe.

Ni Premier League-klubber er inne på topp 50-listen. Forbes-listen kommer normalt ut i løpet av mai hvert år. På forrige Forbes-liste kom United på 2. plass, bak Real Madrid.

Tirsdag 7. mai

Whiteside fyller år

7. mai 1965 ble Norman Whiteside født. Han fyller med andre ord 59 år i dag – gratulerer med dagen!

Whiteside huskes aller best for vinnermålet i FA-cupfinalen mot Everton i 1985, da et United med ti mann gikk seirende ut av kampen etter Whitesides mål i andre ekstraomgang. 

Han spilte 274 kamper for United (fordelt på åtte sesonger på åttitallet), og scoret 67 mål.

Gratulerer med dagen, Norman!

Paul Tierney dømmer United-Arsenal

Paul Tierney har blitt utnevnt som dommer til søndagens storkamp mellom Manchester United og Arsenal. Det opplyser Premier League på sine nettsider. Kampens VAR-dommer blir John Brooks. 

Søndagens kamp på Old Trafford blir av det svært viktige slaget for begge lag: United må slå tilbake etter fadesen mot Crystal Palace og for å holde liv i håpet om å sikre spill i Europa neste sesong, mens Arsenal må vinne for å holde håpet om et ligagull i live. 

Nottingham Forest fikk ikke medhold

I mars ble Nottingham Forest trukket fire poeng etter å ha brutt de økonomiske reglene til Premier League. De anket dommen - men fikk ikke medhold. Det bekrefter Premier League i en uttalelse. 

Det betyr at poengtrekket på fire poeng blir stående, og Forest forblir på 17. plass.

De er tre poeng over nedrykksstreken og over Luton Town. To serierunder gjenstår av sesongen, og til helgen kan Forest ha reddet plassen. Lørdag møter de Chelsea på hjemmebane.  

Powered by Labrador CMS